CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ravagiile Clotildei in Romania. Si posibile explicatii

14 comentarii / 3112 vizualizări / 10 iunie 2021

În 2016, în perioada alegerilor locale, Le Monde titra despre Clotilde Armand ”Franțuzoaica care vrea să schimbe clasa politică românească”. O profeție încă departe de împlinire, dar care e pe drumul bun, totuși: Clotilde zguduie din ce în ce mai tare tot ce prinde: ideea de business, viețile cetățenilor bucureșteni, politica din propriul partid, pe cea din coaliția de guvernare, mass-media șamd. Figura exotică de odinioară pășește vîrtos pe urmele Ioanei D’ Arc, iar primăria, cum am scris deja, pare doar o treaptă spre o culme încă neclară, dar aproape certă.

Scria Le Monde în 2016 despre Armand: ”Bucureștenii i-au descoperit fotografia pe fluturași lăsați în cutiile poștale din capitala României: un corp atletic, farmec, o față zâmbitoare” și încheia articolul cu promisiunea ”Clotilde Armand nu și-a spus încă ultimul cuvânt.”
Bine, prin Le Monde se înțelege Mirel Bran, ceea ce scade mult din valoare, dar să nu fim malițioși.
Mult mai interesantă ni se pare o afirmație inclusă într-un material difuzat anul trecut, în februarie, de radioul public cultural francez, France Culture, ”Clotilde Armand, acum europarlamentar român în cadrul grupului Renew Europe, poate întruchipa viitorul Bucureștiului și, apoi, al României”.

Destul de ciudată estimarea, pentru că Armand ratase alegerile din 2016 la București și devenise nu demult europarlamentar: de ce ar fi reprezentat ea, pe atunci, viitorul Capitalei, cînd avea mandat pînă în 2024 la Bruxelles?
De parcă francezii ar fi știut că Armand urma să renunțe curînd la mandatul de europarlamentar și să atace iar, cu succes – chiar dacă discutabil încă – primăria sectorului 1.

Și ce voia radioul național francez să spună prin formularea ”viitorul României”?
Că doar președintele și primul ministru s-ar încadra în respectiva formulă.

Adevărul e că Armand își construiește meticulos – și asta am mai punctat – un profil de justițiar absolut, cam păgubos, pentru că profilul primarului-justițiar a fost deja epuizat și demonetizat de Traian Băsescu.
Un profil care ar putea fi util, însă, nu la primărie, ci pentru o altă funcție mare. Sectorul 1 are toate șansele să aibă doar rolul de rampă de lansare.

Ne gîndim automat la șefia statului, dar mai e loc și de altele.

Una demnă de luat în seamă e cea de comisar european în 2024. Pentru a se repeta situația din 2009, cînd Marea Britanie ori Germania au denunțat dur aducerea lui Dacian Cioloș drept comisar european pentru agricultură – gestionar al unui buget european imens – considerînd că acesta ar fi fost, de fapt, al doilea comisar al Franței și a făcut jocurile acesteia un întreg mandat.
Nu încape îndoială că Cioloș era pregătit discret pentru post cu cîțiva ani înainte, dar marea problemă care trebuia rezolvată era crearea unui background politic și profesional de anvergură, care să justifice numirea la Bruxelles, într-un post care administra o treime din bugetul UE.

Și pentru asta s-a produs un mic ”accident” politic: în 2007, liberalului Decebal Remeș i s-a înscenat dosarul ”Caltaboșul”, a trebuit să demisioneze de la cîrma ministerului Agriculturii și în locul lui, pe un post pe care se băteau doi grei ai PNL, Dan Radu Rușanu și Ilie Bolojan, a apărut din neant, adus de mînuță de premierul Tăriceanu, un tînăr cam anonim și nici măcar membru de partid: Dacian Cioloș. După plecarea guvernului Tăriceanu, în 2008, Cioloș e recuperat de Traian Băsescu drept consilier prezidențial și de acolo e propus direct comisar european, fără să fi trecut prin alegerile europarlamentare din 2009.
C.V.-ul fusese asigurat.

Nici Clotilde nu ar fi putut aspira la o asemenea poziție în 2019, cînd a devenit europarlamentar, în absența unui background politic mai solid. Alegerea sa ca primar al celui mai mare ”oraș” al României, în afara Bucureștiului, e un pas foarte important, care ar putea fi dublat de obținerea unei funcții majore la congresul USRPLUS din toamnă. Pas cu pas, vorba cuiva.

De ce nu o apără cei din PLUS pe Clotilde

Iar politicianul Armand face deja valuri în interiorul propriului partid.
Unii vor fi observat că așa-zisa – încă neprobată – agresiune a primăriței, ieri, în trafic, a dus la solidarizarea publică a multor colegi de partid.
Dar, ciudățenie, niciunul venit din PLUS, cu excepția lui Dragoș Pîslaru, care a scris cîteva rînduri formale pe Facebook probabil ca să nu fie acuzat de ranchiună față de adversara sa directă la șefia filialei sector 1.
Dacian Cioloș, co-președintele USRPLUS, nu a scris un rînd, președintele Senatului, Anca Dragu, la fel, și nici Dragoș Tudorache, nici Vlad Voiculescu, nici miniștrii Ioana Mihăilă și Ciprian Teleman, eurodeputata Ramona Strugariu, deputatul Cătălin Teniță șamd. Cu toții, însă, au celebrat ieri pe Facebook succesul filmului ”Colectiv” la un premiu european. Se teme, oare, Cioloș de un competitor pentru un 2024?

