CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Romania – condusa din afara. Nr.2 in stat, dezvaluiri-soc: In fiecare joi am intilniri cu 2-3 ambasadori

23 comentarii / 34168 vizualizări / 26 aprilie 2021

România este condusă de ambasadori străini, care au săptămînal întîlniri la nivel înalt în care oficialii români le raportează toate mișcările – decizii și proiecte – în domeniul politic și economic, o situație care intră în contradicție cu prevederile Convenției de la Viena, din 1961. Cea care interzice diplomaților străini amestecul în treburile interne ale altui stat. Confirmarea vine de la însuși nr.2 în stat, președintele Senatului, Anca Dragu, într-un interviu stupefiant pentru Aleph News.

În interviu, Dragu dezvăluie – cu oarece mîndrie chiar – că are săptămînal cîte 2-3 întîlniri cu ambasadori străini, în care le prezintă stadiul reformelor și alte asemenea informații.
Principial, discuțiile dintre ambasadorii străini și mai-marii unui stat nu exclud, desigur, teme precum evoluția evenimentelor din statul acreditar ori tratative guvernamentale.

Ce prevede Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, ratificată de mai toate statele lumii:

Articolul 41
1. Fără prejudiciul privilegiilor şi imunităţilor lor, toate persoanele care beneficiază de aceste privilegii şi imunităţi au datoria de a respecta legile şi regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat.(s.n.)
2. Toate problemele oficiale tratate cu statul acreditar, încredinţate misiunii de către statul acreditant, trebuie să fie tratate cu Ministerul Afacerilor Externe al statului acreditar sau prin intermediul sau, sau cu oricare alt minister asupra căruia se va fi convenit.

În România, însă, ambasadorii – în fapt, doar cei ai anumitor state, conform relatărilor regulate ale presei – aflăm că fac permanent turul marilor instituții ale statului și se implică inclusiv în chestiuni politice interne, pe marginea cărora fac aprecieri și dau indicații prețioase, ori note de bună purtare.

Scriam anul trecut, în august, despre ceea ce consideram a fi un abuz al ambasadorului american. Adrian Zuckerman în cazul unor declarații publice precum „Am cerut Parlamentului să acţioneze şi să adreseze această problemă. Este foarte dezamăgitor că liderul PSD Ciolacu a răspuns spunând că legile româneşti curente privind traficul de persoane şi statul de drept sunt suficiente. Nu sunt! Cer din nou Parlamentului României, aşa cum am făcut-o şi pe 26 iunie, să aprobe legile dure necesare pentru eliminarea traficului de persoane şi crimei organizate”.

De la discuții informale ori tratative guvernamentale pînă la somații la adresa legislativului pentru adoptarea unor legi ori binecuvîntări pentru proiecte economice guvernamentale e cale foarte lungă.

Nu altfel se petrec lucrurile în continuare. Reprezentantul SUA se interesează, aflăm, inclusiv de lucrări de canalizare(?!!), după ce fostul ambasador ne dăduse indicații prețioase privind soarta companiilor municipale ale primăriei Capitalei.

Pentru că iată ce ne informează președintele Senatului, Anca Dragu, într-un dialog cu Sorina Matei:

Sorina Matei: Vreau să vă întreb ce ați discutat cu însărcinatul afacerilor statelor Unite, domnul David Muniz. Înțeleg că v-a făcut o vizită la Senat în care ați vorbit despre Statul de Drept, combaterea corupției și încrederea în guvernul de coaliție și implementarea reformelor asumate. Ce i-ați spus domnului Muniz?

Anca Dragu: A fost prima discuție cu dumnealui. Pe agenda președintelui Senatului se regăsește și această relație cu ambasadorii, partea de relații externe. Repet, este prima întâlnire cu dumnealui, de regulă am joia întâlniri cu doi, trei ambasadori. I–am spus ce spun întotdeauna: că muncim pentru programul de guvernare, că am trecut cu bine prin această primă tensiune în coaliție.

Sorina Matei: Era interesat de tensiunile în coaliție?

Anca Dragu: Toată lumea întreabă cum se vede și se pare că este într-adevar un moment. Nu ceva foarte brutal. Este oportunitatea de a pune la punct câteva reguli de coabitare

Sorina Matei: Și ce reforme i-ați spus că veți face în România domnului Muniz?

