CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9745 RON UP | 1 USD = 4.7430 RON UP | 1 GBP = 5.7323 RON DOWN

O întrebare tulburătoare: va ”rupe” Simion în alegeri în calitate de om al rușilor?

33 comentarii / 4823 vizualizări / 31 martie 2023

În anul electoral 2009, Rusia a fost, intenționat ori ba, un puternic agent electoral în România. O componentă imensă a discursului candidatului Băsescu a fost conexiunea cu Moscova și cu serviciile secrete ruse ale contracandidatului Geoană. Era vremea cînd sondajele europene dădeau românii drept cel mai entuziast popor în privința apartenenței la Occident. Vremurile s-au schimbat dramatic. Azi, euroscepticismul face ravagii în Europa, iar România e vîrf de lance. De aici întrebarea dacă nu cumva am putea asista la fenomenul invers, adică legăturile cu Rusia să ajute, nu să dăuneze candidaților de anul viitor? Din această perspectivă, recentul scandal ”Simion, omul Moscovei”, ar putea avea cu totul alte dedesubturi decît pare.

Să o luăm metodic.

Pe 27 martie, un site apropiat serviciilor de la noi publică un interviu cu un fost ministru moldovean, Anatol Șalaru, personaj cvasi-anonimm la noi, dar generos cultivat de o parte a presei romîne de ceva vreme. Acesta lansează o informație fierbinte, dar ”subțire”, nesusținută de vreo minimă probă, despre George Simion:

”L-am cunoscut pe George Simion. Prima dată a venit la parlament, fiind deputat în 2014-2015, a venit cu o delegație de parlamentari din România. Era perceput ca un unionist din România, care vrea unirea, așa îl percepeam și eu. Este un unionist și asta pentru mine însemna foarte mult, fiindcă eu am fost unionist întotdeauna. Șocul cel mare a venit atunci când el a fost expulzat din Moldova și nu mi-am dat seama de ce. Cum poate să fie expulzat cineva care este unionist, prietenul Republicii Moldova. Cred că la începutul anului 2015, primăvară, dacă-mi amintesc bine.
Eu fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS (Serviciul de Informații și Securitate din R. Moldova) și pe care l-am întrebat de ce și-a permis îl expulzeze. SIS este serviciul care monitorizează cetățenii străini care vin în Republica Moldova (echivalentul SRI). El mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România și a fost informat din timp serviciile echivalente din România despre expulzarea lui George Simion.
Și mi-a spus: George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat și i-au trimis datele și în Republica Moldova și probabil și în România, că în 2011, nu mai știu luna, George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului. Și acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt. Asta mi-a spus directorul SIS. Mi-a mai spus că chiar la noi în Moldova, George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești. Și probabil că s-a mai întâlnit. Eu nu am făcut cunoștință cu documentele și mă bazez pe ce mi-a spus atunci, în timpul acela, directorul SIS-ului, o persoană foarte bine informată”.

Cum spuneam, o acuzație severă la adresa lui Simion, fără minime probe. Șalaru nici măcar nu pronunță numele directorului SIS – lesne identificabil, altminteri -, nici pe al agentului FSB invocat.

Directorul SIS la care se referă Șalaru este Mihai Bălan, tatăl solistului Dan Bălan de la O-Zone, și care a refuzat să comenteze subiectul, la cererea presei române.

În mod normal, te-ai fi așteptat ca Simion să trateze cu dispreț informația, tocmai pentru subțirimea ei.
Surpriză: liderul AUR se repede la Antena 3 CNN și dezvoltă pe larg subiectul, cu dezmințiri hotărîte. Analistul Ion Cristoiu își manifestă stupefacția, etichetînd gestul lui Simion drept o gafă care nu va face decît să întărească suspiciunile.
Numai că nici asta nu-l oprește pe Simion: el merge la altă mare televiziune de știri, România TV, cu același subiect, apoi la podcastul reputatului Ovidiu Ioanițoaia, de la GSP.ro, și dezminte, dezminte, dezminte.

