Meciul Ponta-Isar, razboi fratricid in SIE?
5 comentarii / 7107 vizualizări / 10 februarie 2016
Foarte interesant meciul declanșat azi între fostul premier Victor Ponta și ex-ministrul mediului de afaceri, Lucian Isar, cu Crin Antonescu pe post de arbitru, deși cam părtinitor. Un meci de categorie grea, care s-ar putea să implice și niscaiva servicii secrete, ori numai unul, recte SIE.
Cînd un important lider politic acuzat de un șef de stat în exercițiu că e ofițer acoperit al SIE se încontrează public cu fiul unui reputat general SIE, musai că iese cu scîntei. De dimineață, în timp ce Lucian Isar, fiul generalului Ioan Isar și soțul Alinei Gorghiu, se află la DNA, în audieri, Victor Ponta lovește năprasnic, pe Facebook, susținînd că acesta a fost demis din guvern după ce s-a aflat că a cerut șpagă unei mari firme americane.
Isar nu a avut o carieră prea îndelungată în guvern, doar 4 luni, din mai pînă în august 2012. Cam singura firmă americană de care a făcut vorbire în acea perioadă, deși nenumită, a fost una de IT care ar fi trebuit să contribuie major la realizarea unui Silicon Valley românesc, la Cluj, sub forma unui parteneriat public-privat.
Nu știm dacă aceasta e firma despre care vorbește Ponta și nici ce l-a apucat abia acum pe fostul premier să amintească despre acest incident.
Putem, în schimb, bănui.
Ponta nu uită și nu iartă.
Acuzația sa vine ca o replică dură la o dezvăluire recentă a lui Isar, de la jumătatea lunii ianuarie, pe blogul propriu:
„Grupul de firme de consultanță guvernamentală al fostului premier Blair anunță triplarea profitului și extinderea echipei. Această perioadă se suprapune cu gestionarea echipei de la București pentru fostul premier Ponta. În aceeași perioadă fostul premier Ponta a făcut un cadou frumos grupului Rompetrol” și „moneda din Kazakhstan, Tenge a avut o cădere spectaculoasă(…)În rezumat consultanța fostului premier Blair pentru Kazakhstan a adus un tichet, beneficiu cert de 600 de milioane de euro prin dealul Rompetrol dar și instabilitate macro. Excelarea în tichete pe seama anumitor premieri Romani a dovedit-o fostul premier Blair si pe axa Mittal sustinator in campanie- privatizarea Sidex Galati. Probabil că aceasta este specializarea firmei. Serviciile de consultanță sunt scumpe și sunt dificil de achitat de la bugetul de stat. În consecință o poză pe stadion în Africa de Sud care să ascundă realitatea poate să coste un stat capturat o companie, o ștergere majoră de datorii … “Noroc” că au intrat la pachet simultan și altele că prea era dată țara pe nimic. Este în continuare de mare interes cât ar plăti Gazprom at large pentru prelegerea unui fost premier care poate explica cum a amânat resetarea redevențelor timp de 4 ani”.
Comenteaza