CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9686 RON DOWN | 1 USD = 4.5785 RON DOWN | 1 GBP = 5.8072 RON DOWN

Ponta: ”Tatăl ministrului Burduja a fost ofițer de Securitate”

21 comentarii / 7616 vizualizări / 30 august 2022

Fostul premier Victor Ponta afirmă cu subiect și predicat că tatăl actualului ministru al Digitalizării, Sebastian Burduja, a fost ofițer în cadrul fostei Securități, lucru pe care pînă acum Marinel Burduja, fost bancher, l-a negat cu desăvîrșire.

Întrebat azi, în cadrul podcastului lui Ionuț Cristache, ce părere are despre lipsa de competență a actualilor guvernanți, începînd cu premierul Nicolae Ciucă, fostul premier a răspuns:

”Nicolae Ciucă nu are cum să se priceapă, să înțeleagă, că nu asta a făcut la viața lui, dacă crezi că recalifici un om la 60 de ani…Cred că vrea, are bunăvoință, dar…Mie mi se pare că este un proces foarte clar de selecție în care, dacă ai făcut ceva studii prin străinătate, dacă știi niște limbi străine, dacă ai o anumită pregătire, ești un tip periculos, pentru că începi să ai ideile tale. Mi-a plăcut un articol în care G4Media se întreba, corect, cu ce s-au ocupat miniștrii? Cred că singurul care avea școală cît de cît era (Sebastian n.n.) Burduja, care, mă rog, taică-său, ofițer de Securitate, l-a trimis la școli bune, slavă Domnului, a fost foarte bine”.

Conform biografiei oficiale, Marinel Burduja, tatăl actualului ministru, a fost economist, bancher și antreprenor român, CEO al Băncii Române de Credite și Investiții, vicepreședinte al Bancorex etc și deputat în Parlamentul României în legislatura 1990-1992 pe listele FSN. În urmă cu cîțiva ani, el a dezmințit categoric orice legătură cu fosta Securitate ori cu serviciile secrete post-comuniste. (B.I.)

foto: Ziarulfinanciar.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

21 Comentarii

 1. Copil de securist sau nesecurist nu contează!
  Cretinul după ce i-a murit copilul a venit la mitingul pisatilor și al beutorilor de pisat din diaspora în loc sa stea cu familia! Asta spune totul despre el! Cât despre diaspora, numai de bine! Vi se pregătește ceva frumos și veți veni cu coada între picioare ca niște ratați!
  P.s si eu am fost diasporez la un moment așa ca un hai siktir ălora care vor comenta precum proasta în dildo!

  • „Copiii securistilor nostri o sa ajunga securistii copiilor nostri” Tariceanu

   Conteaza ca este securist. Este singurul lucru care il califica. „Originile sanatoase”.

   • Genial! Uitasem asta!

 2. Fragmente dintr-un articol publicat în 29 ianuarie 2016 și intitulat în mod sugestiv „Sistemul și-a făcut partid! La vremuri noi, copiii lor“.
  „Sistemul lansează partidul Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor. Fondatorul este Sebastian Burduja, președintele Fundației CAESAR și fost lider al Ligii Studenților Români din Străinătate, lansată în 2009 în prezenta lui Ghiță, Voiculescu și Gâdea.
  Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor – PACT – este fondat de Sebastian Burduja, cel care în 2009 a fondat Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), iar in 2011 a înființat fundația CAESAR – Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români. El este fiul bancherului Marinel Burduja, fost vicepreședinte Bancorex.
  De notat ca la lansarea din 2008 a LSRS au participat si sustinut discursuri Dan Voiculescu, Sebastian Ghita, Mihai Gadea si Ecaterina Andronescu.
  Sebastian Burduja a avut joi dimineata o intalnire cu premierul Dacian Ciolos, potrivit programului oficial al Guvernului.
  În urmă cu un an, pe 4 februarie 2015, Ministrul de Externe de atunci Bogdan Aurescu a semnat două documente prin care este consolidată cooperarea dintre Ministerul Afacerilor Externe și două dintre cele mai active organizații de tineri cu filiale peste hotare, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani), după cum anunța un comunicat de presă al M.A.E.
  Printre membrii înscriși în această fundație (CAESAR) se numără, pe lângă Bogdan Aurescu, și Mark Gitenstein (fostul ambasador SUA), Raed Arafat sau Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal.
  Printre membrii L.S.R.S. se numără și Daniel Farmache (fiul lui Stere Farmache, fost preşedinte la BVB şi Alpha Bank), Dragoș Preda (fiul lui Dumitru Preda, Director al Direcției Originarii din România din MAE).
  Unul dintre sponsorii unor evenimente organizate de L.S.R.S. este grupul rus de firme VIMETCO-ALRO, controlat de miliardarul rus Vitali Matsitski, cel care controleaza si alte afaceri din energie in Romania.“

