CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Misterele din biografia premierului desemnat Florin Citu

55 comentarii / 86859 vizualizări / 20 decembrie 2020

”Funcția de președinte are și avantaje: a doua zi după ce am fost ales, mi s-au secretizat notele din liceu” spunea unul dintre cei mai mucaliți politicieni, Ronald Reagan. În cazul premierului desemnat Vasile Cîțu, pare-se că nici nu s-a mai așteptat validarea, că i s-a și secretizat trecutul de studii. Și e mare păcat, pentru că există semne de întrebare mari cît roata carului în cazul său, ba chiar acuzații extrem de grave. Să dezvelim, deci, în rîndurile care urmează, un colț al trecutului viitorului premier, pentru că e foarte important, cînd vine vorba de omul care ne va conduce destinele, și încă într-un moment extrem de dificil pentru țară.

După o modă cam suspectă în ultimii ani, C.V.-ul oficial al senatorului PNL Florin Cîțu, născut în 1972, începe abia după Revoluție, cînd aflăm că între 1992-96 a obținut o diplomă de licență în Economie/Matematica la Grinnell College, Iowa, USA. Între 1997-1999 și-a luat și un masterat la Iowa State University, Iowa, apoi a făcut studii doctorale între 1999-2002 la aceeași universitate, nefinalizate, însă.

Practic, între 1992-2002, Florin Cîțu a învățat și a tot învățat, de la fața locului ori de la distanță, în statul american Iowa.

Colegiul privat Grinnell, să o spunem, nu e chiar crema universităților americane și e axat, în principal pe arte liberale, cel mai faimos absolvent fiind Gary Cooper. Prin arte liberale se înțelege discipline ca filosofia, psihologia, logica, lingvistica, literatura, istoria, sociologia ori științele politice. Dar nu e nici un colegiu de lepădat, să fim corecți. Florin Cîțu chiar are motive de mîndrie să dețină o diplomă din țara cu cel mai solid învățămînt din lume.

Doar că există, cum spuneam, serioase semne de întrebare.

La începutul lunii decembrie, presa vîlceană – județul său de baștină – aruncă pe piața informații terifiante.

”Valceanului Florin Cîțu, 47 de ani, ministru liberal al Finanțelor, nu i-a prea placut cartea in adolescenta! Chiar daca acum se lauda cu tot felul de diplome universitare obtinute prin America, Cîțu a avut mari probleme cu sistemul de invatamant din Valcea! Surse din Inspectoratul Scolar Valcea ne-au confirmat informatia ca musiu Cîțu a obtinut in anul 1988, la examenul de treapta la Liceul Energetic din Ramnicu Valcea, nota 4 si a fost nevoit sa studieze la… scoala profesionala! In acest moment au fost puse in functiune relatiile familiei Cîțu si directorul liceului din acea perioada, profesorul Ion Urea, l-a mutat din pix pe tanarul Cîțu la liceu! Dupa terminarea studiilor liceale, actualul ministru a dat examen la Academia de Studii Economice Bucuresti – fara succes, de vreo doua ori, dupa care s-a lasat pagubas intrand la o universitate privata Romano-Americana. Din acest punct se cunoaste traseul, pe filiera SIE (spun gurile rele)” scrie Ziarul de Vîlcea.

Vineri, aceeași publicație revine cu informații care măresc suspiciunile:

”Directorul Colegiului Energetic din Ramnicu Valcea, Mihai Simion, refuza sa raspunda la solicitarea Ziarului de Valcea (adresa formulata in baza Legii 544/2001) cu privire la informatii despre fostul elev al liceului – Florin Citu, actual ministru de Finante si, potrivit ultimelor informatii, viitorul premier al Romaniei. Avand in vedere functia de inalta demnitate publica a fostului elev al Colegiului Energetic (promotia 1990), interesul public si jurnalistic in legatura cu dosarul de elev al lui Florin Citu este firesc, legitim si legal. Asadar, nu intelegem reticenta preotului Simion, directorul actual al Colegiului Energetic! Pe surse am aflat ca Simion a primit directiva clara de la liberala Mihaela Andreianu, sefa Inspectoratului Scolar Valcea, in sensul securizarii dosarului de elev al lui Citu. Ziarul de Valcea nu se opreste aici – vom actiona in instanta Colegiul Energetic pentru a obtine informatiile din dosarul lui Florin Citu”.

Nu sună prea bine.

Să o luăm metodic.

Colegiul Energetic, cum se cheamă azi, absolvit de Cîțu în 1990, este fostul Liceu Industrial Energetic, înființat prin anii 70 și patronat de Ministrul Energiei Electrice, cu misiunea de a asigura cadrele necesare construirii şi exploatării hidrocentralei de pe Lotru-Vîlcea.