Răstimp, tema penetrează toată presa autohtonă, firul roșu fiind ”Simion – omul rușilor”.
Se îngroapă singur liderul AUR cu agitarea temei?

O primă ipoteză ar fi că da. Mai ales în contextul războiului din Ucraina, s-ar zice că e periculos să fi acuzat de rusofilie, de putinism.

Ori poate că dimpotrivă?

Glumind nițel, am putea spune că Simion țintește șefia NATO, de aceea face valuri cu presupusa lui relație cu Moscova.
Glumind, dar numai nițel.

Să ne explicăm, dînd un pic timpul înapoi.

În decembrie 2008, în buza anului electoral 2009, un sondaj Eurobarometru comandat de Comisia Europeană îi prezintă pe români ca avînd cea mai bună părere despre UE, 63% dintre aceştia împărtăşind opinii pozitive despre Uniune, spre deosebire de britanici, unde doar 26% din populaţie are o impresie pozitivă despre UE.

Ei ocupă locul patru între cetăţenii UE care apreciază în mod pozitiv apartenenţa la UE (66%), după Olanda, Luxemburg şi Irlanda. La nivelul UE, media celor care împărtăşesc această opinie este de 53%. De altfel, potrivit studiului, 69% dintre români consideră că ţara lor a beneficiat de apartenenţa la Uniune, în timp ce la nivelul UE această opinie este împărtăşită de doar 56% dintre cetăţeni.

Potrivit statisticilor, încrederea românilor în CE a crescut cu cinci procente comparativ cu primăvara lui 2008. Românii sunt de asemenea foarte încrezători în PE – 63%, faţă de 51% la nivelul UE şi 27% în Marea Britanie. Și mai interesant, sondajul releva că, în contradicție cu pesimismul statelor occidentale vizavi de situația economică, în România, Bulgaria şi Polonia aşteptările optimiste le depăşeau pe cele negative cu 10, 6 şi respectiv 4 procente.

E de la sine înțeles că entuziasmul pro-european al românilor – în trend de creștere pe atunci – ceea ce înseamna automat un spate întors Rusiei, trebuia speculat electoral de către actorii de la București.

Așa a apărut pe tapet scandalul Geoană – agentul rușilor.
În noiembrie, în plină campanie prezidențială, presa de la noi aruncă bomba unor vizite secrete și dubioase la Moscova făcute în acel an de candidatul PSD, Mircea Geoană, pe mîna unui agent al GRU.
Astfel, Geoană ar fi făcut o vizită privată la Moscova (dovedite mai apoi ca fiind două), pe 27 aprilie 2009, unde a avut o întâlnire în secret, aranjată de Boris Golovin, om de afaceri cu interese in domeniul energetic din România, etichetat drept ex-ofiter GRU”, cu un consilier al preşedintelui Dmitri Medvedev, relata HotNews.ro.
După câteva ore, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, confirma că Geoană a efectuat pe 27 aprilie o vizită privată la Moscova, dar spunea că nu ştie cu cine s-a întâlnit liderul PSD, ce a discutat şi cât a durat vizita, nota Hotnews.
Despre Boris Golovin mai aflam că e fost membru al forţelor speciale ale armatei din fosta Uniune Sovietică, colonel în trupele Spetnatz – GRU – serviciul de spionaj al armatei ruse şi reprezintă în România „interesele lui Oleg Deripaska şi Igor Ziuzin, doi oligarhi ruşi, parteneri ai evazionistului mondial Mark Rich”.

