CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ministrul Tataru cedeaza in fata Renatei Weber: non-covizii, reprimiti in spitale

4 comentarii / 3965 vizualizări / 1 iunie 2020

Sesizarea făcută zilele trecute de către Avocatul Poporului prin care se cerea ministerului Sănătății să ia măsuri pentru reprimirea bolnavilor non-covizi în spitale a primit răspuns aproape instantaneu, Tătaru modificînd în regim de urgență celebrul Ordin 555/2020.

În noua formă, se stipulează că ”După încetarea stării de urgență, în funcție de evoluția epidemiologică locală, se pot relua internările și intervențiile chirurgicale programate, precum și activitatea din ambulatorii, nefiind necesară respectarea procentelor menționate la subpct. 1. În funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul direcțiilor de sănătate județene și a municipiului București, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienții internați către alte spitale.”

Pe 29 mai, reamintim, Renate Weber avertiza ministerul Sănătății că ”Măsurile instituite prin Ordinul 753/2020 nu sunt legale, în condițiile în care starea de urgență a încetat. În aceste condiții, considerăm că nu se mai justifică îngrădirea accesului pacienților în spitalele desemnate suport Covid-19, întrucât există mai mulți pacienți cu boli cronice grave pentru care urgență este imperioasă, pacienți care necesită proceduri medicale complexe, care nu se pot realiza decît în spitale. Față de situația prezentată, în baza art. 59 alin. (2) din Constituția României, coroborat cu art. 4 și art. 25 din Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, republicată, va rugăm să ne comunicați măsurile dispuse pentru a permite reluarea activității, acestor spitale, deoarece starea de urgență nu mai subzistă”.

Faptul că Nelu Tătaru s-a conformat în aceeași zi dovedește, în opinia noastră, că la nivelul ministerului se știa că situația se plasează în afara legii, dar s-a mizat, probabil, pe speranța că populația nu știe cum stau lucrurile, pînă cînd intervenția Avocatului Poporului a pus capăt aberației. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Se pot relua și înscrierile la Auschwitz.

  Aduceți-vă aminte ce a făcut Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava. Duceau la panaramă infectați COVID19 cu mașini care, în mod normal, nu ar mai fi trebuit folosite pentru alte urgențe. Prostia și incultura sunt de bază la Românica.

  Vreți reluarea tratamentelor? Foarte bine, Ăștia vă vor trata de zile!!!

 2. Nici in starea de urgenta nu era constitutional sa dai afara bolbnavii din spitale…apoi, ce, drac, legal e sintagma „se pot trata”, ori „se pot relua”, sau, barbarismul juridic „nefiind necesara respectarea procedurilor mentionata anterior”?! Realizati ce diletanti ne conduc, astia si-au terminat putinii specialisti, dar au chelneri si ciocli pentru toate institutiile, iar, acolo unde nici din astia nu sunt destui, securistii, mascati inca dinainte de epidemie, suplinesc totul…Indiferent cate spume fac la gura postacii platiti sa sustina toate abominatiile, astia s-au facut de rahat, nici fisa de parcurs euroatlantica nu-i mai salveaza…Reactia lui Tataru e doar „mai fac o tura si ma-mpiedic, sa nu zica partidul ca sunt curva”….inaintea lui, Costache s-a impiedicat fara tura, n-avea interese la partid…
  P.S. Ma gandeam ca avand #magistratii sub cizma iohanista, toate actele emanate de guvernul asta vor fi beton juridic…ori, astia au ajuns sa calce-n picioare si Constitutia si Codul Penal, au rasturnat ordinea constitutionala, au sacrificat statul de drept cu prima respiratie covidica…

 3. Haideti sa-l prindem pe acest nazist si sa-i platim pentru cruzimea de care da dovada !
  Nu va fie frica, fiindca in SUA functioneaza !!!

 4. Prostul de Piperea a descoperit cercetarea științifică medicală și o traduce pentru cititorii lui care nu știu să citească. Chipurile asimptomaticii nu răspândesc COVID19, a citit el de dimineață, înainte să-și dezmorțească neuronul stingher cu o gură de cafia.
  Ce înseamnă asimptomatic? Păi, s-a oprit cu lectura acolo, iar la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, 3 pacienți asimptomatici au infectat 16 cadre medicale. Câți pacienți au infectat la rândul lor aceste 16 cadre medicale, bineînțeles, asimptomatice?
  Păi, veți număra morții zilele următoare! Bine, prostovanii Mioc și Astărăstoae nu vor număra decât participanții la mitingurile din Hong Kong.

  P.S. BĂĂĂĂ! BĂĂĂĂĂĂĂĂ! Nu aveți, mă, cu ce naiba să pricepeți că în România nu veți vedea spital funcțional pănă nu dispare COVID19!!! Ah, că se vor juca unii de-a eroii, cu certitudine!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998