  • Postarea de lucruri arhiştiute nu este semn de sănătate.
   Ce aduce nou în cunoaşterea faptului dacă Burduja senior era sau nu ofiţer de Securitate, subiectul articolului?
   Căci MAE putea să aibă proiecte cu tinerii din afară, fără ca Burduja junior să fie ales pentru că şi-ar fi avut tatăl securist. Nu dovedeşti nimic pe subiect. Dovedeşti doar că eşti un papagal fără oprire. (Proiectul a fost oricum început de Geoană şi Năstase, nu de Aurescu, şi e clar că nu cunoşti asemenea subiecte, ci doar vrei să măcăni ca să te afişezi)
   Nu e articolul (1500 de caractere cu tot cu spaţii) atât de lung pe cât este postarea ta copy-paste (2000 de caractere cu tot cu spaţii).
   Vrei să demonstrezi că ştii să copiezi şi să însăilezi? Vrei să te plătească inevapentru asta. Sunt mulţi tineri care ar face-o mult mai bine decât tine, un boşorog cu mintea în ceaţă.

   • În afara subiectului ești tu. Eu am citat din articolul cu pricina în materialul „George Simion – o făcătură „soroșistă“ a progresistei reacționare Alina Mungiu Pippidi” publicat din februarie 2022. Proștii ca tine au citit doar titlul. Acolo sunt indicii clare privind Mafia. Pippidi sare acum să strige „Mafia” după ce mulți oameni ai Mafiei au fost spălați de România Curată. Oare Pippidi afla de la portarii din Republica Moldova că „George Simion este omul nostru, adică al serviciilor secrete românești”? Prostia dăunează grav sănătății. Iar tu ești grav afectat de prostie. Ca și Giorgică care-o are din ce în ce mai mică.

    • Ai spus-o la articolul „Nuntile politice la romani”
     https://inpolitics.ro/nuntile-politice-la-romani_1835447340.html
     Esti varza, terminat.Raspunzi aiurea, vorbesti in afara subiectului, doar ca sa bâzâi ca o musca mare, de cacat.

     • Tu încurci borcanele. Mafia este și în AUR. Rețeaua este extinsă în multe partide dar acum AUR este ținta Mafiei. Acum trebuie jucată piesa NAȚIONALISTĂ. Aceeași MAFIE a jucat piesa europeană, piesa integrării în NATO și presa globalistă. Aceeași MAFIE se află în multe sectoare cheie din România. Oamenii Mafiei au încheiat contractele de vânzare a economiei românești. Au jucat în planul secund și au strigat „Hoții de străini fură România”. În fapt, ei vindeau România pe bucăți și se înfruptau masiv din aceste vânzări.

     • Un propagandist prost ca un bolnav fără tratament.
      N-are nici o treaba ce spui cu nationalistii romani. E doar un pretext de subminare a nationalismului pe care il copiezi de la Mungiu-Lippida ca un papagal.

     • Derbedeii care-și spun naționaliști sau, mai nou, patrioți români din politica dâmbovițeană nu reprezintă Naționalismul românesc. Adevărații naționaliști români nu se vor implica în mocirla creată de niște Noi Golani adunați de pe stadioane. Dacă ai fi cunoscut măcar un supraviețuitor al temnițelor comuniste sau o supraviețuitoare ai fi înțeles cine au fost adevărații naționaliști români. Haita asta de pensionari DIE – SIE se ocupa când era activă cu supravegherea naționaliștilor români din diaspora. Pentru că adevărații naționaliști au murit au ieșit ei la interval să țipe că sunt naționaliști și patrioți. Niște haimanale nu pot reprezenta Neamul Românesc în veci și pururi, AMIN!

     • Bagă şi ceva delir religios cu „Amin!“, ca şi când el e vreun om sfânt, iar „Neamul Românesc“ nu poate fi reprezentat decât de el, evident (a mai spus asta, căci zice că de aceea are asociaţie cu numele acesta aprobat de secretariatul general al guvernului în 2011), el, care s-a pretins şi colaborator SIE+SRI, nu „nişte haimanale“ de la AUR sau din oricare altă grupare naţională patriotică.
      Ǎsta o vrea să-şi vândă Asociaţia pe bani grei?