Un liceu de provincie, nu chiar cireașa de pe tortul învățămîntului comunist.
Presa vîlceană susține că Florin Cîțu a ratat la treapta a doua chiar și acest liceu modest, cu o notă execrabilă, 4, care nu i-a permis nici măcar redistribuirea la seral, după normele vremii, ci doar la școala profesională.
Cu pile și relații, el reușește un transfer direct înapoi la liceu și termină cursurile la zi, cel mai probabil în 1990.

Între 1990 și 1992 nu avem cunoștință ca premierul desemnat să fi intrat la vreo facultate a vremii, că o fi sau nu adevărat ce scrie Ziarul de Vîlcea, că ar fi încercat repetat la ASE, fără succes.

Apoi, în 1992, bomba-bombelor: absolventul de liceu industrial energetic vîlcean devine student la un colegiu american, pentru următorii 4 ani, plus alți 2-3 de masterat, plus studii doctorale.

Cum?

Contacte între Florin Cîțu și Grinnell College au existat fără îndoială.
De pe siteul colegiului aflăm că liberalul a jucat fotbal european în echipa universitară.
Și mai descoperim că după ce a devenit senator și ministru, Cîțu s-a repezit să trimită colegiului o poză cu el în parlament, care a fost postată drept ilustrație a secțiunii de științe politice, o secțiune mai puțin reprezentantivă pentru Grinnell, ce-i drept. (Oricum, Cîțu a luat diploma în matematică/economie).

Cel mai interesant, însă, găsim în revista colegiului un interviu luat cîndva, după 2016, lui Florin Cîțu de către editorul Michele Regenold, care sporește exponențial misterul studiilor acestuia.

Ce aflăm din interviu: Florin Cîțu explică felul în care a ajuns student în SUA.
Spune el că a avut noroc. ”Fortune smiled”.

Norocul unui puști cu o copilărie dificilă în comunism – dintr-o familie care nu a avut legături cu Partidul Comunist, ține să precizeze – de a întîlni un absolvent al Grinnell, nu aflăm numele, care venise să predea în România timp de un an, prin 1991-92 și care, se lasă de înțeles în afara unor afirmații concise, l-ar fi ajutat să meargă în Iowa.
A plecat din România cu o singură pereche de pantaloni și niște ghete stil cowboy pe care nu le-a purtat niciodată.

Ani buni mai tîrziu, intrarea în politică s-a produs într-un mod extrem de original, mai spune Cîțu.
Mai precis, în 2016, un prieten politician al cărui nume nu îl livrează, de asemenea, i-ar fi cerut ajutorul în campania electorală.
Asta însemnînd să accepte să candideze pentru PNL, astfel încît prietenul în cauză să poată exploata imaginea sa pe afișele electorale. ”Poți să te retragi oricînd vrei” îi dăduse asigurări prietenul liberal, în caz că nu i-ar fi plăcut politica.
S-a nimerit să îi placă, însă, așa că a rămas.
Deși e greu pe Dreapta, în România, din cauza preferinței românilor pentru PSD, se plînge Cîțu în interviu.
Și mai aflăm de aici că liberalul e un susținător al drepturilor LGBT și al libertății de inițiativă economică, lucru lăudabil, am spune.
Mai aflăm de la premierul desemnat că odată a vrut să își aducă dobermanul în Parlament, dar i s-a explicat că protocolul nu permite acest lucru.
Poate se modifică după alegerile recente.

Cîțu explică, totodată, secretul succesului său ca politician prin faptul că, între altele, are umor și se adresează direct publicului, inclusiv prin Facebook.

Și mai dezvăluie că s-a perfecționat cu ajutorul unui specialist în comunicare, pentru că de cîte ori avea de a face cu presa, se înroșea la față ca racul, de emoție. ”Acum însă, eu ocup prim-planul, întotdeauna”.
În plus, premierul desemnat nu se lasă încorsetat în normele rigide ale ținutei de politician, păr scurt, pieptănat peste cap și costum scorțos, preferînd plete și haine sport.

Iar cînd merge la talk-showurile TV din România, aduce substanță respectivelor emisiuni.
”Nu fac compromisuri (în politică n.n.), pentru că pot oricînd să fiu bancher” mai declamă el.

Desigur, cei de la ING Bank au avut altă părere cînd l-au dat afară cu scandal, prin 2011, dar accidente se pot întîmpla oricui.

