CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PNL si aberatia anului: Ponta – demis prin ”motiune populara”

12 comentarii / 4322 vizualizări / 22 iunie 2015

PNL va iniţia o campanie de strângere de semnături în toate judeţele ţării, prin filialele partidului, a anuţat, azi, Alina Gorgiu, precizând, conform Mediafax, că liberalii vor cere sprijinul oamenilor pentru demiterea premierului Victor Ponta, care ”refuză să facă un gest de demnitate – să-şi scrie demisia”.

Potrivit acesteia, ”nu există foarte multe prevederi constituţionale care să ajute în acest sens”.
De fapt, ca să o spunem mai pe șleau, moțiunea populară e o procedură inexistentă în politică, ceea ce face cu atît mai ciudat demersul liberalilor, care ar trebui să-și amintească, la o adică, fie și numai faptul că 7,4 milioane de români au votat contra lui Traian Băsescu în 2012, și acesta, totuși, a rămas pe post.
Mai amintim că în rîndurile liberalilor se regăsește, azi, Emil Boc, cel care a rămas premier al României după ce fusese demis prin moțiune de cenzură, în 2009, iar printre aliați, Monica Macovei, care a refuzat să demisioneze din postul de ministru al Justiției după ce împotriva sa fusese adoptată de către parlament o moțiune simplă. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

  1. Pe mine ma ingrijoreaza altceva,nu nastrusnicia initiativei in chestie,ci faptul ca se poate inradacina.Adica nu pot sa rastorn un guvern in modul prevazut de Constitutie,hop cu petitia on-line ! Adica strada ! Cate semnaturi i-ar da valoare,daca ar fi autentice – nu conteaza ! Balamucul de pe lume ! Te crucesti,nu alta !

    • Mediul virtual nu este tot una cu strada. In strada, s-a vazut cat poate sa stranga Blaga.

  2. foarte bine, psd e un partid nociv, manjit de sangele tinerilor de la revolutie si mineriade si merita sa dispara din istorie!

    • Dorele, nu PSD este mostenitorul FSN, ci PDL, adica PNL.

  3. Cacanarii basisti care formeaza „Noul PNL” n-au luat in considerare demiterea lui Basescu prin votul direct a 7,4 milioane de alegatori, dar vor sa-l demita pe Ponta „on-line”. Un comportament de Blaga-Cap de Porc.

  4. As intreba-o pe Gina,daca mediul virtual poate inlocui o procedura prevazuta de Constitutie,de ce mai e nevoie de Constitutie ? Ca,asa cum spune BTI,nu prea s-a vazut prin alte tari asa ceva n-ar fi o problema ; nu zic unii ca am fi o democratie originala ?Apoi,ceeace am vrut se subliniez e inradacinarea unei astfel de proceduri,adica dupa viictoria virtualului initial,poate apare un altul si tot asa mai departe.Nu mai e nevoie de Parlament,deci nici de alegeri,in urma carora acesta sa determine prin vot Guvernul ! Stie autoarea postarii cum s-ar numi o astfel de oranduire ?

    • Nici strada, nici agitatia virtuala nu pot inlocui procedurile prevazute de Constitutie, dar pot pune presiune pe factorii de decizie, fortand demisia la limita legeii, lege care este interpretata dupa cum dicteaza interesul celor desemnati sa vegheze la respectarea ei, vezi cazul referendumului pentru demiterea lui Basescu. Eu am afirmat doat ca actiunile in strada au un efect mult mai mare decat cele din mediul virtual. Cand ne vom muta cu totii in virtual si vom avea fiecare avatarul nostru, atunci lucrurile se vor schimba substantial, dar chiar si asa tot strada va detine suprematia.

  5. Daca Iohannis o tine prosteasca, ca Traian Basescu, nu-l apuca alegerile din 2016. Deja „Noul PNL” a pierdut Bucurestiul. O sa piarda si tara, mai ales ca Moldova si Muntenia sunt total cu Ponta. N-ar fi exclu ca la locale sa se voteze si „suspendarea” iar la parlamaenare sa avem, din nou, alegeri prezidentiale.

  6. Sunt acum lamurit.Fortarea demisiei ”in limita legii”pare discret discutabila : legea nu se respecta prin fortare ci prin simpla aplicare.Or nici o lege nu prevede cum sa dai jos un Guvern pe aceasta cale.In sfarsit finalul d.Gina e apoteotic :tot strada are suprematia ! Adica o s-o tinem din manifestatie in manifestatie…

    • Daca nu ar fi fost manifestatiile din anii ’90, azi aveai parte de „socialism cu fata umana”.

  7. Continuati PDLeilor! In curand o sa va duceti ……

  8. Dar intre timp poporul a aprobat o Constitutie.Ea stabileste niste regului.In cadrul lor,el e liber sa manifesteze si sa isi exprime vointa sa.Inclusiv impotriva Guvernului.Dar ca,pe aceasta cale sa se schimbe oricand o autoritate legal investita nu e firesc intr-o democratie.Ea,democratia e de neconceput fara ordine adica fara reguli inscrise in Actul fundamental.Altfel vom ajunge la anarhie,toti spunand ca au dreptate,dupa cum fiecare crede de cuviinta,omitand faptul ca daca,respectandu-se legea Guvernul nu a cazut,cei nemultumiti nu se pot substitui autoritatilor,legal investite,actonand in cadrul constitutional.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998