CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

PSD ridică tonul în problema ungurească: Să lichidăm focarele de terorism din Ardeal

15 comentarii / 3658 vizualizări / 7 iunie 2023

PSD dă semne de iritare în creștere față de acțiunile maghiare din Transilvania, în special față de provocările unor oficiali unguri veniți de la Budapesta. După ce senatorul Vasile Dîncu a cerut măsuri dure, zilele trecute, față de gesturile de sfidare, deputatul Radu Cristescu merge mai departe și cere declararea unor organizații maghiare extremiste ca fiind teroriste.

”E vremea să lichidăm focarele de terorism din Ardeal!” scrie pe Facebook deputatul, revoltat de vandalizarea unui monument românesc din Transilvania de către extremiști maghiari.

”Întreb oficialitățile statului român: cît va mai dura batjocura?
De ani și ani, organizațiile extremiste maghiare stipendiate de Budapesta înjosesc, sfidează, înspăimîntă românii transilvani. De ani de zile organizații extremiste precum Noua Gardă Ungară, „Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate” (HVIM), „Tinerii Maghiari din Ardeal” (EMI), „Garda Maghiară” șamd care, în numele „autonomiei” Ţinutului Secuiesc, au devenit echivalentele IRA, ETA, UCK, Hamas, Hezbollah ori ISIS pe pămînt românesc. De ani de zile justiția de la noi declară indezirabili membri ai acestora, îi anchetează pentru acțiuni subversive, îi expulzează, ba chiar unii sunt condamnați pentru terorism, prinși că plănuiesc atentate cu bombă, precum Szocs Zoltan şi Beke Istvan Attila, membri ai „64 de Comitate” etc. Nu scapă vandalizării nici ambasada României la Budapesta. Indivizii devin extrem de activi în preajma unor zile-cheie, precum aniversarea Trianonului, ziua Ungariei ori cea a României.
În mod ciudat, extremiștii unguri par să beneficieze de o miraculoasă protecție de nivel înalt, foarte înalt în stat. Curți de Apel, ÎCCJ declară acțiunile ”64 de comitate” ca fiind extremiste, DIICOT cere scoatarea organizației în afara legii. Președinți, premieri, miniștri ai României, servicii secrete, armată, poliție, dezbat de ani de zile, analizează, anchetează, trag semnale de alarmă, își manifestă îngrijorarea. Nu se întîmplă nimic concret, niciodată. Ni se spune că România e furnizor de securitate pentru NATO. Dar ea nu poate furniza nici măcar securitatea ardelenilor în fața derbedeilor unguri.
Transilvania a devenit satul fără cîini în care fiecare neobrăzat de la Budapesta vine să-și verse dejecțiile, profitînd de pasivitatea noastră. Sau de lașitate?
A venit momentul să rupem pisica, domnilor!
A venit momentul ca ”64 de comitate” și restul organizațiilor ungurești similare să fie declarate ca fiind teroriste(…)
Dlor Iohannis, Ciucă, Hellvig, Bode, Băiceanu, Florența, Voineag, Albu, Enache, Corbu și restul mai-marilor peste instituțiile majore ale țării, a venit momentul să acționăm. Să tăiem capul șarpelui – metaforic, desigur – pînă nu devine balaur. Să punem pe organizațiile extremiste maghiare eticheta corectă de terorism și să schimbăm foaia. Altfel, într-o zi ne vor blestema propriii noștri copii, nepoți și strănepoți: ați avut o țară mîndră pe mînă și nu ați știut ce să faceți cu ea!” scrie deputatul. (B.I.)

foto: Facebook

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. Acest Cristescu e un securist nationalist bolsevic care incearca o diversiune murdara pentru a ascunde incapacitatea guvernarii pesediste. Orban Viktor e aparatorul curajos al civilizatiei europene si ar trebui urmat si luat ca exemplu de natiunea romana la fel ca Tokes Laszlo in Decembrie 1989.

  • Muie Multa La Xenofobii hunopati.repect cristescu!

  • Muie Multa nationalismului sangvinar, nazist, horthyist, revizionist, sovinist, jingoist ungar exprimat de Viktor Orban, de partidul Fidesz si tuturor celor care ridica statui si busturi lui Miklos Horthy in Ungaria, criminalul de razboi nazist vinovat de genocidarea romanilor, evreilor, romilor, slovacilor si altor popoare.