Biografia oficială a lui Florin Cîțu, cel puțin în materie de studii, e complet paralelă cu cea furnizată de presa din Vîlcea.
De unde aflăm că el ar fi intrat în 1992, la Universitatea privată Româno-Americană, înființată în 1991. Acea universitate care a produs celebrul scandal EBA, care își trecuse în CV studii la o facultate americană, dar s-a aflat ulterior că fusese doar o vizită de cîteva săptămîni mari și late, fără nicio diplomă. „Este mult mai desteapta decat o credeti, este totusi un copil care a terminat in Statele Unite in James Madison University. Si-a echivalat studiile si aici, vorbeste foarte bine o limba straina” spusese public tăticul Băsescu, însă. Minciună cu premeditare, spulberată de presă.

Și totuși.
Nu ne vom însuși acuzațiile extrem de grave din presa vîlceană.
Ci vom lua de bune strict afirmațiile lui Cîțu.
Conform cărora în 1992 a început studiile la o școală americană.

Dar vom îndrăzni să ridicăm două mici probleme, făcînd o conexiune și cu povestea altui absolvent cam controversat de studii internaționale, Vlad Voiculescu.

Prima e cît de bine putuse Florin Cîțu să învețe limba engleză la un liceu energetic vîlcean pînă la nivelul reclamat de cursurile unei universități americane?
Ne amintim că Voiculescu recunoscuse onest că nu știa germana în facultate, o bună perioadă, și fusese nevoit să își traducă cursurile cu dicționarul. Cîțu o fi avut și dicționar la el lîngă unica pereche de pantaloni și ghetele cowboy?

A doua e cea care contează cu adevărat.
Cine i-a plătit studiile americane lui Cîțu?

Aflăm, dintr-o investigație pe net, că la ora actuală, un an de studii la Grinnell College costă 63.383 de dolari, dintre care 48.758 școlarizarea, 900 de dolari manualele, 11.980 de dolari cazare și masă, 2.200 alte cheltuieli.
Colegiul nu acordă burse, ci doar facilitează studenților granturi și credite.

Cu ajutorul unui calculator online de inflație aflăm că suma de acum însemna cca.35.000 de dolari pe an la nivelul lui 1992.
Bani la care s-ar fi adăugat, desigur, sume deloc neglijabile necesare transportului și altor situații.
În 1992, 35.000 de dolari însemna o avere în România, bani care ar fi putut lansa o afacere frumușică.

În 4 ani de studiu, vorbim de aproape 150.000 de dolari.
Dar asta nu e tot: pentru masteratul la Iowa University, taxele actuale sunt de cca.85.000 de dolari pe an, sau cca.52.000 de dolari din 1996.

În povestea siropoasă a lui Vlad Voiculescu, au intervenit slujbele pe care spune că le-a practicat din prima, ca și ajutorul unei mătuși care locuia în Viena, locul studiilor sale.
Povestea lui Cîțu nu spune nimic: nici despre bani, nici despre eventuale burse, nici despre neamuri peste Ocean, nici despre vreun cîștig la loterie șamd.

E doar povestea (prea) succintă a unui tînăr vîlcean care în decurs de doi ani a sărit de pe băncile unui liceu energetic provincial pe cele ale unui prestigios colegiu american, în perioada atît de tulbure din primii ani post-decembriști.
Mai ceva ca în basmele cu peștișorul de aur.

Una peste alta, marea întrebare e cine a plătit costisitoarele studii în SUA ale lui Cîțu?

Poate ar fi momentul ca premierul desemnat să lămurească el însuși, în spiritul transparenței, semnele de întrebare de mai sus, într-un moment în care cosmetizarea biografiilor pare să fi devenit un sport național care bate oina. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

55 Comentarii

 1. La Citu au fost doua tipuri de taxe: taxa de școlarizare și taxa ca să promoveze examenele.

  • Cqare examene ca le-a picat pe toate, iar l afacultatea romano/americana a dat doar spaga, acest individ neputand sta alaturi nici macar de un elev d eliceu economic.

 2. Se observa ca serviciile nu au de loc standarde inalte; ba dimpotriva. Cu cat esti mai prost, cu atat esti mai bun de executat ordine. Exemplele sunt multe….

  • Asta, daca te angajau pe tine !

   • nu zau? or fi abundand geniile prin „servicii” si colaboratorii lor :))))))))

 3. Acoperirea sistemului securist spune totul despre protecția de care beneficiază premierul desemnat.

  Școlerul profesional Cîțu este trădat de agramatismul lui cronic. O simplă accesare a operelor lui publice, de pe fb sau de pe blogul personal, demonstrează că nu poate să scrie corect nici măcar propoziții simple, construite gângav din maxim 3-5 cuvinte.