Băsescu a ieșit la atac, public:

„Mă tem că această vizită a avut ca obiectiv târgul, de genul: «Te susţinem» – şi Rusia, slavă Domnului, are destui agenţi de influenţă în România, în oameni din mass-media, în oameni din zona de afaceri, deci, «te susţinem, dar condiţiile sunt următoarele»”.
„Rusia nu face cadouri. Totul costă în relaţia cu Rusia şi Mircea Geoană nu poate convinge pe nimeni că s-a dus să îmbunăţească relaţiile cu România în sistem privat”, a mai spus Băsescu, care a mai menţionat că, în calitatea sa de şef al statului şi al CSAT, trebuie să ia în consideraţie „târgul pe care Mircea Geoană l-a făcut la Moscova pentru a fi susţinut în România să îşi obţină mandatul de preşedinte”. „Costurile ni le va spune probabil cândva dl Mircea Geoană, sper să nu iasă preşedinte să aibă ocazia să şi plătească factura”, a mai declarat Băsescu.

Scena politică s-a inflamat instantaneu:

„De unde putea Mircea Geoană, urmaşul lui Iliescu, să ceară ajutor, decât de la urmaşul lui Brejnev şi al lui Stalin? Îl vedeţi pe Iliescu mergând la Obama sau mergând în Franţa? Geoană este urmaşul lui Ion Iliescu, iar urmaşul lui Ion Iliescu nu poate să ceară ajutor decât de la urmaşul lui Brejnev şi al lui Stalin”, declara un greu al PDL, Ioan Oltean.

În dezbaterea prezidențială, Rusia a fost temă majoră de atac pentru Băsescu, care l-a acuzat pe Geoană că „s-a dus pe furiş la Moscova”, în timp ce candidatul PSD i-a replicat președintelui că nu e primit la Moscova de multă vreme tocmai din cauza politicii sale rusofobe.
Românii mai aveau să afle că, la prezidențiale, Geoană a primit cele mai multe voturi diasporene din Rusia, Belarus și Afganistan, în timp ce Băsescu rupsese în Occident.

La cîteva luni după alegeri, Geoană mergea, la fel ca în anul precedent, la ambasada Rusiei de la București, cu ocazia zilei naționale, și puncta:
„Cred că va trebui să dovedim mai multă creativitate în deblocarea dialogului politic între Bucureşti şi Moscova. Este de mult prea multă vreme blocat şi acest lucru nu foloseşte nici intereselor Rusiei şi nici intereselor României. Este foarte uşor să rămâi blocat în stereotipul trecutului. Este mult mai important şi mai provocator să poţi să găseşti lucruri care ne unesc decât lucruri care ne separă”.
Și mai anunța că va răspunde invitaţiei adresate de preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse, Serghei Mironov, de a vizita Federaţia Rusă în toamna acestui an.

Una peste alta, Băsescu a speculat abil și corect orientarea pro-occidentală masivă a românilor, la acea vreme și a cîștigat.

Dar, cum spuneam, vremurile se schimbă.

Sondajele europene relevă acum că tot mai mulți cetățeni adoptă poziții critice la adresa leadershipului occidental, iar ostilitatea față de Rusia și de Putin scade vertiginos. Poate nu atît din simpatie față de agresorul din Ucraina, cît ca o formă de sancționare a politicilor de la Washington și Bruxelles.

În prezent, România a devenit țara cel mai puțin rusofobă din Europa și, totodată, campioană la euroscepticism și la rezerve față de ajutorul pentru Ucraina.
Trendul ia amploare. Ce va fi peste un an, în pragul alegerilor europarlamentare?
Va mai fi conexiunea cu Rusia o piatră de gîtul candidaților, ori, dimpotrivă, le-ar putea aduce voturi masive de la românii cărora le va fi ajuns cuțitul la os?

Vom asista, oare, la un mare vot negativ, ca în 2000, cînd PRM și Vadim au făcut ravagii pe fondul crizei provocate de guvernanții epocii?

Este povestea cu ”Simion, omul FSB” episodul doi al telenovelei ”Geoană, omul GRU”, doar că în sens invers?
Adică un scenariu lansat controlat pe piață din anumite laboratoare electorale, care să lipească AUR de imaginea Rusiei, și asumat indirect, dar tenace, de către Simion și al său partid, fie și prin ajutorul consistent dat popularizării lui.