Anca Dragu: I-am spus despre educație, despre sănătate, partea de energie, apă, canal, de distribuție gaze, de electricitate(s.n.). Toate măsurile pe care noi le avem în program și care vor duce la această economie a României mai dezvoltată.

Sorina Matei: Și vin des la dumneavoastră ambasadori să vă întrebe despre ce se întâmplă cu o coaliție?

Anca Dragu: Am discuții săptămânale cu ambasadorii. Așa este normal, sunt solicitări din partea reprezentanților țărilor.

Sorina Matei: Sunt solicitările lor?

Anca Dragu: Da, vin să se prezinte pentru că sunt nouă în această funcție și apoi avem discuții legate de relațiile bilaterale.

Sorina Matei: Ce a spus domnul Muniz cu vizele?

Anca Dragu: A spus că se vede foarte bine coaliția și că se vede că facem lucruri. În general reacția ambasadorului este foarte bună vizavi de ce se întâmplă la guvernare.

Să recapitulăm: în fiecare joi – deci există o zi dedicată instituțional, ceea ce agravează lucrurile – nr.2 în stat se întîlnește cu cîțiva ambasadori străini, cărora le prezintă informații economice detaliate, un fel de raport cu tot ce face sau are de gînd să facă guvernul, dar cu care se angajează și în discuții politice. Nu doar că angajează asemenea discuții, dar ține să și transmită public pozițiile ambasadorilor străini, laudative la adresa actualei puteri.

De aici, cîteva întrebări legitime:
– Discuții similare au loc și cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, sau președintele Senatului e un caz special?
– Dacă da, aceiași ambasadori merg în ambele Camere, sau ei sunt ”împărțiți” frățește?
– Ce alte instituții ale statului mai prezintă asemenea dări de seamă săptămînale ambasadorilor străini: guvernul, ministerele, președinția, ÎCCJ, serviciile secrete, CCR, Academia Română șamd?
– Respectivii ambasadori sunt toți cei acreditați la București, pe rînd, sau e vorba de un nucleu de cîțiva ambasadori ai unor state precum SUA, Germania, Franța, Olanda șamd care se ”rotesc” în permanență?
– Între respectivii ambasadori se numără și cei ai Chinei, Turciei, Rusiei, ai țărilor africane, sau e vorba doar de ambasadori ai marilor puteri occidentale?
– Și, în fine, acțiuni similare sunt derulate, pentru reciprocitate, și de către ambasadorii României din alte state? Cîte întrevederi cu mai-marii respectivelor state au, anual, ambasadorii noștri, care stau de regulă cu lunile la ușile conducerilor unor țări doar pentru a li se semna scrisorile de acreditare? (Luăm drept reper recentul caz al ambasadorului român în Cipru, Dan Mihalache, care și-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare șefului protocolului ministerului de externe cipriot și nu ministrului ori măcar unui secretar de stat, conform cutumelor politico-diplomatice). (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

23 Comentarii

 1. Fara comentarii. Avem dovada, ca suntem colonie. Sau poate nici macar asta, ci stat ocupat. Daca asta este un guvern care sa merite laude, cum ar arata unul care sa fie criticat? Sau nu performantele guvernului pentru tara si popor sunt apreciate, ci ceea ce face pentru tarile ambasadorilor care vin in vizita.

  • Mamă ce dovadă aveți! Dacă tot am fost conduși de foști comuniști care au învățat plebea să strige „nu ne vindem țara” aceste state, posibil investitoare în economia noastră, vor să se asigure că cel puțin pe termen mediu nu-și văd investițiile naționalizate prin decizii politice. Așa că încearcă prin dialog să afle direcția dată de noii guvernanți. Dar ce să faci, când nu ai minte sa gândești pentru tine și te iei după ce strigă toate vuvuzelele autohtone care își văd năruite înavuțirile pe seama statului și implicit a plătitorilor de taxe.

   • Corect, se întâlnește proasta asta cu 2-3 ambasadori în fiecare Miercuri, să-i asigure că USRI încă nu se apucă de naționalizat.

