CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Recreatia s-a terminat

0 comentarii / 1584 vizualizări / 15 decembrie 2011

Din pacate, trebuie sa constatam ca ceea ce noi am crezut ca inseamna sfarsitul dictaturii a reprezentat doar o pauza. Ironia sortii face ca aceasta pauza, in istorie, sa se incheie tot la 22 decembrie. 22 decembrie 2011, la fix 22 de ani de la rasturnarea lui Ceausescu. Zi in care urmeaza sa fie transata chestiunea legata de comasarea alegerilor. Guvernul isi asuma raspunderea, opozitia introduce motiune de cenzura iar masina de vot a unei majoritati parlamentare, care nu mai reprezinta decat o minoritate de sub 10 la suta in raport cu increderea populatiei, zdrobeste rezistenta USL. Iar decizia fatala va fi luata. Alesii neamului urmeaza sa fie tinuti in post dupa ce va expira mandatul incredintat in mod democratic. Deci, dupa ce acum, pe 22 decembrie, democratia va fi siluita si abolita “legal”, incepand din primavara anului viitor va fi reintrodusa de facto dictatura. In istorie, ea se va numi dictatura Traian Basescu. Iar asta se va intampla intr-un an in care schizofrenia aceluiasi regim are drept consecinta faptul ca generatii de romani vor ramane cu buzunarele goale. Recreatia s-a terminat!
De ce democratia originala si labila de la Bucuresti urmeaza sa fie inlocuita cu dictatura am mai explicat si au mai explicat si altii. Comasarea alegerilor in sine este o solutie antidemocratica. Combinarea acestei comasari cu un referendum este si ea un atentat grav la democratie. Dar adevarata crima este faptul ca sute de mii de alesi la nivel local vor ramane in post dupa expirarea mandatului. Si cu asta punct, pentru moment, acestui capitol, dar nu inainte de a observa ca, in mod vinovat, atat ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti cat si ambasadorii UE intarzie sa reactioneze. Din motive diferite. Iar cand vor reactiona, va fi prea tarziu.
De ce raman generatii de romani cu buzunarele goale? In primul rand, fiindca ne-am indatorat intr-un mod imbecil la FMI, UE si Banca Mondiala. In al doilea rand, fiindca am cheltuit aceste resurse, irosindu-le si neinvestindu-le in domenii care sa produca plusvaloare. In al treilea rand, fiindca, intrand in cercul vicios, urmeaza sa ne indatoram din nou, la dobanzi si mai mari, numai in 2012 cu uriasa suma de 16 milioarde euro. Si, in al patrulea rand, pentru ca ne-am grabit, fara a negocia in vreun fel, sa sarim in ajutorul statelor bogate UE din zona euro. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998