     • Vasilică Militaru pretinde că doar el are dreptul să reprezinte „Neamul Românesc” pentru că a prezentat mari garanţii sistemului astfel încât a beneficiat la data înfiinţării asociaţiei sale, 16 iunie 2011, de acordul special de la secretariatul guvernului de a folosi cuvântul „românesc“ în denumirea asociaţiei (acord impus de lege pentru denumirea „naţional“). Înseamnă că şi el e dintre ”băieţii cu ochi albaştrii“ (securişti).
      Cine conducea secretariatul? Corupta securistă Daniela Andreescu, „agent imobiliar” la negru (ca şi Militaru la Bacău), care şi-a atribuit familiei sale case şi spaţii de la stat.
      I-au dat acordul din securism, nu? Căci soţul ăsteia de la secretariatul guvernului PD (Boc2) care i-a dat acordul era Aurel Teodorescu, vechi ofiţer de Securitate din Bucuresti, preluat de SRI.
      https://www.cotidianul.ro/securistii-lui-basescu/

     • Cât de idiot poți să fii. Asociația Neamul Românesc nu a desfășurat de la înființare niciun fel de activități comerciale sau financiare. Toate ONG-urile Mafiei au derulat fonduri guvernamentale. Mizeria ta nu are consistență. Asociația Neamul Românesc nu are pretenția că reprezintă Neamul Românesc dar poate să aibă un punct de vedere în ceea ce privește derbedeii care vor să confiște idealurile Neamului Românesc. Întrebarea cea mai dificilă este cum de era disponibilă în anul 2011 denumirea de Neamul Românesc și niciunul dintre marțafoii de generali care acum spun că salveaă România nu și-au tras denumirea pe ONG-ul lor. Răspuns: pentru că-i durea în fund de români. Atunci erau preocupați să fure.

     • Asta inseamna ca denumirea „Neamul Romanesc” a fost „disponibila” doar pentru el. Cine altcineva sa primeasca aprobarea Secretariatului General al Guvernului? Cine altul sa se gandeasca ca i-ar aproba guvernul o asemenea asociatie, daca nu tot un baiat cu ochii albastrii, ca si cei de la guvern?

 3. Vasilică Militaru despre sine aici: „Nu știam că a lucra în SRI sau SIE sau a colabora cu aceste instituții reprezintă o infracțiune. Eu ți-am transmis cândva un mesaj…“ (?), în comentarii la articolul https://inpolitics.ro/mungiu-despre-presa-sri-spp-doi-si-un-sfert-si-a-armatei_1834494070.html
  De fapt a mai spus că se află într-o colaborare instituţionalizată (?) cu SRI-ul şi că poate astfel să reprezinte poziţia acestuia.

  • Dar nebunii sunt folositi de servicii la inaitare

 4. si care e noutatea? Securistii au preluat puterea dupa asa zisa revolutie, si au predat-i mai departe copiilor si nepotilor. Lumea pare ok cu asta. Postacii au grija sa ne spuna ca nu putem da vina pe copii pt greselile parintilor. Si spun asta la fiecare generatie de securisti care continua procesul de distrugere a tarii.

 5. […] Burduja este fiul unui fost ofițer al Securității comuniste, Marinel Burduja, conform afirmațiilor fostului premier Victor Ponta. Marinel Burduja a fost […]

 6. Toti din familia Burduja au fost securisti, începând cu prea cuviosii preoti ortodocși din familia Burduja, atât din partea tatălui cât și din partea mamei.Sediul Patriarhiei lor nu era nici la Bucuresti, nici la Chisinăău și nici la Moscova. Patriarhia lor era la Departamentul Securitatii Statului. Unul din ei p-arcă ar fi fost închis si plimbat prin maiu multe puscarii. Dar, ce să vezi. NU pentru credinta ci pentru că a fost legionar cand patriarhul lui era Corneliui Zelea Codreanu.NIci nu mai știi cu să-i califici:Ori ortodocșii erau în fond securiști, ori securiștii reprezinta Biserica Ortodoxa.

 7. Toti din familia Burduja au fost securisti, începând cu prea cuviosii preoti ortodocși din familia Burduja, atât din partea tatălui cât și din partea mamei.Sediul Patriarhiei lor nu era nici la Bucuresti, nici la Chisinăău și nici la Moscova. Patriarhia lor era la Departamentul Securitatii Statului. Unul din ei p-arcă ar
  fi fost închis si plimbat prin maiu multe puscarii. Dar, ce să vezi. NU pentru credinta ci pentru că a fost
  legionar cand patriarhul lui era Corneliui Zelea Codreanu.NIci nu mai știi cu să-i califici:Ori ortodocșii
  erau în fond securiști, ori securiștii reprezinta Biserica Ortodoxa. Sigur nu o să se publice prezentul comentariu pentru că și cei care gestionează prezentul site sunt tot securisti.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998