   • Si cine pana mea ii pune sa investeasca.Asta este si la loz in plic investesti dar nu castigi garantat.Ca sa nu vorbim ca toti care au cumparat sa investeasca, au luat pe gratis,fiindca la cat s a vandut in perioada post decembrista ,ar fi trebuit ca Romania sa aiba vistieria plina.Exemplu sunt gazele de sist din Marea Neagra care au fost luate gratis .Tot ce se mai gaseste productiv in Romanica si se poate valorifica se ia gratis ,asa se intampla cand esti colonie.

   • Investitii in tara noastra? Ce esti tu? Un afiliat corporatist? Hai sa iti spun eu cum sta treaba cu investitiile.
    1. Mall-uri: piata de desfacere a produselor straine in detrimentul producatorilor locali plus micile magazine locale.
    2. Multinationale: samsari ai marilor producatori straini care au gasit forta de munca cea mai prost platita (si de cele mai multe ori cea mai capabila raportata la cea externa).
    3. Agricultura: terenuri rupte din tara noastra si vandute israelienilor, germanilor, etc… care scot produsele din tara.
    4. Mai vrei sa continuam cu paduri, gaz si alte resurse?
    INVESTITORI ZICI? Pretene, esti cumva pe statul de plata al acestor „investitori”?

    • Iti pierzi vremea cu coada aia de topor pe nume „Robert”. E de o prostie atât de crasă încât nu poate fi pe ștatul de plată al nimănui.

 2. D-na Dragu-Paliu se crede „zmechera”. Folosește limbajul de lemn învățat la tinerețe, sa nu pricepem noi mare lucru. În logica precizărilor dânsei, cu dl Muniz s-a discutat referitor la apa și canalizare, ecarisaj și asfaltare in Romanica. Vorba aia vrăjeală Nae ca la prima cobori. D-na Paliu n-o sa spună public niciodată ce ordine a primit de la reprezentanții puterilor străine si nici poziția în care a stat la primirea ordinelor. Totuși trebuie sa o înțelegem intrucat alta opțiune nu avea, decât aceea de a sta ghiocel și a asculta ordinele stăpânilor externi ai Ro. Aici a fost adusa tara prin iresponsabilitatea și slugărnicia guvernanților dar și prin indolenta majorității populației.
  Pentru știința lui Robert, Ro nu mai are demult o economie națională ci numai un conglomerat de capitaluri și interese străine. În acest context toți străinii au un interes comun adică jefuirea tarii, spolierea ei fără restrictii. Prin acapararea pământurilor, resurselor și monopolizarea distribuțiilor de orice fel străinii au devenit adevărații stăpâni în Ro. Românașii, în special generațiile tinere și viitoare au toată șansa să împărtășească soarta palestinienilor, asta în condițiile fericite în care România va mai rămâne o tara.

  • a stat in pozitia scroafei de monta… ca in alta nu stie

 3. Mda…..”mandria”de a fi sluga!!

  • Unii au o istorie lunga de slugarit si se pare ca-i duc dorul.

 4. […] Ce ne transmite, de fapt, Dragu? Ei bine, că România este condusă din afară, de ambasadori străini, care au săptămânal întâlniri la nivel înalt în care oficialii români le raportează toate mișcările – decizii și proiecte – în domeniul politic și economic, o situație care intră în contradicție cu prevederile Convenției de la Viena din 1961 scrie inpolitics.ro. […]

 5. Dacă nu există ,,presiunea,,
  Aliaților, am fi în situația
  Ucrainei

  • Polonia isi permite să existe, dar pe acolo au mătrășit recent toți capii serviciilor secrete. Acum au puncte de vedere adoptate de oameni politici, nu de către slugoi prostălani, de Pulai sau D-na Doileiragu.

 6. Ca se întâlnește cu diversi oficiali străini nu e neapărat un lucru rău. Ce e grav este faptul ca agenda discutiilor nu e publica. Adică cu adevarat publica, nu comunicate in limbaj birocratic.