I-a făcut Șalaru un pocinog partidului AUR prezentându-l pe liderul său drept un personaj atît de dotat încît avea contacte cu puternicii serviciilor rusești încă de la 23-24 de ani?
Sau, dimpotrivă, i-a făcut un imens serviciu de imagine?

Rămîne de urmărit cu toată atenția evoluția poveștii.
Și ca să încheiem pe o notă relaxată, să spunem că dacă Geoană, ”rusofilul GRU”, a ajuns ulterior numărul doi în NATO, poate locul lăsat liber de Stoltenberg va fi ocupat de George Simion, cît de curînd. Datele problemei ar fi cam aceleași, nu-i așa? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

33 Comentarii

 1. mi se pare o analiza foarte buna mai ales ca rezoneaza si cu ce auzisem eu despre actorii din piesă. Felicitări !

 2. Feilcitări B.T.I.. Articolul demonstrează cititorilor că gândești, fapt rar în presa autohtonă.
  Este evident că Simion și AUR deranjează cum este evident că băieţii nu-s de capul lor. După episodul cu holocaustul, în urma căruia AUR a devenit atâr de filosemit încât să nu mai fie considerat anti, este de așteptat ca cârmaciul (cacofonie acceptată de context) să vireze cât mai mult spre partida antirusă ca să nu mai fie considerat pro. AUR este dovada că în România nu poate exista niciun partid necontrolat de servicii. Așteptăm meciul următor. Efectul apariţiei AUR s-a produs. Românii au devenit brusc mai naţionaliști.

  • Tu eşti de fapt „serviciile” ieşite la compromis AUR, şi bagi mantra vrăjitoare cu AUR=serviciile, tocmai pentru că AUR şi mai ale SOS sunt anti-sistem, vă e frică de ele şi vreţi să le mânjiţi.
   Diplomaţia precaută a AUR nu este „filosemitism”, ci calcul politic de evitare a capcanelor voastre.
   TOT voi, cu alde Muraru Brothers, made by PNL, la înaintare, aţi atacat AUR ca fiind partid antisemit, şi TOT voi vreţi acum să-l mânjiţi ca filosemit.
   Huuooo, pişaţilor retardaţi.

   • Lasă că ajungeţi voi la guvernare. Dă Doamne! Atunci să vă vadă lumea pe care-o prostiţi acum. Veţi da vina pe moștenirea falimentară ca și alti zmei paralei din politica autohtonă. Cu geniile pe care le aveţi în partid, cred că o să duceţi economia pe culmile progresului.

    • si fantasmele tale bolnave, nu cu cine iti inchipui tu (probabil cu AUR sau cu Simion, care te obsedeaza).
     Asa e daca esti schizofrenic !
     Sau, trol fiind, vrei intruna sa insinuezi, pe linia propagandistica pe care esti angajat.

 3. Greșeala noastră majoră stă în aceea că, după ’89, nu ne-am definit o Strategie Națională, în raport cu care să ne construim relațiile externe cu TOȚI participanții la „concertul națiunilor”, „lup-tând” permanent cu „armele” diplomației inteligente (singurele „arme” disponibile pentru țările „mici”) pe principiul (exprimat în Parlamentul Englez încă din Sec. XIX) : «nu există prieteni per-manenți și nici dușmani permanenți, ci numai interese permanente».
  Și asta pentru că, la noi, singura preocupare a „noilor elite” (alias „viermii cei neadormiți”), a fost aceea de „căpătuire” personală, cel mult de „clan” (așa-zisele „partie politice” – în special cele zise „de dreapta”), prin mijloace specifice vremurilor lor de glorie : minciuna, hoția și trădarea (în scopul „cumpărării” protecției externe).
  Pentru a-și redobândi averile și privilegiile, ei, (laolaltă cu stăpânii lor) ne-au distrus încrederea în propriile capacități, inducând poporului sentimentul de inferioritate, anihilându-i istoria, tradițiile, credința și bunul simț. Ei ne spun neîncetat că nu am fost (și că nu suntem) „buni de nimic”, dis-trugând toți oamenii de valoare și, (adevărată crimă !) crescând o generație ruptă de rădăcinile neamului nostru, ba chiar ostilă. Tot ei ne-au indus credința că singura politică pe care o putem concepe e doar aceea de a „suge licuriciul” (după „chipul și asemănarea lor”, evident) și că, sin-gura noastră problemă e doar alegerea „licuriciului” – temă la care s-a redus întreaga noastră „luptă politică”: cine ne oferă un licurici mai „bland”, mai „ocrotitor”, și care să „ne dea” mai mult, și fără prea multă muncă…