  Dar cel mai mult îmi place analfabetismul economic al marelui școler profesional. Cuie Mîțu ne avertizează în privința căderii economice, an de an, din 2011. Numai de când se prăbușește în mod real economia românească, același prostalău ne vorbește despre măsuri fabuloare și investiții de succes ale statului, deși același prostalău se pretinde libertian. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • Economia se prelungeste din cauza politicii iresponsabile si criminale a PSD, din perioada Dragnea, politica populista, de hranit asistatii si firmele de pacanele. PSD nici macar nu cunoste principiile de baza macroeconomice si daca nu s-ar fi schimbat roata pentru ca Romania sa furnizeze incredere creditorilor, azi Romania ar fi fost in incetare de plati, probabil.

   • Parpanghele, ai părăsit zona scripturile securiste tâmpe și spui numai prostii de prost.

    Economia nu poate fi prelungită, iar PSD v-a predat guvernarea pe creștere, perioada 2011–2019, cu sincopa securistă Ciolos.

    Libertarianul Cuie Mîțu nu știe nici măcar să scrie. :)))))))))))))))))))))))))

   • Taci ma in pisda ma-tii de sereimuist curlangiu. PSD nu mai e la guvernare de mult timp, CRETINULE

   • Nu te mai uita, nene, la Digi, Realitatea și alte oficine securiste trădătoare! O să-ți mănânce creierul cu totul. Programul lui Dragnea a fost elaborat de către economistul Socol, pe baza doctrinei unui economist american celebru( doctrina lui? consum-dezvoltare-consum). Creșterea economică a fost reală, dar a deranjat stăpânii. România trebuie ținută în subdezvoltare, iar forța de muncă, școlită gratis, să producă pentru PIB-ul stăpânilor. Să te tot lauzi cu gradul de dezvoltare și civilizație cânt aduni spuma resurselor materiale și umane de prin țările pe care le controlezi.

    • la plecarea PE-SE-DE de la guvernare (4.11.2019):
     – datorie publica:360,85 mld.lei (75,7 mld.E), adica 36,5% PIB
     – deficit bugetar:29,5 mld. lei (6,20 mld E), adica 2,84 % PIB
     – rata inflatie: 3,8% PIB
     – rata schimb: 1E= 4,755 lei.
     – punct pensie:1225 in 2019(dupa 3 aniPSD) / 871,7 in 2016 (Ciolos), adica o crestere cu 40%.
     – PIB 2019 = 223 mld E (dupa 3 ani PSD) / PIB 2016( Ciolos)= 170,4 mld.E), adica o crestere cu 31 %.s.a.

    • Pai da, mai bine la retardatii de la Antena 3 , nu-i asa ? Programul lui Puie Dragnea a fost facut de fostul primar din Slatina, ala de ascundea tablourile prin cimitir

     • Esti mizerabil/a, nu ti-e rusine, sau nu stii ce-i aia?
      Cel mai rau e sa fi si prost si nemernic.

     • Gabi? Ești o ea? Sau un el? Sau ești un Ei? Nu de alta dar sa știm dacă ai de gând sa te reproduci sa știu ce iti urez!

   • Esti tu Raluca? Nevasta bulangiului de Țurcanu? Sau tu Alina futelnita lui Olteanu?
    A dracului Câțu asta cum de are atâția avocați!

    • Este chiar prostovanul propagandei Securiste, Franklin, postac care mută scripturi pe g4media, contributors, hotnews și restul presei SRI pentru proști ca el.

   • Nu te doare capul de atita.. intelepciune? S au ai fost coleg de banca cu ..Pirtu?

 4. SIE sau CIA ? Amandoua? Ca sa stim si noi… Cu imprumuturile faraonice ale Ministrului de Finante (si ale puiului de sekurist-NKVD-ist Ludovic Orban) cum ramane? SIE raspunde pentru ele?

 5. Sunteti rai!
  E absolvent de energetic! Ce il intrebati de economie! El e cu faza si nulul!
  Daca cei ce au acum pana in 30-35 de ani nu prea au avut de a face cu invatamantul comunist nu prea inteleg ca domnul Catu e un fel de dnul Goe modern , cei care au peste 40 de ani acum au mai prons o admitere la liceu, o treapta, un bac , o admitere la facultate sau statul cum se zicea!

  Ar fi interesant sa aflam matricola dnlui Catu in Romania si cine a jucat rolul Mamarei care la dus la Grinnel ca sa faca o facultate!
  Stim sigur ca a picat treapta!Hai sa vedem cat a luat la BAC!
  Hai sa vedem cu cat a intrat la liceu!
  Poate treapta a fost un accident! Tinerii se mai indragostesc,sunt rebeli…etc!
  Cel mai bine cu foaia matricola pe masa !
  Sa vedem daca pana la.sfarsitul liceului a fost premiant, mijlociu-mediu, mediocru, foarte slab sau repetoi pe balta!