   Viktor Orban a ridicat bust lui Miklos Horthy in Parlamentul Ungariei, echivalentul lui Hitler in Ungaria.

   Muie multa nationalismului ungar care finanteaza grupari teroriste pe teritoriul altor state, asa cum face Budapesta de peste 20 de ani de zile in Romania si Slovacia.

   Muie multa xenofobiei, xenofobilor, si sovinilor maghiari.

   Muie multa colonialismului si imperialismului bozgor de peste 1 mileniu care trebuie sters din Romania.

   Ungurii sunt imigranti asiatici de secol 10, daca nu va place Europa sa locuiti cu alte popoare europene , MARS INAPOI IN ASIA DE UNDE ATI VENIT !

  • Muci în cap clăbuci
   de cur să ne-mbuci
   căcat ce mănânci !

 2. Muie Multa La Xenofobii hunopati

 3. Radu Cristescu a primit fisetul cu informatii despre astia? Si a vorbit despre ei?

  Bravo Cristescule, hai si niste actiuni.

  Slovacia, Croatia si Ucraina au rezolvat de mult problema.

  Nu zicea Iohannis, adica seful statului, ca unii vor sa dea Ardealul Ungariei?

 4. Johannis cand s-a inatlnit cu Orban V. despre ce a discutat?

 5. De „o mie de ani”, de când ungurii s-au oploșit pe-aici, relațiile lor cu Românii au fost tot timpul sub semnul „s-a-ntâlnit hoțu’ cu prostu’ ”.
  Inutil să mai precizăm cine-i unul și cine-i celălalt ; ultima mare prostie a noastră fiind aceea că am avut naivitatea să credem că ungurii vor deveni „mai înțelepți” făcându-le concesii de la Lege, fie în ce privește respectarea comportamentului social, fie a Constituției, a Legii Electorale etc. Ba, ni i-am mai făcut și „parteneri” la „jefuirea țării”, la „restitutium… inventatum” și alte „ma-trapazlâcuri” d-astea, încât azi, dacă vrei să-i dezveți și să-i aduci „la ordine”, mai întâi trebuie să fii tu corect – ceea ce e cam greu (ca să nu mai spun că va țipa „ca-n gură de șarpe” că îi încalci drepturile… cunoaștem !).

  • Nu s-au oplosit aici, ne-au invadat, ne-au colonizat, ne-au exterminat etnic, ne-au stramutat, ne-au luat pamantul si populatiile cu forta, i-au tinut pe romani in sclavie, i-au trimis la razboaie straine sa moara, ne-au jefuit Ardealul din toate punctele de vedere.

   De oplosit aici poti vorbi de armeni, aromani, evrei, lipoveni, popoare care nu au comis crime impotriva poporului roman si a statelor romanesti, popoare care au venit in pace si s-au integrat pasnic cu romanii.

   Adevarul crunt si non-politically correct este ca bozgorii au fost si s-au comportat ca nazistii cu romanii si slovacii timp de 1000 de ani si nu au platit nimic pentru asta, asa cum plateste Germania pentru ce a facut evreilor.

 6. @ Cristi : Nu te înflăcăra prea tare că ți se întunecă mintea și faci greșeli. Ca să judeci popoare-le, e nevoie de „istorie” (ceva peste nivelul de „clasa IV”) și nu de „isterie”. Lucrurile sunt cu mult mai complexe decât (îți) par ; și apoi, e bine mai întâi să ne vedem „bârna” din ochiul nostru…

  • Vorba lui Radu Cristescu, „Mă-ta-i securistă!”, sarpe mic, vorbesti pasiv-agresiv ca un homosexual in negare si bati campii. Barna e la tine in cap, ca nu esti educat, nu stii istorie, nu esti ardelean, n-ai avut bunici pe timpul Ardealului de Nord care au trait sub Horthy, sub teroarea ungara nazista.
   Ti-am corectat minciuna spusa si ai sarit ca ars.

   • a lui Radu Cristescu, savantule de doi lei

 7. sa se ia cu banderistii
  nu au decat!

 8. psd de kkt ca dealtfel toti aurolacii si „ziaristii” analbeti functionali extremisti adepti ai sci-fi-ului istoric mioritic…. crede-am ca inpolitics nu pune botul la toate prostiile din societatea damboviteana, dar m-am inselat… mai bine propaganda globalista decat cea ortohoata aiurita si sovina

  • Pierzi curent?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998