CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Marius Oprea, ipoteza fierbinte: Ciolacu nu-l va lasa pe Iohannis sa-si incheie mandatul

1 comentariu / 3411 vizualizări / 7 decembrie 2021

Istoricul și analistul Marius Oprea lansează o ipoteză extrem de interesantă, afirmînd, într-o analiză pentru Mediafax, că PSD i-ar putea încheia mandatul lui Iohannis înainte de termen, din rațiuni electorale și că actualul președinte e prins în șah total de către social-democrați.

Oprea se apleacă, astfel, asupra a două declarații recente la adresa lui Iohannis, una a deputatului PSD Radu Cristescu, alta a lui Marcel Ciolacu. Una extrem de dură, alta sensibil mai soft.

Cristescu a scris pe Facebook”nesimţitul de la Cotroceni face iar preş din Constituţie. De Ziua Naţională a României, odihnitul nr. 1 al ţării, Klaus Werner Johannis, a arătat cât dispreţ are pentru ţara şi poporul pe care le conduce, absentând de la şedinţa solemnă a Parlamentului”.

”La polul opus faţă de această duritate a unui parlamentar PSD se află preşedintele partidului, Marcel Ciolacu(…) „Sper că vom intra cu toţii într-o normalitate, că preşedintele României va demonstra că poate fi preşedintele tuturor românilor”. Mie mi se pare că aceste cuvinte sînt un avertisment serios, chiar dacă sînt rostite de preşedintele PSD cu tonul său blînd, de negustor din Buzău(…)” afirmă Oprea.

”Aşa că, din cele două afirmaţii, a blîndului preşedinte Ciolacu şi a deputatului Cristescu din armia PSD, eu înţeleg un singur lucru. Că preşedintele Ioahnnis e într-un şah total. Că PNL-ul e aflat la guvernare, ca să se afle în treabă şi să-i asigure majoritatea PSD-ului, şi nu invers. Că, atunci cînd va fi cazul, din raţiuni electorale (şi va fi, spre apropierea alegerilor din 2024), Marcel Ciolacu îi poate da şi mat lui Iohannis, nelăsîndu-şi să-şi încheie mandatul, dacă se va socoti că e un avantaj politic în această mişcare. Cu vocea lui blîndă şi ridicînd din umeri, că ”aceasta a fost decizia partidului”, probabil cel mai abil politician de pe scena politică actuală îi va da un brînci marelui absent – aşa, ca să aducă PSD-ul lejer, la 50%” mai scrie analistul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. SUSPENDAREA SI MARS IN GERMANIA CACI NIMIC PENTRU TARA SI POPOR NU A FACUT! AVENTURIER NENOROCIT! CREDE CA VA TRAI BINE CU CE A FURAT…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998