 6. F Citu e bun, e foarte bun, dar nu e bun pentru Romania…. Dar pentru cine e buna Aschimodia? Asta e Partidul Fals National si Fals Liberal(PDL-ul lui Basescu-Petrov-Sekuriciul)! Partidul Strainatatii(si al Securitatii)… O adunatura sinistra!

 7. Câteodată adevărul este în fata noastră și nu îl vedem!
  Democratul Câțu este un pic de faggot! A plătit scoala cu iubirea sincera olteneasca adică cu fundul!
  Restul este doar caterinca! Acum ca este șantajat asta e cu totul altceva!

 8. Suspect, foarte suspect… Securistii l-au informat corect pe Dulapul Sasesc? Si pe Dulap l-a durut in fund?De ce l-a durut in fund?

  • Nu l-a durut ca e obisnuit!

 9. Pai e simplu. Daca e asa de prost nu-l votati la investitura. Dar voi stiti ca daca-l trantiti pe Ciuca vi-l baga sasul pe gat pe Ciuca al vostru si v-ati belit la ciocanele.
  Jigodii mici, ati vrea sa dati in Citu, dara sa ramana tot Citul prim ministru, ca niste centuristo-botaniste ce sunteti, este? Vedeti ca acu il sun pe Stivsigal sa va linisteasca

  • Cuie Mîțu va fi premierul -10% din PIB pe deficit de 10%. :)))))))))))))

   La Securitate sunteți doar jigodii ciobănești cu cucul mic!

   • Parpanghele, vad ca te dai destept. Ia spune-ne, va fi investit Citu sau nu. Ca la jargoane de cazarma comunista vad ca te pricepi, esti competent bolovane!

    • Paroanghele, securist zăbălos, uiți mereu că tu ești un biet căcat responsabil cu propaganda Securității! :))))))))))))))))))))

 10. Adevarul istoric este ca da, Florin Citu nu este si nu va fi niciodata un premier de talia unei Viorica Dancila.

  Nici ca CV, nici ca educatie, pregatire profesionala sau background.

  • Istoria va consemna indicatorii economici corespunzători, iar tu, securist prost și sărac, vei rămâne cu aria cercului în conturi. :)))))))))))))))))))

   • :) :) :)
    Parpanghele, este pentru prima data cand ma faci sa rad cu toate resursele. Bravo bah, nu te stiam in stare de asa ceva, prostovane.
    Zii Viorica va intra in cartea de istorie, hai? Alaturi de Cleopatra, Indira Gandhi, Golda Meir, Margaret Theacher, Angela Merkel si Diana Sosoaca.

    • Parpanghele, analfabet funcțional, am scris clar că istoria va consemna indicatorii economici corespunzători.
     De PDL-ul lui Boc și -7% cu oi pe dealuri nu va uita nimeni.
     Extrapolează și pentru Cuie Mîțu și râzi ca prostul care ești!!! Cacă-te pe tine de râs!!! :)))))))))))))))))))))))))

  • DUMNEAEI ERA NET SUPERIOARA, CA STUDII, VOCABULAR , COMPETENTA.

 11. Nu uitați și de implicarea lui Cîțu în cartelul bancar constituit pentru a manipula indicele Robor din care făceau parte zece bănci comerciale. Iar când a ajuns senator a încercat să blocheze activitatea comisiei parlamentare de anchetă. Locul lui Cîțu e la ”Palatul” Rahova nu la Palatul Victoria.

  • Ie mai complexe și nuanțate.

   Cuie Mîțu deschisese poziții logice împotriva leului, dar filiala pentru care lucra se subordonează secției financiare a Securității ceaușiste. BNR a dat-o de gard, leul avea să se deprecieze logic, câteva luni mai târziu, intervenția comuniștilor proști de la BNR prăbușind și mai adânc economia.
   Filiala a fost obligată să-l elibereze pe Cuie Mîțu, cele două părți ajungând să se judece, moment în care bietul agramat a început să lovească crunt în banca amendată la ora aia cu sute de milioane worldwide.
   Mai departe s-a așezat praful pe dezvăluirile lui pentru că filiala se conformase cererilor Securității, iar Cuie Mîțu a fost integrat în aparatul de idioți utili ai aparatului. :))))))))))))))))

