CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

PNL, acuzatie grava: ”Iohannis a batut palma cu PSD pentru interese personale”

5 comentarii / 4730 vizualizări / 20 noiembrie 2019

PNL se mîndrește azi că are un candidat prezidențial mare dușman al PSD, atît de mare încît a ajuns să se creadă în război total cu el și cu votanții săi. Nu sunt mulți ani, însă, de cînd același PNL dădea public de pămînt cu Iohannis, dezvăluind că celebrul său protocol (amănunte aici) încheiat, ca primar, cu ”ciocoii” de la PSD, ascundea profunde interese personale și nu politice.

Într-o declarație politică în parlament din mai 2003, intitulată „Minorităţile din umbra Puterii”, deputatul PNL de Sibiu, Cornel Știrbeț, acuza, astfel, liderii unor minorități – cea germană la loc de cinste – de fraternizare cu PSD, în numele unor afaceri private:

”Avem de-a face cu o negociere/împărţire la masa verde a intereselor economice din Ardeal. Atât PSD, cât şi UDMR, prin reprezentanţii lor de frunte, au ajuns să controleze afaceri importante în cea mai dezvoltată regiune a României(…)Deocamdată, ni se pare important să atragem atenţia opiniei publice asupra unei practici pe care PSD o perfecţionează continuu. Este vorba de atragerea din interese politice, a minorităţilor etnice de partea sa, speculând, dacă este posibil, totul, de la interesele economice de grup şi individuale, până la situaţiile critice de ordin juridic, cum a fost cea de săptămâna trecută, asupra Codului de procedură penală.
Un alt caz devine, pe zi ce trece, tot mai interesant. Începând din anul 2000, după victoria profesorului Klaus Johannis pentru fotoliul de primar al municipiului Sibiu, PSD a aplicat tactica „protocoalelor de colaborare” şi în cazul Forumului Democrat al Germanilor din România. În fapt, este vorba de confiscarea unui important capital electoral de către partidul de guvernământ care, la Sibiu, nici prin înaintaşii săi – FSN, FDSN, PDSR -, nu a avut satisfacţia victoriei în lupta pentru şefia administraţiei locale, după 1989. Profesorul Johannis, actualul lider al Forumul Democrat al Germanilor din România, a venit la putere în Sibiu pe culoarul politic „eliberat” de CDR. Asta nu l-a împiedicat să se lege de PSD, partidul ciocoiului nou, „social-democrat”, înlocuitorul ciocoiului vechi, crescut la şcoala activismului comunist.

Alegătorii domnului Johannis ar trebui să ştie că Protocolul PSD – FDGR nu a fost semnat însă de dragul sibienilor, ci pentru acoperirea unor interese personale” mai afirma deputatul PNL. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Poate isi mai aduce aminte Adrian Nastase, pe care-l vedem in imagine cu anti-PSD-istu, de o chestiune interesanta, despre care se vorbea prin anii 2000, si anume ca Iohannis facuse cerere de intrare in PSD, dar a fost refuzat de organizatia judeteana PSD Sibiu. Nu ca ar conta, dar macar sa se stie cum se scrie istoria in tara tuturor posibilitatilor.

  2. https://www.national.ro/
    Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea art. 30 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României.
    Cum ați comenta despre retrimiterea la parlament a unei legi, inițiată de Liviu Dragnea, Șerban Nicolae, Teodorovici, deci de PSD, declarată constituțională de către judecătorii CCR, în condițiile în care legea stabilește în mod clar promulgarea legii, ?

  3. @Opinați și că Meleșcanu ar trebui să promulge legea,în perioada cât ar trebui să asigure interimatul funcției de președinte ,în campania electorală, până la depunerea jurământului de către președinte, după stabilirea rezultatului alegerilor, ?

  4. […] ”IOHANNIS A BATUT PALMA CU PSD PENTRU INTERESE PERSONALE” […]

  5. Hitlerica putza micaa batut laba cu unii de psd. cei mai nemernici si antiromani.Una ca panarama Firea amanta si codoasa de ovrei care a bagat speculatorii in firme fantoma ( facute de ea) ale capitalei. Daca se destrama psdul nu vad alt partid cu baza mai larga romaneasca. Tocmai cand eram bucurosi ca am scapat de gasca tziganeasca ovreiasca a lui Iliescu.Dumnezeu cu mila dar nu o sa se mai poata infiripa alt partid majoritar. Marsoni criminali pnlisti si Globalistii ne duc in groapa ungureasca incet incet.Cu numele Orban suprapus in propaganda ca semn rau ca suntem una cu ungurimea ca capitala la Buda.in pesta, asa se infiltreaza incet incet idea in presa straina.Javrelor tradatoare de neam romanesc din psd talpa iadului pe capul vostru si al neamului vostru.La fel pe cei fugiti afara dispora care sunt coada de topor la distrugerea tarii.Hilerica macar a fost prost de sincer: si a zis intodeauna ca scopul lui e distrugerea psd nu binele tarii!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998