Oare de ce au rămas acasă?
0 comentarii / 2442 vizualizări / 21 noiembrie 2016
Duminică, în Piața Victoriei, ar fi trebuit să aibă loc o manifestație. Autorizată. De susținere a lui Dacian Cioloș. Tinerii frumoși și liberi erau așteptați pentru a-i scanda numele. Dar nu au mai sosit. Au fost doar câțiva rătăciți. Jandarmii s-au poziționat degeaba în Piața Victoriei. Nu au avut pe cine proteja.
Oare de ce au rămas acasă “tinerii frumoși și liberi”? Pentru a răspunde la această întrebare, ar trebui, în prealabil, să răspundem la alta. Pentru ce ar fi venit? Era programată o amplă manifestație prin care Cioloș să fie susținut atât în calitate de premier, primind aplauze pentru ceea ce a făcut, cât și în calitate de viitor premier, primind aplauze pentru ceea ce urma să facă. Erau invitați, pe pagina de socializare, să se prezinte la apel așa-zișii tineri frumoși și liberi. Cine sunt ei? Cei mai mulți, oameni de bună credință. Care au observat, în ultimii ani, în ce mod lamentabil au eșuat diverși politicieni și cum s-a întâmplat ca unele partide perindate pe la putere să își încalce, în mod grosolan, angajamentele. Acest segment de populație este o emanație atât a stării reale de fapt a României, cât și a unei stări artificiale, rezultată din demonizarea programată, ticăloasă, rău intenționată a unor instituții importante ale democrației, cum sunt Parlamentul, Executivul, președinția chiar. Nemaivorbind de partidele politice ca atare.
Aceste persoane, nu puține la număr, cărora modul în care se face politică le-a ajuns până la gât, au devenit, fără voia lor, o masă de manevră a unor indivizi rău intenționați, disimulați în nucleele de conducere ale unor fundații.
Aici, nu este vorba doar de fundațiile din rețeaua Soros care, proclamând principiile unei societăți deschise, au făcut daruri otrăvite nu numai în Statele Unite, ci și mai ales în state mai slabe, desprinse din lagărul comunist, pentru a recupera cu douăzeci de mâini ceea ce au dat cu două mâini. În schimbul unor burse, al unor ajutoare, al unor cursuri, al unor fapte caritabile, fundațiile s-au transformat în grupuri de interese, în societăți neautorizate de lobby care, utilizând presiunea societății civile pe care au știut să o mobilizeze, au încercat și au reușit să obțină avantaje economice pentru grupuri ilegitime de interese. Iar asaltul final la care chiar asistăm acum în România este preluarea conducerii politice, operațiune în cursa căreia a căzut PNL.
Dar nu este vorba doar de fundațiile Soros. La aceste manevre, contribuie din plin și alte fundații, emanate de alte entități, dirijate din alte centre de comandă și care au interese diferite. Dar nu și diametral opuse. Sunt fundații stimulate de diferite guverne, guverne care, la rândul lor, au avut diverse culori politice, și finanțate la greu din fondurile unor ministere și autorități. Aceste fundații sunt și ele la fel de fals civice ca și fundațiile Soros. Ele sunt chemate să susțină, în momente cheie, politici guvernamentale. Sau dimpotrivă. Să pună umărul la dărâmarea unui guvern, pentru a veni la putere guvernul altui partid, astfel încât finanțarea fundațiilor să fie reluată. A treia categorie de fundații care pot aduce în stradă “tineri frumoși și liberi” a devenit, din păcate, o constantă în România. Sunt asociații și fundații înființate în secret, dar legal de către serviciile secrete, finanțate și dirijate de acestea.
Uneori, toate aceste fundații, profitând de emoția colectivă generată de anumite evenimente-evenimente care și ele pot fi regizate –, reușesc să scoată în stradă, utilizând cu preponderență rețele sociale, zeci de mii de cetățeni, în special tineri care, în naivitatea lor, nu conștientizează faptul că sunt utilizați doar ca o simplă masă de manevră.
În mod normal, Serviciul Român de Informații, dacă nu ar fi la rândul lui beneficiarul unor asemenea activități, ar trebui să realizeze faptul că multe dintre ONG-urile din România acționează împotriva siguranței naționale – să ne gândim fie și numai la ceea ce se întâmplă în Ținutul Secuiesc –, să documenteze acest fapt, să pune probele la dispoziția decidenților politici și a justiției pentru ca, în final, societatea civilă să fie mai bine definită, iar factorii nocivi care o influențează să fie interziși și sancționați prin lege.
Întorcăndu-ne la mitingul eșuat duminică, vom putea spune simplu că Dacian Cioloș este pe un trend descrescător, că este profund afectată, prin propria prestație, credibilitatea sa, astfel încât din ce în ce mai mulți tineri bucureșteni nu au putut fi transformați în masă de manevră pentru mitingul de susținere. Eșecul, din această perspectivă, este extrem de dureros.
Nici “tinerii frumoși și liberi” nu mai sunt ce au fost odată! (Sorin Roșca Stănescu)
Comenteaza