 12. Poate ca, acum, dupa brexit, va afla lumea misterul diplomelor eliberate de institutii prodigioase occidentale unor analfabeti (nu numai) functional, dar, detinatori de suficienti bani sa-si plateasca studiile cash, nu in rate si nu din imprumuturi garantate de stat. Nu se intreaba nimeni cum au disparut absolventii de universitati celebre, intorsi in tzara?! Chiar nu vi se pare ciudat ca acesti „capabili” au venit in tzara si atarna la functii politice?! Cautati-i pe colegii de generatie, aia care (teoretic) ar fi fost vecini de cursuri….Sau, pe modelul Marii Britanii, s-au infiintat institutii paralele, cu locatii vecine, numai sa nu se piarda banii multi, usor de cheltuit…Cand au aparut informatii de genul „beizadeaua cutarica a primit o bursa”, copiii mei au fost foarte nedumeriti ca nu s-au intalnit cu nominalizatii, colegi de generatie, uneori si de liceu, la olimpiadele scolare, la concursurile internationale…nici macar la cele de talente…dar, unii dintre ei ocupau doua locuri de parcare, ca sa le incapa masina…
  P.S. Nimic nou…si noi am avut colegi repetenti, ori cersetori de teme gata facute pentru un cinci vital, pe care i-am regasit „experti” in finante, economie, aparare si antiterorism (cam atat, aia in justitie si anticoruptie sunt fatati de ONG-urile de rit progresist ), desi ii stiam tablagii la interne (pe vremea aia si securitatea era la „interne”), capatuiti de parintii care le stiau „potentialul”

 13. Il întreabă cineva pe acest Muppets care e aria paralelogramului? Mai întâi, el o sa întrebe ce-i un paralelogram.

 14. […] Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob a făcut săpături și a scos la iveală cifre… șocante și detalii bizare, pe care le-a publicat pe „Inpolitics”. […]

 15. Cîțu Pîrțu este o Fantomă LGBT a Securiștilor de la Externe.

 16. CIA a purces la desecretizarea unor fise despre Grinnell mai inainte ca sa afle romanasii cum le-a şutit Cîtu 50 ha de padure in combinatie cu ta-su’.

 17. ce articole populiste…n-o fi Câțu vreun doctor în d-ale finanțelor, dar ziceți că mamele și tații voștri au studiat la Sava și la mai știu eu ce școli de top. dacă proveneai dintr-o familie modestă intrai și la un liceu modest. sunteți experți experților și știți voi care au fost conjuncturile de la vremea respectivă de știți voi să scrieți articole d-alea șmechere ca să arătați voi ce doxă sunteți. FLASH NEWS. premier a fost Dăncilă ceva vreme. se poate mai rău de atât? calmați-vă cu genul ăsta de răutăți că sunt sigură că în domeniul vostru sunteți niște mediocrii și aveți studii la fel de mediocre… dacă nu vă convine cine conduce țara, ieșiți în nr cât mai mare la vot împreună cu mamele, tații, copii, amantele, prietenii și faceți schimbarea aia pe care tot o așteptați. vă comportați ca și cum România a stat vreodată bine la capitolul premier. orice variantă ar fi, există părți care vor avea ceva de comentat. dacă e PSD-ist, e clar plagiator, mincinos, hoț, dacă e PNL-ist, idem, dar cu intenții liberale, dacă e USR-ist automat e securist și neomarxist (deși habar nu aveți ce înseamnă neomarxism, nu ați citit nici 3 cărți de-ale lui Karl Marx, habar nu aveți ce trăsături din marxism vi le însușiți voi ca studenți, consumatori, părinți etc etc), dacă nu e nimic despre el pe net automat serviciile au scos tot de pe net ca și cum servciile acum sunt la cheremul tuturor. voi sunteți smecherii smecherilor, voi și Gigi Becali ce le mai știți pe toate. v-ar trebui o țară condusă de Dan Diaconescu la președenție și Adriana Bahmuțeanu premier ca să vedem ce ați mai comenta atunci…mediocrilor care sunteți. majoritatea dintre cei care comentați aici v-ați oprit maxim la licență și aia copiată și vă dați cu părerea cum e cu studiile pe afară…și nu-s nici fană Câțu că știe doar să se îndatoreze și tot noi plătim…da nu sunt nici facă mediocrii cu 2 digist IQ care își dau cu părerea despre studiile superioare

  • ca sa rezum: username-ul ti se potriveste perfect

   • du-te dreacu

   • A încercat ciobanul securist Franklin să posteze glumeț, cât mai veritabil, Pulea de la oi, expert în aria bobițelor, vajnic apărător al abuzurilor staliniste ale SRI.

 18. Nu o sa aflăm niciodată cine l-a sponsorizat! Așa cum nu s-a aflat ce s-a întâmplat cu copilașii luati în Canada cu 30 de ani in urmă.

