CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Noul prefect al Capitalei – cu luneta spre primarul Piedone?

4 comentarii / 2830 vizualizări / 27 iulie 2023

Abia revenit la primăria sectorului 5, ilegal, așa cum relevam într-un material, Cristian Popescu Piedone ar putea pleca din nou, după numirea noului prefect al Capitalei, Rareș Hopincă, tocmai pe motiv de nelegalitate.

În luna mai, Marcel Ciolacu anunța public că PSD o susține pe Diana Artene pentru postul de prefect al capitalei, după plecarea lui Toni Greblă la AEP.
Acum, el decide brusc să-l numească pe Rareș Hopincă.
De ce s-a răzgîndit brusc?

Conform informațiilor noastre, s-a răzgîndit pentru că între timp s-a petrecut un eveniment: eliberarea din închisoare a lui Piedone, în iunie.
Care Piedone a fost rapid repus în funcția de primar al sectorului 5 prin ordin semnat de prefectul interimar Diana Artene, care anula vacantarea postului, anul trecut.
Proaspăt revenit, Piedone îl dă afară de la primărie pe Rareș Hopincă – dat de presă ca rubedenie a lui Ciolacu – fost city manager al sectorului 5 și locțiitor al primarului, în ultimul an.
Hopincă e avut în vedere, conform informațiilor vehiculate de presă de mai multă vreme, pentru candidatura la primăria sector 5, anul viitor, motiv pentru care se antrena de zor, de la aducerea unor oameni de încredere la primărie pînă la acțiuni menite să aducă în atenția publicului.
Revenirea lui Piedone a frînt brusc parcursul lui Hopincă, spre enervarea lui Ciolacu. Noul edil l-a scos din primărie și a dat iama și în oamenii acestuia, bucată cu bucată.

Pașii următori: Ciolacu îl numește pe Hopincă prefect, cu misiunea, din informațiile noastre, fie de a anula direct ordinul semnat de Diana Artene, fie de a aranja să fie atacat în contencios administrativ.
Așa cum am mai scris, în cazul lui Piedone s-a încălcat legea, care prevede că după vacantarea funcției de primar, produsă anul trecut după condamnarea definitivă, în termen de 3 luni trebuiau organizate alegeri pentru un nou primar. Chiar și Curtea de apel București dispusese asta, în martie. Nu există în legislația românească vreo prevedere grație căreia vacantarea a unei asemenea funcții să fie reversată, indiferent de formă.

Dacă ordinul fostului prefect va fi anulat, Piedone pleacă, dar poate reveni la viitoarele alegeri la termen sau mai devreme, în cazul în care se organizează alegeri parțiale. Dar, avînd în vedere că organizarea acestora stă în pixul premierului, e greu de crezut că se va mai ajunge la ele. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Excelent !
    Inca un piron la cosciugul politic al tiganului !!!

  2. …Piedone e viitorul primar al Capitalei.

  3. Pai daca ciolacu e atat de atasat de lege, de ce nu a impus organizarea de alegeri in termen la sectorul 5 si a lasat lucrurile sa treneze?

  4. Opincă , fără h , un individ care a încercat fără succes să ajungă primar al sectorului 5 București , continuând politica de casă a psd-eului

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998