CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

PSD dezgroapa smenurile de campanie ale liberalilor: Ce s-a ales de proiectele cu americanii?

3 comentarii / 4017 vizualizări / 8 februarie 2022

Mai mulți parlamentari PSD au înaintat în aceste zile o interpelare către ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, în care îi cer informații concrete despre stadiul mult lăudatelor proiecte de mare infrastructură care trebuiau făcute cu sprijin american și care fuseseră anunțate în campania PNL din 2020.

”Proiectele cele mai clare pentru România și pentru care există un interes deosebit în țara noastră sunt „Via Carpatia” și „Rail2TheSea”, o autostradă și o cale ferată care să lege Marea Neagră de Marea Baltică” se arată în interpelare. ”Implementarea lor cu sprijinul Statelor Unite ale Americii ar reprezenta un stimulent enorm pentru economia românească, dar și o creștere a gradului de investiții americane în România, care sunt mult sub cele din Ungaria” mai scriu autorii textului.

Care solicită MAE să transmită ”Dacă au fost făcuți pași concreți pentru implementarea celor două proiecte clare de investiții, care ar putea ajuta să mișcăm mai repede economia, sau deocamdată totul e doar pe hârtie și la nivel de declarații?”.

Reamintim că teza construirii de către România, cu sprijinul SUA, a unei autostrăzi gigant Constanța-Gdansk și a unei căi ferate similare a fost vehicul de campanie pentru PNL, pe mîna ambasadorului Adrian Zuckerman, în toamna anului 2020, după alegeri totul fiind dat uitării. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Vor fi avut, ei, americanii, oarece bune intenții; dar dacă li s-a furat carburantul (prin programul „fetițe contra motorină”?), va fi fost nevoie de o modificare serioasă a „graficului de execuție”, respectiv, suplimentarea prealabilă a efectivelor militare USA & NATO de pe teritoriul nostru (și pe cheltuiala noastră) pentru o cât mai bună securizare a „mărețelor proiecte”… (etc.)

  2. Bechtel. Sezonul 2. Ce autostrazi? Cu americanii? Utopie. Never. Interpelarea respectiva ar trebui sa cuprinda si intrebarea daca s-a platit ceva in avans, pentru ca americanilor asa le place, si dupa ce iau banii nu mai fac nimic. Ei sunt adeptii profitului. Si profită.

  3. Dacă tot s-au pus pe dezgropat proiecte moarte și îngropate, poate ne spune onor PSD (vorba vine!) unde sunt amplasate cele 8 spitale regionale pe care le promiteau pe șapte guri în campania din 2016… Ia zi băi Ciolacule!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998