PLUS a tăcut în fața dramei Clotildei.
Spre deosebire de Dan Barna și ai săi useriști, grupare din care provine și Armand.
De fapt, element interesant, liderii PLUS, foarte vocali pe rețelele sociale, nu prea o pomenesc deloc pe Clotilde, de la alegerea ei la primărie încoace. Iar prefectul Alin Stoica, cel care i-a refuzat primăriței starea de alertă, e tot de la PLUS.

Franțuzoaica împarte apele și în PNL, însă.
Ieri, președintele Klaus Iohannis și Florin Cîțu au ieșit umăr la umăr cu atacuri la Clotilde Armand, în scandalul gunoaielor.
Președintele a făcut-o subtil și indirect, vorbind despre pericolul neridicării gunoaielor, în general, dar Cîțu a lovit direct și nemilos: ”pînă se pronunță instanța, un contract trebuie respectat”.

Pozițiile celor doi sunt justificate.
Cîțu nu își permite să își ostilizeze înainte de congres liberalii bucureșteni, aflați în conflict fățiș cu primărița, iar Iohannis nu își poate vulnerabiliza protejatul la șefia PNL.

Ludovic Orban și jeep-ul primit de la Romprest

Nici Ludovic Orban nu e prea liniștit, însă, în scandalul Romprest. În 2008, ca ministru al Transporturilor, Orban a fost unul dintre cei mai vocali susținători ai contractului încheiat de Chiliman, mai ales în fața atacurilor celor de la PD, apropiați de predecesorii Romprest, adică cei de la REBU.

„Romprest este o firmă foarte apropiată de domnul Orban. La unul din multiplele accidente de circulaţie pe care le-a făcut domnul Orban, când a lovit un tramvai, el conducea un jeep care aparţinea firmei Romprest. De ce conducea viceprimarul un jeep al unei firme care lucra pentru Primărie a rămas un mister”, acuza Radu Berceanu.
Replica lui Orban: „Dl Berceanu bate câmpii cu declaraţiile lui. Îi readuc aminte că firma Paco a câştigat licitaţii pentru autostrăzi împreună cu Romprest şi UMB din vremea mandatului său”.
Cînd mai mulţi angajaţi ai firmei Romprest, în perioda încheierii contractului, au fost bătuţi şi ameninţaţi de persoane înarmate cu cuţite şi bâte, Orban a reacționat vehement; „I-am cerut primarului Andrei Chiliman să-i trimită obligatoriu pe muncitorii agresaţi la medicul legist. Îi voi solicita, de asemenea, ministrului Justiţiei să ancheteze această acţiune de tip mafiot care arată ce poate face PD-ul când interesele lor sunt lezate. Reprezentanţii din Primăria Capitalei şi REBU şi-au dat jos masca şi au arătat cum arată de fapt mafia”.

După criteriile de acum ale Clotildei, liderul PNL s-a plasat în spatele mafiei rompresiste a gunoaielor.

Un spate puternic. Cel mai probabil extern

Că veni vorba de contract, să spunem că Armand a răvășit în ultima vreme și temelia capitalismului modern. Pentru că respectiva temelie e contractul comercial. Un contract poate fi etichetat drept păgubos, dar odată încheiat legal trebuie respectat. Iar dacă e etichetat drept oneros, trebuie lăsată justiția să decidă. Pînă atunci, contractul se onorează.

E ceea ce a refuzat să facă primărița școlită în Franța și SUA.

Una peste alta, e de remarcat că pe măsură ce pierde varii bătălii în războiul declanșat cu toată lumea, Clotilde Armand pare și mai îndîrjită, ceea ce e destul de neobișnuit. Un comportament specific cuiva care nu are capacitatea să înțeleagă că luptele nu se duc pe multiple fronturi. Ori, mai plauzibil, cuiva care știe că are spatele asigurat de cineva foarte greu. În numele unor interese viitoare de anvergură; internă ori externă, încă nu știm. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. Pana la spatele ei puternic, Clopotilde v-o trage peste fatalii de nu va mai vedeti. Si voi veneati la ea cu alde Tudorache buze reci

  • Ne-o trage Clopizda la toți de-și umple gura de spermă.

 2. Romprest a obtinut la Judecatoria Sectorului 1 executarea silita a administratiei Sectorului 1 in patru dosare pentru neplata facturilor aferente serviciilor de salubritate. Alte cinci cauze asteapta verdictul.