 4. Marii gangsteri mondiali.
  Ultima suta de ani sub controlul lor.
  La inceput distrug cele 4 monarhii crestine – hangburg(Austria), romanov(Rusia), hohenzollern(Germania), si regatul Greciei.
  Dupa 1945 Germania, Franta, Italia, Spania intra sub stapanirea marelui gangster de peste ocean si acest lucru continua si astazi.
  1991 cade urss, iar asseturile ajung la preturi de nimic pe mana marilor oligarhi evrei la indrumarea tovarasului jeffrey sachs cu terapia lui de shoc, cu betivul eltin dependent de massmedia si finantare evreiasca cedeaza cele 50.000 de intreprinderi baietilor. Apoi vine Putin in 2000 si baietii pierd Rusia. Exista un model de iesit din lanturile internationalismului baietilor.
  Tot ei ne dau aici in colonie sa alegem intre ciuci ciolaci catzi simioni si alti mediocri…si numesc asta democrasy. What a joke.

  • Trebuie sa recunosti ca Romania nu-i China confucianista si nici Rusia pravoslavnica cu radacini samanice. Deci Romania nu poate copia modelul celor doua tari pentru a iesi din sfera Cupolei. Tara asta avea o singura solutie de rezolvare pe care n-o poate aplica din motive de lipsa de personal cu sange in instalatie.

   • Trebuie să recunosc că eşti insistent în diversiunea prostească, la vedere şi fără valoare, împotriva naţionalistilor români şi împotriva Rusiei suveraniste, domnule trol mototol.

    • Javra putinista si aurista, Din comentarii il dai de gol pe Simion ca are sustinatori putinisti. Mars in Rusia, putinistule, sa trairsti ca rusul simplu si poate mergi si la rzboi in Ucraina, idiotule. Bai, e plina Romania de cretini carora le curg balele din gura de cata prostie au in creierele lor trepanate.

     • nu-i aşa?
      Dacă te-a lovit damblaua, la cum faci cu spume pe tine, îţi urez din toata inima să crapi, mizerabile de trol bălos!
      Iar despre trepanare, chiar ţie iţi este necesară, ca terapie, căci altfel e clar că nu te mai faci bine, boală spasmodică turbată.

     • Anti Iohannis şi anti politicienii Puterii ?
      Sau anti-sistem ?
      O să ajungeţi agenţii Puterii să spuneţi cumva că toţi românii sunt „putinişti” dacă nu sunt preaupuşi şi cuminţi, sau sa stea cum le zicea Ceauşeasca: „Staţi linistiti la locurile voastre!”?

     • Putinist este un cretin ca tine care sustine crimele lui Putin impotriva unor oameni nevinovati din Ucraina sub pretextul unei salvari a echilibrului de putere in lumea globala. De-a lungul istoriei, astfel de criminali psihopati au determinat razboaie care sa le satisfaca ura fata de oameni. Sa nu crezi ca Zelenski sau Biden sunt mai putin criminali. Nicidecum. Iar Johannis este instigator la crimele din Ucraina.

     • Crimele în Ucraina au demarat în 2014 prin uciderea ruşilor din estul ţării, aflaţi acolo dintotdeauna, de către “miliţiile“ banderiste criminale, precum cele înfiinţate de către oligarhul evreu Kolomoisky, angajatorul, patronul şi propulsorul lui Zelensky.

   • şi mai vorbeşti de sângele „din instalaţie”, ca un prost cu gandul doar la pula ce o viseaza din lipsa.

