CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O scapare lui Iohannis care ridica semne de intrebare privind Justitia

4 comentarii / 3502 vizualizări / 10 iunie 2015

În declarația susținută ieri, după ședința CSAT, președintele Iohannis a făcut două afirmații care meritau ceva mai multă atenție, potrivit cărora, dacă Ponta nu se agăța de imunitatea parlamentară, el nu l-ar fi suspendat din funcție și s-ar fi aranjat și un proces ultra-rapid în justiție, pentru clarificarea situației.

În cazul primei afirmații, șocul e de ordin moral, președintele admițînd, senin, și în contra valului de critici la adresa lui Ponta, că, de fapt, nu e nicio problemă ca România să aibă un premier penal în exercițiu.

În cazul celei de a două, situația e mai complicată: ”Cu siguranţă, împreună cu reprezentanţii justiţiei, s-ar fi găsit modalităţi de judecare cu mare celeritate pentru a lămuri foarte repede problema, fiindcă este una extrem de importantă” a spus președintele.

Or, Klaus Iohannis e ultimul om care ar putea vorbi de impunerea celerității în justiție, în condițiile în care, anul trecut, pe 27 octombrie, cererea oficială a ANI – o instituție importantă a statului – către ÎCCJ pentru judecarea cu celeritate a procesului de incompatibilitate a candidatului PNL a fost respinsă aproape brutal. Deși, atragem atenția, cazul era încă mai grav decît cel al lui Ponta, pentru că o sentință defavorabilă venită după alegeri ar fi dus la repetarea acestora, adică un veritabil dezastru din toate privințele.
Faptul că, totuși, Iohannis dă asigurări publice azi că procesul lui Ponta s-ar fi judecat nu cu celeritate (rapiditate n.n.), ci cu ”mare celeritate”, denotă fie că președintele a mințit ieri de dragul impresiei artistice, fie că recunoaște indirect existența unor pîrghii invizibile prin care se poate apăsa, la nevoie, asupra Justiției. Pîrghii care nu s-a dorit, însă, să fie apăsate, în octombrie anul trecut. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Oricum am lua-o e vorba,din nou,de o gafa.Omul e ,sub acest aspect,recidivist.Ghinion !

  2. la ani era sef prietenul de tenis al lui ponta , adica horia georgescu, de asta ani era pe urmele lui klaus si nu a lui ponta penalul

  3. „Justitia independenta” s-a auto-subordonat intereselor politice ale lui Iohannis.

  4. Oricine – si admirator si adversar al dlui.Iohannis – nu poate fi de acord cu referirea la celeritatea rezolvarii unei cauze ,PRIN MISTERIOASE MODALITATI DE SOLUTIONARE ! Si nu oricum,ci la nivel maxim ! Asta e treaba justitiei,daca face justitie si nu executa ordine.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998