  Clopizda le-o trage locuitorilor Sectorului 1!!! Le umflă facturile cu șobolani și gândaci pe străzi! :)))))))))))))))))))))))))))))))

  • Contractele e nule. Romprest, Tudorache si Diliman dau banii inapoi

   • Contractele e nule pentru că trebuie să vă dea propaganda securistă și vouă niște muie de supt.

   • Maharaja, de c eminti?Adu dovezi ca contractul Romprest nu este legal, o aberatie, pana a nu veni femela Aramand sectorul 1 era curat, Romprest respecta contractul legal incheiat.

 3. Contractele care nu există e făcute publice de Primăria Sector 1.

  Iele e semnate pe 25 de ani în 2008 și e publice de 30 de minute pe site-ul instituției Clopizdei care afirmă pe Facebook că nu există.

  PROOOOOOOOOOOOOOOOOSTOOOOOOOOOOOOOVAAAAAAAAAAAAAAAAANEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

 4. Locul de bastina al madamei- Guadelupe, – un numar de insule, care au facut parte din sistemul colonial francez. Cine era expulzat in insulele de la capatul pamantului? Daca raspundeti la aceasta intrebare aveti stramosii , adica din cine se trage. Si conform proverbului romanesc- ce naste din pisica, soareci mananca.

 5. Fiecare pasare piere pe limba sa…
  In acest este vorba despre o cioara… o pasare păguboasă și păgubitoare ..

 6. Va rog sa priviti poza.In poza aveti o femeie de la tara, careia ii lipseste sapunul, apa si ogjlida, iar felul cum isi tine geanta spune f.f.f multe despre educatia acestei femei. Spatele ”puternic” al puscariabilei Clotilde Armand este infractorul mondial George Soros, creatorul humanoidului Macron, al retardatului mintal Catu Vasilica dar si al talharului nazist Klaus Iohannis. Lucrurile sunt clare, Romania a intrat in ghiarele celor mai abjecti humanoizi creatii ale noii URSS , SUA. Rolul lui Clotilde Armand este acela de a imbolnavi oamenii, de a ucide fara nici cea mai mica urma de omenie. Cum este posibil ca o femeie , si-nca frantuzoaica sa-si lege numele de gunoaie care sufoca Micul Paris? Cum este posibil ca Ambasadoarea Frantei sa accepte tacit ca numele tarii ei sa fie murdarit de mizerabila zisa ”frantusoaica ” , de fapt o ”bebelusa alba” din Caraibe.

 7. Conform contractului care nu există, Romprest își va primi banii până în 2023 de la locuitorii Sectorului 1, cu sau fără gunoaie pe străzi. Lingătorii de Clopizdă, manipulatorii Securității care v-au spus că nu există contractul și că Tudorache are baldachin, v-au mințit ca niște curve securiste ce sunt.

  Contractul este beton!!!

  8.2. Autoritatea Contractantă are umătoarele obligații:
  a) să receptioneze, conform art. 15.1 – 15.2 din prezentul Contract, servicilo prestate în termenul
  convenit;
  b) să plătească pretul către Operator în termen de I5 zile de la primirea facturii de la aceata;
  c) să respecte angajamentele asumate fata de Operator prin prezentul Contract;
  d) sa asigure resursele necesare finantării infrastructurii tehnico-edilitare aferente serviciilor,
  corespunzător clauzelor contractuale
  e) sa elaboreze si sa aprobe normele locale si reglementarile de functionare a Operatorului de
  servicii care desfasoara activitati de salubrizare pe baza normelor – cadru prevazute do lege;
  f) sa analizeze si sa raspunda solicitarilor privind ajustarea si modificarea tarifolor pantru
  serviciile obiect al prezentului Contract in maxim 30 zile de la solicitare;
  i) sa notifice partilor interesate informatii referitoare la incheierea prezentului Contract;
  j) sa faciliteze Operatorului autorizarea lucrarilor si investitiilor, legate de obiectul contractului,
  pe domeniul public si privat, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare;
  k) sa-si asume, pe perioada derularii Contractului, toate responsabilitatile si obligatiile ce decurg
  din calitatea sa de Autoritate Contractantă, cu exceptia celor transferate in mod explicit in sarcina
  Operatorului prin prezentul Contract; ‘
  I) să nu-l tulbure pe Operator in exercitiul drepturilor rezultate din prezentul Contract;
  m) să nu modifice in mod unilateral Contractul, in afara de cazurile prevăzute expres de lege;
  n) să notifice Operatorului, de urgenta, apariția oricăror imprejurări de natura sa aducă atingere drepturilor Operatorului.

 8. @ La dreptul mediului funcționează pricipiul ,,poluatorul plătește”, ca la autovehicule unde se taxează și la nivelul emisiei de noxe, ? Sunteți de părere că la colectarea gunoiul ar putea să se taxeze și la nivelul cantității de gunoi care se colectează , ?

 9. & Un principiu specific economiilor de piață, societăților capitaliste, ?

 10. & Deci, corectură, sunteți de părere că la colectarea gunoiului ar putea să se taxeze și la nivelul cantității de gunoi ce se colectează, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998