    • Cretinule, tu dai apa la moara celor care spun ca idolul tau, Simion de AUR, este bara bara cu Putin.

     • Dobitocule, eşti doar o mizerie ambulantă care laşi dâre de rahat prin lume şi prin toată viaţa ta murdară şi pestilenţială.

   • Raportul ONU de 20 de pagini din 2016 – «UN report on 2014-16 killings in Ukraine highlights “rampant impunity”» – documentează nu doar „EuroMaidanul“ de la Kiev, ci şi crimele comise de grupurile armate și ale forțelor guvernamentale, incluzând cel puțin 121 de cazuri de „omucidere intenționată” din partea militarilor ucraineni (deşi chiar unii dintre aceştia au fost avertizori care au dezvăluit comportamentul „greșit“ al forțelor ucrainene în „zona de conflict“, crimele acestora asupra populaţiei ruse).
    Grupurile armate au recurs, în unele cazuri, la un număr semnificativ de executări de oameni, inclusiv civili, cele mai multe astfel de crime având loc în 2014 și începutul lui 2015. Potrivit raportului, grupurile armate au executat în principal persoane care au avut sau se credea că aveau opinii. Forțele ucrainene – scrie raportul – au vizat oameni pe baza presupusei afilieri sau a sprijinului pentru opiniile „separatiste ruse” sau „pro-ruse”.
    (a se vedea în acelaşi sens şi raportările despre War in Donbas)

  • Fostul analist CIA Larry Johnson: „Suntem obișnuiți să ucidem oameni peste ocean și asta facem din 1989″.:
   „Suntem obișnuiți să ucidem oameni peste ocean și asta facem din 1989. Știți, am invadat Panama, am invadat Irakul de două ori, am invadat Afganistanul, nu am luat măsuri pentru a încerca să găsim soluții și soluții pașnice. Amintiți-vă, în primele zile de după 11 septembrie, guvernul sirian a încercat să coopereze cu noi, pentru că ei au simțit aceeași amenințare din partea islamiștilor radicali ca și noi, dar noi i-am refuzat.
   Ceea ce vedem acum în administrația Biden este o combinație mortală de aroganță și incompetență, când crezi că ești cel mai bun în toate, dar de fapt nu poți organiza nimic”

   Larry Johnson a descris anterior alianța Moscova-Beijing ca fiind unică datorită naturii sale complementare: China este cea mai mare putere industrială a lumii, în timp ce Rusia domină aprovizionarea cu mărfuri și minerale rare. În plus, fostul ofițer de informații a adăugat ca sectorul de apărare rus este extrem de puternic.

  • Acest lucru se întâmplă în prezent în războiul din Ucraina, unde probabil au murit deja vreo 200.000 de soldaţi ucraineni în actualul război cu ruşii cu cam tot atâţia morţi.
   Cel care a preimaginat existenţă acestor morţi în bătălia Occidentului pentru estul Europei şi subminarea Rusiei este George Soros, căci magnatul evreu „ungur“ a promovat-o ca strategie geopolitică în articolul său din 1993 intitulat „Toward a New World Order: The Future of NATO“ („Spre o nouă ordine mondială: viitorul NATO“)
   Aici, pe web-site-ul blog al lui Soros:
   https://www.georgesoros.com/1993/11/01/toward-a-new-world-order-the-future-of-nato/
   Aici el subliniază modul în care est-europenii ar putea fi folosiți ca „forță de muncă” în conflictele viitoare, într-un efort de a reduce numărul de decese în țările occidentale, despre care Soros susține că Occidentul nu le-ar putea tolera politic, spre deosebire de estul Europei:
   „Combinarea forței de muncă din Europa de Est cu capacitățile tehnice ale NATO ar spori considerabil potențialul militar al Parteneriatului, deoarece ar reduce riscul cadavre pentru țările NATO, care este principala constrângere a dorinței lor de a acționa. Aceasta este o alternativă viabilă la tulburarea mondială care se profilează”, scria Soros.
   Soros spunea că țărilor NATO de la acea vreme nu le plac „sacii de cadavre”, dar declarația sa a indicat implicit că est-europenii pot îndeplini rolul de carne de tun.
   Acum, înarmați cu arme NATO de ultimă generație, soldații ucraineni se opun în mod activ Rusiei, despre care Soros se temea în 1993 că va deveni o țară naționalistă care se va opune ordinii globale pe care o promova. Țările occidentale au armele necesare, iar Ucraina are „forța de muncă“.
   În același material, Soros cerea tot atunci şi instaurarea „noii ordini mondiale”, termenul fiind însă luat în derâdere de către mass-media ca fiind o „teorie a conspirației“ când era denunţat, deşi Soros îl folosea în mod deschis şi a devenit un principal motor ideatic al Occidentului condus de SUA.