 7. […] Convenția de la Viena (articolul 41), tratat internațional ratificat de majoritatea statelor lumii, interzice amestecul ambasadorilor străini în problemele interne ale statelor în care se află. În România, convenția nu este respectată. Al doilea om din stat, președintele Senatului – Anca Dragu, a declarat pentru Aleph News că are săptămânal câte 2-3 întâlniri cu ambasadorii străini, în care le prezintă stadiul reformelor și alte asemenea informații despre România, de la care primește „sugestii și aprecieri”. Sursa […]

 8. […] cazul pe inpolitics, jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob se întreabă: „ Și, în fine, acțiuni similare […]

 9. ce trist! Romania nu mai este o tara, un stat suveran, este o colonie condusa de forte oculte cu sprijinul unor cozi de topor din interior. acum poate intelegem mai bine noi cei mai varstnici ce a insemnat decembrie 1989. de acolo a inceput totul. toate guvernarile au fost alcatuite din tradatori de neam si tara, toti presedintii au fost santajati cu schelete in dulap. din 2019, dupa alegerile europarlamentare s-a trecut la creionarea spectrului politic din birouri obscure. nu mai conteaza votul popular, totul este manipulat, poporul este dezbinat. totul a culminat cu alegerile din 2020, care au fost un fiasco total pentru democratia romaneasca. votul a fost fraudat in toata tara pentru a se aduce la guvernare acuala coalitie a pierdatorilor. o renumarare a voturilor ar aduce multe lamuriri, dar cine sa o ceara. opozitia, prin ciolacu, este aliatul din umbra al tradatorilor, actualul presedinte este o marioneta in mainile papusarilor din umbra care manipuleaza totul. mai sunt cateva privatizari startegice care trebuie facute, in rest suntem o tara de produs mana de lucru ieftina pentru ue. aceasta este Romania si din pacate nu se mai poate face nimic pentru a impiedica toate acestea. s-a reusit distrugerea economica a Romaniei, urmeaza si destructurarea statului si cazul este rezolvat. trist, foarte trist, chiar dramatic pentru o natiune. nu sunt afiliat politic, este parerea unui om onest al acestei tari.

 10. […] CU 2-3 AMBASADORI. Este titlul unui articol uluitor scris de Bogdan Tiberiu IACOB și publicat în inpolitics.ro și în care se arată, nici mai mult nici mai puțin, că „România este condusă de ambasadori […]

 11. QED….
  Când nr.2 in stat recunoaște așa ceva, nu mai e nimic de spus….
  Caci nr.1 in stat e mai demult și poate nega cu vehemență asemenea elucubrații juvenile, nu-i i așa!?
  Mulțumesc nr.2 in stat….

 12. sa mai pomenim de roberta „alma” anastase si noaptea voturilor furate?!
  cum spuneau comunistii(lingaii „geniului carpatzilor”)
  -e timpul marilor prefaceri!
  (o revolutie autentica poate peste 5-6 milenii,adios!)

 13. […] De aici, cîteva întrebări legitime:– Discuții similare au loc și cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, sau președintele Senatului e un caz special?– Dacă da, aceiași ambasadori merg în ambele Camere, sau ei sunt ”împărțiți” frățește?– Ce alte instituții ale statului mai prezintă asemenea dări de seamă săptămînale ambasadorilor străini: guvernul, ministerele, președinția, ÎCCJ, serviciile secrete, CCR, Academia Română șamd?– Respectivii ambasadori sunt toți cei acreditați la București, pe rînd, sau e vorba de un nucleu de cîțiva ambasadori ai unor state precum SUA, Germania, Franța, Olanda șamd care se ”rotesc” în permanență?– Între respectivii ambasadori se numără și cei ai Chinei, Turciei, Rusiei, ai țărilor africane, sau e vorba doar de ambasadori ai marilor puteri occidentale?– Și, în fine, acțiuni similare sunt derulate, pentru reciprocitate, și de către ambasadorii României din alte state? Cîte întrevederi cu mai-marii respectivelor state au, anual, ambasadorii noștri, care stau de regulă cu lunile la ușile conducerilor unor țări doar pentru a li se semna scrisorile de acreditare? (Luăm drept reper recentul caz al ambasadorului român în Cipru, Dan Mihalache, care și-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare șefului protocolului ministerului de externe cipriot și nu ministrului ori măcar unui secretar de stat, conform cutumelor politico-diplomatice), scrie inPolitics. […]

 14. Doamna dracu ar trebui sa se intalneasca mai des cu ambasadori din Africa,Astia de la parteneri o au cam mica.Daca mai sunt si vaccinati chiar nu li se mai scoala.

 15. […] 2-3 AMBASADORI. Este titlul unui articol uluitor scris de Bogdan Tiberiu IACOB și publicat în inpolitics.ro și în care se arată, nici mai mult nici mai puțin, că „România este condusă de ambasadori […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998