CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9686 RON DOWN | 1 USD = 4.5785 RON DOWN | 1 GBP = 5.8072 RON DOWN

Risul curcilor: Malin Bot – dat drept viitoarea victima dupa asasinarea jurnalistei malteze

2 comentarii / 4251 vizualizări / 19 octombrie 2017

În presa de limbă română activează un ziarist care pare să-și fi fixat un obiectiv cu totul neobișnuit: acela de a transforma, prin scrierile sale, prestigiosul organ de presă Deutsche Welle în ”Vacanța Mare”.

Anul trecut, prin decembrie, Petre M.Iancu, pentru că despre el e vorba, lansa pe piață teza că Laura Kovesi e atacată pentru plagiatul ei pe motiv că arată bine. Dacă șefa DNA ar fi fost bătrînă, urîtă ori măturătoare de stradă, nu ar fi interesat pe nimeni presupul el plagiat, opina analistul.

Cîteva zile mai tîrziu, același Iancu recidiva cu o teorie și mai minunată: aceea că Laura Kovesi putea să fi uitat să pună ghilimele acolo unde a preluat texte de la alții, în teza de doctorat, fie și pentru că îi sunase telefonul în timp ce scria și o perturbase.
”Să presupunem că îţi redactezi lucrarea, iar cafeaua dă în clocot. Te repezi la aragaz spre a stinge focul. Estimp sună telefonul. Un coleg te întreabă dacă, având în vedere indiciile de mituire date, poate fi arestat un suspect cu relaţii. Încerci să-l ajuţi, reevaluând cu el soliditatea probelor existente. Timpul trece. Uiţi de citatul la care tocmai lucrai. Când te reapuci, uiţi să-l marchezi. Ai furat, ca Ponta, gros? Păi dacă erai hoaţă de idei te potoleai cu doar 4%? Cu nişte rânduri nemarcate?” scria Iancu.

Azi, jurnalistul reia tezele demne de Times New Roman: el sugerează, într-un material dedicat tragediei morții ziaristei malteze Daphne Caruana Galizia, într-un atentat cu bombă, că următoarea victimă se prefigurează a fi ziaristul român Mălin Bot. Și că acesta ar trebui protejat urgent de autoritățile europene.

Despre Bot aflăm că ”mai trăia încă, în clipa în care formulam începutul acestei propoziţii. Era la Bucureşti, unde nu oboseşte să protesteze împotriva castei penale din subordinea infractorului care conduce PSD, Camera Deputaţilor şi o Românie în derivă, pe cale de a-şi desfiinţa, în numele independenţei unui Parlament penal, independenţa justiţiei şi statul de drept.
Nu ştiu cât de bine doarme colegul meu, Mălin Bot. E unul dintre jurnaliştii români care se confruntă cu mari probleme pentru c-a ales să-şi asume hotărârea de a fi onest şi libertatea oricărui gazetar ce-şi ia meseria, angajamentul şi credibilitatea în serios. Dat afară de la varii ziare întoarse propagandistic de oligarhi şi mafioţi cu sau fără conturi în Brazilia şi hărţuit stăruitor, cu insolenţă şi amenzi absurde de jandarmeria din subordinea lor, ca pedeapsă pentru protestele sale paşnice, Mălin nu prea poate avea somnul lin. Căci a devenit ţinta unor crude ameninţări cu moartea.
Şi frecvenţa cu care i se trimit avertismente anunţând proxima sa masacrare şi virulenţa lor amintesc de tentativele de a o intimida pe Daphne Caruana Galizia. Care a avut curajul rar de a dezvălui raporturile dintre demnitari maltezi şi afacerile lor dubioase şi mănoase, cu profituri bine ascunse în Panama, în raiuri fiscale şi firme offshore nu mai puţin rentabile decât investiţiile braziliene ale unor mai mari PSD-işti” scrie jurnalistul, care mai reproșează, în final, autorităților de la Bruxelles că nu se preocupă ”să protejeze realmente ziariştii ameninţaţi”.

Comentariile le lăsăm pe seama dumneavoastră, stimați cititori. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Meseria de jurnalist, ca multe altele a ajuns de ras. Te iau de pe strada, I-ti pun un microfon in mana si te lasa tot acolo, sa pui intrebari inteligente gen ” I-ti pare rau pentru ce ai facut ?”

  2. Ha, ha, ha, ha… cata prostie….smechereasca…da-te victima ca poate iti iese ceva…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998