 5. China cu sistemul ei de casta, unde cei mai inteligenti ajung la varf, o selectie foarte drastica la toate nivelurile, meritocratie cu valori confucianiste le este de asemenea inposibil de cucerit.

 6. Tovarasul friedmann reitera nu demult o doctrina – cordon se separare a Germaniei de Rusia, cele doua putere care dommina teritorul euro-asiatic. Intarirea Poloniei dupa 89 a din acest ciclu de ex. In cehia, cand trecusera cateva zile dupa caderea urss, persoana foarte infuenta in cadera comunismului acolo este intrebata de un oficial american de rang inalt cu ce i pozte ajuta. cehul sustiine ca pibrariile is pline de carti fara nici o valoarea si de propaganda si ca ar dori sa tipareasca altceva. americanul zice ca nu de asta au nevoie ci ca ar trebui sa intre in nato.

 7. Mie mi se par niste bazaconii si niste incercari de a compromite partidul A.U.R., mai ales ca stă bine in sondaje. S-a facut o fixatie cu ”omul rusilor”, ”propaganda rusilor”, desi acestia lipsesc de peste tot, toate canalele lor media sunt cenzurate, nu am vazut nicăieri nici o propagandă, decât in inchipuirea media. Articolul este mult prea elaborat si nu demonstreaza nimic, decat afiseaza niste prezumții. Daca George Simion e monitorizat de serviciile din Ucraina, ne-am lămurit, am văzut de ce sunt in stare si ce liste idioate pot sa intocmeasca, numai daca te uiti urât la unul. Ca partid unionist, normal ca e monitorizat, asta demonstreaza ca nici basarabenii si nici ucrainienii nu doresc unirea cu adevarat. Exista articole publicate de ani de zile, cu mult inainte de război, despre teroarea românilor din Ucraina, despre faptul ca erau obligati sa afiseze harta cu Ucraina Mare, ca nu aveau voie sa sarbatoreasca/comemoreze momente din istoria României. Adica sa nu facă nimic din ceea ce ar fi sugerat ca sunt români. Asa ca, daca la nivelul anilor 2011 – ca văd ca este vorba despre aceasta perioadă -, a venit unul cu idei unioniste, normal ca un serviciu secret (mai ales cel ucrainean) va face totul ca sa il compromită si sa il trimită la plimbare.

 8. Directorul SIS la care se referă Șalaru este Mihai Bălan,
  tatăl solistului Dan Bălan de la O-Zone
  -pai spune asa bre!