 19. oau!!
  ca sa iei 4 la treapta intai trebuia ori sa fii cu un iq mic de tot ori sa fii atat de vagabond incat sa nu treci deloc pe la scoala.
  pentru ca matematica si romana se puteau invata in clasa, daca erai atent.
  4 la treapta intai si asta e prim-ministru ??!!
  a si fost dat afara de la banca ING … despre care eu am o parere f buna prin prisma celor cu care am colaborat.
  sunt stupefiat si dezgustat. inca o data acesti indivizi isi dezvaluie non-valoarea acum ca sunt in luminile rampei.
  ca sa nu mai vorbim de anti-romanismul afisat fara jena. de ce vaccinul de la Institutul de Oncologie din Timisoara nu e pus in valoare ? pentru ca valoarea vine doar din strainatate , romanii sunt lasati la coada.
  RUSINE MAXIMA !!

 20. placerea prostului, cand are posibilitatea, este sa manance cacat la adresa celor carora nu le poate ajunge nici la glezna. Deocamdata Catu s-a dovedit competent si toti cei deranjati, fie ca sunt sau nu pesedisto-comunisto-bolsevici, sunt golani deranjati de ordine. Inclusiv acest ”inpolitics” cu jurnalisti de doua parale.

 21. Domnule Primministru, ati facut foarte bine destituindul pe Vlad Voiculescu. Acesasta actiune trebuia sa se fi produs dela prima tampenie pe care a facut-o fiind in acea functie. Este revoltator ca un ministru sa nu se consulte cu seful lui si sa declare Bucurestiul in pandemie. Trebuie sa stiti ca PNL a pierdut din voturi pe mana lui Voiculescu. Trebuie sa va reabilitati. Pentru a fi in concordanta cu poporul urmeaza sa-l destituiti si pe ARHAT, si sa aratati ca sunteti cu poporul si ca il respectati. Coalitia trebuie sa se dezica de afirmatiile lui BARNA. Acesta este un mare tradator de tara urmarind chiar sa il schimbe pe primministru. Este bine ca USR trebuie sa fie scosi definitiv dela guvernare. In rest sa va ajute Dumnezeu

