CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Proiect de lege: Romanii vor ”recupera” zilele libere care pica in week-end

13 comentarii / 2545 vizualizări / 13 mai 2022

Mai mulţi parlamentari au propus, într-un proiect, ca în cazul în care zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează se suprapun cu sâmbetele şi duminicile, liberele să se acorde în următoarele zile, imediat după cele de repaus săptămânal.

Propunerea legislativă modifică şi completează în acest sens articolul 139 alin. 2 din legea 53/2003 – Codul Muncii, conform Agerpres.
„Acordarea zilelor libere se face de către angajator. În situaţia în care zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează se suprapun peste zilele de repaus săptămânal, de regulă sâmbătă şi duminică, zilele libere se acordă în zilele care succedă celor de repaus săptămânal”, prevede proiectul. Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, apoi a Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Cine dracului e analfabetul care a scris simulacrul asta de text !!!
  ANALFABET !!!

 2. Nu cumva să rateze bieții bugetari încă o zi în care să împingă aerul pe banii noștri…

  • Lasă, că şi tu mănânci din gunoaiele aruncate de bugetari. (Ai uitat ce te mai înfruptai?) Şi, deşi n-ai muncit niciodată în viaţa ta, puteai să ştii că nu numai bugetarii beneficiază de libere la sărbătorile naţionale, iar cei mai pasibili de a pierde ziua liberă sunt cei din privat, aşa că legea i-ar putea proteja în primul rând pe cei din privat. Dar cum să ratezi tu ocazia de a mai borî mizerie din tine asupra altora?
   Şi care „banii noştri“, că tu eşti borfaş, herr Hazna?

   • Dacă ai fi muncit o zi în viața ta, ceea ce se pare că n-ai făcut, ai fi știut că, în marea majoritate a firmelor private, noțiunea de zi liberă nu prea există decât dacă ți-o dă patronul, ceea ce nu prea se întâmplă. La privat se întâmplă ca angajatul să fie chemat inclusiv din concediu. Dar tu de unde naiba să știi, putoare?
    Iar banii noștri sunt ăia din taxele și impozitele pe care probabil că nici p-alea nu le plătești.
    Acu sari rapid în merțanul de 30 de ani și fugi de-ți halește ciorba la cantina socială, retardatule!
    P.S. Vezi că un titlu nu se scrie cu majuscule în limba română, cap sec! Ia de mai studiază niște gramatică, bovină!

    • Bovină cretină, acest site transformă automat în majusculă prima literă a fiecărui cuvânt din titlu. Nu mai face pe deşteptul când eşti doar un căcat împuţit, inutil în ploaie. Eşti un mâcător de căcat care n-are ce face pe lume şi postează căcat, împotriva cui poate. O lepădătură scârboasă, iar mă-ta e putoare, cum ai ieşit şi tu, pentru că s-a futut cu câinii maidanezi râioşi ca să te facă pe tine stârpitură.
     Ce e aia „zi liberă nu prea există“ la privat“, scârbă bolnavă? Conform legii liberele se dau la toată lumea, iar restul e abuz şi poate fi sancţionat. Iar chemarea din concediu este o formă prevăzută de legislaţia muncii, la nevoie, pentru orice formă de capital, inclusiv pentru bugetari. Nu mai face pe deşteptul stârpitură avortată cu bube supurânde la cap!

   • El a atacat-o şi pe jurnalista Anca Alexandrescu tot aici, că de ce a fost măritată câteva luni, cândva, cu Dan Andronic, care ar fi un hoţ, zice el, şi deci, pe cale de consecinţă, Anca Alexandrescu merită să fie hăituită / persecutată de CNA, deşi ea doar ne-a prezentat şi realitatea nespusă de alţii. De ce să nu auzim şi opinii alternative? Nu vrea haterul bolnav Herrrrâââ! Vedeţi în link-ul de mai jos rahaturile vărsate de Herring Hazna acesta:
    https://inpolitics.ro/romania-stat-totalitar-haituirea-ancai-alexandrescu-de-catre-cna-ajunge-in-parlament-si-la-premier_1826151482.html

    • Herr ăsta îşi zicea cândva şi Dracu Gol şi în alte feluri, dar are aceiaşi draci pe el.

    • E greu când vi se termină rublele, nu-i așa? Îmi pare rău pentru voi… End of story.

     • suge-ţi-o singur, Hazna obsedată de ruble

     • Le trimite Biden dolari şi Rothschild euro, să mănânce căcat cu găleată de 30 de litri, iar acum vor să semene discordie în români şi să cumpere tot în România, şi localităţi.

     • stabiliţi în România, că e viaţa mai ieftină şi guvernanţii mai coruptibili şi mai proşti, iar ei au valută, nu ruble.

 3. Codul muncii actual e facut cu ajutorul (de faapt, in intregime!) Camerei de comert romano-germana in interesul afaceristilor straini, mai mult germani si e cel mai injositor act normativ la adresa angajatului roman, pe care-l coboara la nivel de ilot…De cand a fost publicat in M.O. tot astept sa-l conteste cineva la CCR, n-a facut-o nici PSD-ul, desi era obligatoriu sa scrie asta in programul, macar, electoral…atunci am stiut ca PSD-ul e pe cale de disparitie prin plecarea, sau alungarea social-democratilor…Toate aceste ¨pomeni¨ pentru bugetari dovedesc complicitatea criminala a partidelor parlamentare la farsa democratica…in primul rand ca majoritatea angajatilor nu beneficiaza, ca sunt ¨la privat¨, apoi ca din bugetarii vizati, aia care chiar muncesc, adica neneamurile lor, nu apuca niciodata sa se bucure de ¨libere¨…trebuie sa sustina loazele parazite pe bugetul de stat…Oricum, romanii sa se linisteasca si fara ceai de tei, vine foametea, razboiul, se pregateste inca o pandemie, dar, se vor ¨bucura¨ de toate cu inca niste libere…

 4. Pauzele lungi si dese cheia marilor succesuri.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998