 9. Robert Turcescu:
  „Dacă nu fac alegeri anticipate în această toamnă, PSD și PNL riscă un șoc enorm anul viitor: AUR ar putea câștiga alegerile europarlamentare și un succes de acest fel ar genera un efect în lanț pentru locale, generale și chiar prezidențiale.
  În cazul unor alegeri anticipate în această toamnă, sunt șanse să împiedice formarea acelui val pro-AUR sau, mă rog, să-l ia în piept cât încă nu e tsunami. Lăsați de-o parte prejudecățile și tot ceea ce știați despre mecanismele electorale, acum se joacă altfel…
  doar alegerile anticipate mai pot salva PNL și PSD. Ba chiar și ceva din USR. Nicio demonizare a lui Simion (că e cu rusii, că e cu chinezii, că e gay sau că e omul Serviciilor) nu poate opri valul AUR. E un val care crește pe fondul întregului context politic intern și internațional. Oamenii vor vota ca să se RĂZBUNE! Asta va fi ideea votului în 2024: se va vota cu furie împotriva crizei, a inflației, a prețurilor. Nu se vor vota soluții, se va căuta RĂZBUNARE!
  Țineți minte: cei mai mulți vor vota AUR ca să se răcorească, să se răzbune, să-i vadă suferind politic pe liberali și pe pesediști. Nu căutați nimic logic sau rațional în ce va fi anul electoral 2024. Lumea fierbe, nu le poți cere românilor să nu fiarbă și ei!”
  (Turcescu pe Facebook)

  • In Romania alegerile sunt organizate si administrate legal de catre STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale). Punct.
   Singura „democratie” de pe glob si in istorie in care alegerile democratice sunt militarizate de catre un serviciu secret militar este Romania.
   Pe glob nu exista asa ceva, nici macar in Rusia lui Putin, Ungaria lui Viktor Orban sau China lui Xi Jinping. Nimeni in NATO sau UE.

   Alegerile in Romania nu au nicio valoare si nici votul sau prezenta la vot, este un teatru ieftin pentru a mentine aparentele unei forme fara fond.

  • Păi cel mai bun lucru este să vină AUR la guvernare. Este perfect. O alianţă AUR – PSD va înnoi politica românească.

   • = o scursură umană fără caracter, mercenar fara adevar si onoare

    • Pe blogul lui Ion Coja, Cornel Dan Niciolae (cel care jigrnește toti cometatorii de pe inPolitics.ro) dezvăluie că tatăl său era … nomenclaturist ceaușist. Licheaua scria în articolul postat pe 27 martie 2022: „Tatăl meu se afla lângă Ceauşescu (împreună cu ministrul Ilie Văduva, şeful lui), în noaptea de 21 decembrie 1989, ca slugă a regimului, în sediul CC, când s-a întâmplat aceasta.”. Dar Ilie Văduva era consilierul lui Nicolae Ceaușescu din anul 1988, după ce fusese ministru al Comerțului Exterior și Cooperare Internațională. Ce funcţie avea tatăl progeniturii Cornel-Dan Niciolae decât cea de securist?

 10. Adică ce, nu permiţi altuia să nu fie de acord cu ceea ce spui, de parcă eşti ca un psihopat? Denotă în cel mai bun caz prostie, deşi e un simptom grav. Ne-ai da şi una de ai putea, să nu spunem altceva, nu? O-ţi mai fi mulţi care nu vă luaţi un tratament adecvat şi săriţi ca opăriţi cu PUNCT asupra altora?

  • Logoree bolnava.

 11. Cei de la National spun ca Simion si AUR sunt sinologi (nu sinofobi precum Pavel Popescu, Florin Citu si alte slugi retardate).
  Daca este adevarat, votez AUR cu doua maini. Cu tavalugul economic care vine peste noi si pozitia noastra de 2 lei (e.g. Schengen NU, ajutor pentru fermierii romani NU, PNRR NU pentru ca pensii speciale etc), Romania daca nu se mufeaza la GDP-ul Asiei si al Chinei, isi face singura coliva din grau ucrainean si pune cruce pe economie.

  Nicio tara din Europa, nici Anglia, nici Germania, nici Polonia, nici Ungaria nu a refuzat investitii chinezesti. Niciuna, numai Romania, cea mai saraca tara din UE a facut asa ceva, iar UE in fiecare an ne taie din fondurile europene ca nu avem basca. Investitiile americane nu vin, doar cheltuieli pe fiare vechi. O colonie mai odioasa decat Romania nu exista.

 12. Polonia vanduta Sua inca din 1985. Cum se poate elibera si daca se mai poate elibera:

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998