 22. […] Ce scriam într-un material din 20 decembrie, anul trecut:”Cine i-a plătit studiile americane lui Cîțu?Aflăm, dintr-o investigație pe net, că la ora actuală, un an de studii la Grinnell College costă 63.383 de dolari, dintre care 48.758 școlarizarea, 900 de dolari manualele, 11.980 de dolari cazare și masă, 2.200 alte cheltuieli.Colegiul nu acordă burse, ci doar facilitează studenților granturi și credite.Cu ajutorul unui calculator online de inflație aflăm că suma de acum însemna cca.35.000 de dolari pe an la nivelul lui 1992.Bani la care s-ar fi adăugat, desigur, sume deloc neglijabile necesare transportului și altor situații.În 1992, 35.000 de dolari însemna o avere în România, bani care ar fi putut lansa o afacere frumușică.În 4 ani de studiu, vorbim de aproape 150.000 de dolari.Dar asta nu e tot: pentru masteratul la Iowa University, taxele actuale sunt de cca.85.000 de dolari pe an, sau cca.52.000 de dolari din 1996.În povestea siropoasă a lui Vlad Voiculescu, au intervenit slujbele pe care spune că le-a practicat din prima, ca și ajutorul unei mătuși care locuia în Viena, locul studiilor sale.Povestea lui Cîțu nu spune nimic: nici despre bani, nici despre eventuale burse, nici despre neamuri peste Ocean, nici despre vreun cîștig la loterie șamd.E doar povestea (prea) succintă a unui tînăr vîlcean care în decurs de doi ani a sărit de pe băncile unui liceu energetic provincial pe cele ale unui prestigios colegiu american, în perioada atît de tulbure din primii ani post-decembriști.Mai ceva ca în basmele cu peștișorul de aur.Una peste alta, marea întrebare e cine a plătit costisitoarele studii în SUA ale lui Cîțu?Poate ar fi momentul ca premierul desemnat să lămurească el însuși, în spiritul transparenței, semnele de întrebare de mai sus, într-un moment în care cosmetizarea biografiilor pare să fi devenit un sport național care bate oina”.Un jurnalist din provincie, directorul ziarului Curierul de Râmnic, Silviu Popescu, a postat pe Facebook în ziua decesului mamei premierului un material interesant, conținînd amintiri despre familia lui Cîțu, mama sa și cea a premierului fiind, cîndva, colege de serviciu,„Cand, parca prin 1992, m-a oprit pe strada doamna Citu, nu intelegeam prea bine cum gindeste Timpul. Si nici care puteau fi efectele Lui asupra oamenilor si banilor. Am mers impreuna de la Primarie, pana in centru, unde era pe atunci ziarul Curierul. Stiam ca lucrase cu mama mea, asa ca i-am acordat atentia cuvenita, am vorbit multe, dar marunte.In fata cladirii, insa, doamna Citu a indraznit sa ma roage ceva.Vorbisem, desigur, despre fiul sau, dar si despre America, despre universitati si despre sanse. Pentru ca tocmai ma intorsesem cu porumbelul de pe capul ziarului din Elvetia, unde facusem un stagiu la un ziar, din zona Neuchatel, am incurajat-o sa mearga pe calea studiilor in strainatate, decizie care, aveam sa aflu, fusese deja luata.Totusi, doamna Citu m-a rugat sa-l luam la ziar pe fiul ei, ca sa capete putina experienta, spunea dansa, dar sa si publice ceva. Sigur, doamna, i-am raspuns, chiar avem nevoie de articole economice. Aveam masini de scris, pe vremea aceea, le primisem donatie de la Bernadette Richard, care era la Ramnic, in cadrul Operation Villages Roumaines.L-am asezat pe tanarul Florin Citu la o masina de scris si i-am spus sa scrie ce vrea el, dar, mai ales, despre cum ar trebui sa fie o economie, dupa iesirea din comunism, cu care aveam noi, ca redactie, ceva de impartit, pe vremea aceea. Iar Florin, care era un pustan, a scris.Articolele lui au fost publicate, iar eu imi aduc aminte ca mi s-au parut putin ciudate, pentru ca el nu vorbea despre realitatea economica din care tocmai iesisem, ci despre ceva, care urma sa fie. Promit sa le caut si sa le republic, ar fi foarte interesante, astazi.L-am tratat ca pe orice redactor, dar am avut grija de ceea ce ma rugase mama lui, Dumnezeu sa o odihneasca! Imi amintesc si faptul ca, la plecare, i-am pus articolele din ziar intr-un dosar, ma gandeam ca ii vor folosi, in America si i-am spus sa aiba curaj sa le arate, americanii vor fi impresionati.Cam asta a fost, dupa putin timp, baiatul doamnei Citu a plecat la scoala. Ca om care am fost ani buni rezident in America, am sa revin, sa spulber supozitiile monstruase, cum ar fi recrutarea fiului doamnei Citu de CIA si alte prostii, care circula, in spatiul public romanesc. America este un sistem perfect functional, organizat dupa principii militare, dar liber de prejudecati, unde cei destepti se descurca, in orice situatie. Afirm asta, ca sa se stie clar cine l-a facut pe Florin Citu premier, mama lui si numai ambitia dansei. Ca si dragostea ei.Am mai auzit de el cand eram la Paris, la ICR, cand il contra pe Mugur Isarescu si am fost mandru de rebeliunea lui fata de un monstru sacru, as fi facut la fel, daca aveam argumente economice. Am fost mandru ca am fost in aceeasi redactie.Pe doamna Citu am revazut-o, acum cativa ani la Ramnic si am felicitat-o, pentru ca a avut puterea sa se lupte pentru fiul sau, cu ardoare, vanzand tot ce avea, mosteniri, case, firme. A crezut cu tarie in steaua fiului sau si a riscat tot.Astazi, zi trista, sunt totusi bucuros ca femeia asta razbatatoare a trait sa se bucure de reusita fiului sau. In ultimele saptamani am cautat sa-i aflu numarul de telefon, ca sa-i transmit salutari de la mama mea, care tocmai a trecut printr-un AVC. L-am facut rost pe al premierului, dar nu pe al mamei sale. Era sortit sa nu reusesc, domna Citu era foarte bolnava.A fost o femeie puternica, care si-a iubit enorm baietii. Dumnezeu sa o aiba in Paza Lui!”, a scris Silviu Popescu. […]

 23. […] grație unui profesor american care vizitase țara noastră în anii 90 și se milostivise de el, conform poveștii lui Cîțu, conducea în facultate mașină. Gestul lui Cîțu de a conduce băut e, dincolo de orice, extrem […]

 24. Toti betivi veniti si va dati destepti si fete mari ,Daca voi credeti ca in America poate sa cumpere o diploma va înșelați ,veniti si mergeti la acea facultate si cumpărați-vă diplome .Atunci ATI vrea sa stai la politie doua zile ,dar veti sta mai mult .Dar am o întrebare ce câștigați cu ațâțe mizeri ,mai aveti mult de gând Sal mușcați in dos .Uitativa in parlament majoritatea au diplome ,doctorate si mai au si certificate de revolutionari ,nu va deranjeaza de loc 30 de ani nu va interesat ce scoli au si cind leaufacu ,uni au fost pe tractoare. Azi sunt cu doctorate

  • Wake up! You are dreaming!

 25. […] studii doctorale” (nedefinitivate), observă jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob într-o analiză InPolitics, preluată de […]

 26. asasin economic.Prin imprumuturile pe care le-a facut in calitate de ministru si-a indeplinit misiunea de asasin economic al Romaniei.

 27. […] inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998