CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Pentru că a fost ”o idee împuțită”: A crăpat Ministerul Adevărului al SUA

3 comentarii / 4206 vizualizări / 25 august 2022

Odioasa instituție creată în primăvară de administrația Biden, Consiliul de combatere a dezinformarii din cadrul Homeland Security, botezat de presa lumii Ministerul Adevărului, de inspirație orwelliană, a fost lichidat ieri de creatorul său, șeful HS, Alejandro Mayorkas.

Ironia sorții, Mayorkas a luat decizia după ce o analiză pe care chiar el a dispus-o s-a încheiat cu concluzia fermă că ideea a fost ”împuțită”, relatează Washington Times.

Consiliul a fost creat în aprilie, imediat după anunțul lui Elon Musk de cumpărare a Twitter, și ar fi urmat, declarativ, să se ocupe cu precădere de problema imigrației și de cea a războiului din Ucraina.
La acea vreme, reacțiile nervoase nu au întîrziat să apară.

Senatorul republican Rob Portman, membru marcant al Comitetului pentru securitate internă și afaceri guvernamentale, își exprima atunci îngrijorarea cu privire la crearea Consiliului:
„Sunt profund îngrijorat de decizia administrației de a crea un Consiliu de combatere a dezinformarii la Homeland Security. În calitate de autor al legii bipartizane care a înființat Global Engagement Center pentru a combate amenințarea în continuă evoluție a propagandei străine și a dezinformarii în străinătate, nu cred că guvernul Statelor Unite ar trebui să îndrepte instrumentele pe care le-am folosit pentru a-i ajuta pe aliații noștri să lupte împotriva adversarilor străini împotriva poporului american. Atenția noastră ar trebui să se concentreze pe actori răi precum Rusia și China, nu pe propriii noștri cetățeni.
Aștept cu nerăbdare să îl chestionez pe secretarul Mayorkas (Alejandro, adjunctul Homeland Security n.n.) despre Consiliul de combatere a dezinformarii, când va apărea în fața Comisiei pentru securitate internă și afaceri guvernamentale a Senatului, săptămâna viitoare.” mai anunța senatorul.

Urmare a scandalurilor, Consiliul a fost pus în stand-by în luna mai, pînă la clarificarea unor aspecte.
Alt motiv de scandal fusese alegerea pentru postul de șef a Ninei Jankowicz, cunoscută pentru răspândirea de informații false. Finalmente, însuși Consiliul Consultativ pentru Securitate Internă a votat în unanimitate împotriva Ministerului Adevărului, astfel că ieri Mayorkas i-a pus crucea finală. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. British Bishop Supports Russian Operation against Ukraine

  2. Sleeping in bed with an Elephant

  3. inteligentza artificiala de la Meta spune despre zuckerberg
    ca e ”împuțit”…….astia nu mai poa’ sa pacaleasca nici computeru!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998