”Romania nu are politica externa” – un fake news major: a dat 14 telefoane doar in 2021
11 comentarii / 4127 vizualizări / 28 ianuarie 2022
Analiști rău-voitori și observatori malițioși ai scenei politice au pretins, în ultima vreme, că România a ajuns, pur și simplu, să nu mai aibă deloc politică externă. Raportul oficial de activitate al MAE, dat recent publicității, contrazice sever aceste insinuări murdare, dovedind că pe parcursul anului trecut, ministrul Bogdan Aurescu a avut o activitate de-a dreptul sufocantă: numai convorbiri telefonice internaționale au fost ”peste 14”.
Iată ce spune Raportul:
”În anul 2021, ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut întrevederi sau discuții cu 15 omologi, după cum urmează:
SUA (Antony Blinken, 23 martie, NATO și 5 octombrie, MCM OCDE),
Kârgâzstan (Ruslan Kazakbaev, 18 iunie, Forumul Diplomatic de la Antalya),
Republica Niger (Hassoumi Massoudou, 18 iunie, Forumul de la Antalya),
Egipt (Sameh Hassan Shoukry, 12 iulie, CAE),
Republica Maldive (Abdulla Shahid, 20 septembrie 2021, ONU (UNGA),
Qatar (Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, 22 septembrie, UNGA),
Kazahstan (Mukhtar Tileuberdi, 22 septembrie, UNGA),
Pakistan (Makhdoom Shah Mahmood Qureshi, 24 septembrie, UNGA),
Armenia (Ararat Mirzoyan, 25 septembrie, UNGA),
Vietnam (Bui Thanh Son, 24 septembrie, UNGA),
Gambia (Mamadou Tangara, UNGA),
Republica Capului Verde (Rui Alberto de Figueiredo Soares, UNGA),
Republica Democrată Sao Tome și Principe (Edite do Ramos da Costa Ten Jua),
Republica Libaneză (Abdallah Bouhabib, 28 noiembrie),
Serbia (Nikola Selaković, 2 decembrie, Consiliul Ministerial OSCE).Nu în ultimul rând, ministrul afacerilor externe a avut, în această perioadă, peste 14 convorbiri telefonice cu omologi și alți oficiali, dintre care menționăm:
1) Lituania (Gabrielius Landsbergis, 6 ianuarie),
2) Spania (Arancha González Laya, 22 ianuarie 2021),
3) Danemarca (Jeppe Kofod, 4 martie),
4) Republica Estonia (Eva-Maria Liimets, 1 martie),
5) SUA (Antony Blinken, 30 martie și Jake Sullivan,
6) consilierul pentru securitate națională al Președintelui Statelor Unite, 14 decembrie),
7) Secretarul General al OCDE (Mathias Cormann, 15 aprilie),
8) Muntenegru (Đorđe Radulović, 12 mai),
9) Statul Israel (Yair Lapid, 31 iulie 2021),
10) Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (Dominic Raab, 31 iulie),
11) Bulgaria (Svetlan Stoev, 21 august)
12) Australia (Dan Tehan, 8 septembrie),
13) Republica Islamică Pakistan (Makhdoom Shah Mahmood Qureshi, 7 septembrie),
14) Secretarul General al NATO (Jens Stoltenberg, 29 octombrie)”.
De la cine primeste ordine Bogdan Aurescu ? De la nulisimul Iohannis, de la patriarhul Daniel, de la „doctorul” Ciuca sau de la Klaus Schwab? Sa fim seriosi, Bogdan Aurescu e un impostor sinistru!…
Programul de lucru de la MAE pare sufocant. Cand sa mai faci politica externa in conditiile astea?
La rândul lor, autorităţile române au răspuns războinic-propagandistic propagandei ruse, urmând strict linia propagandei americane, prin Mircea Geoană, Bogdan Aurescu şi prin purtătorul de cuvânt autodesemnat Radu Tudor, printre alţii. Despre Mircea Geoană se poate spune şi s-a spus deja că a fost promovat în liga mare odată cu numirea sa ca secretar general adjunct al NATO. Pentru mulţi români, dimpotrivă, NATO s-a declasat astfel în categoria „prostănac” în care îl plasase Ion Iliescu pe fostul „preşedinte de o noapte” Mircea Geoană. Despre Bogdan Aurescu nu se pot spune prea multe de vreme ce România – aşa se exprimă mulţi – nu mai are o politică externă. Bogdan Aurescu nu ar fi decât o „trompetă”, un „papagal” al mulţilor noştri parteneri mai mari decât noi. Petru Romosan – ZiuaNews
„Cel mai grav nu este că România ar avea o politică externă greșită, ci că nu are nici o politică externă”. Adrian Severin, fost Ministru de Externe
O fi prezentat scuze? Sau o fi vandut vaccinuri! Mai degraba cred ca era vorba despre Eurovision, ca TVR nu cred ca se descurca fara MAE! La altceva la ce-o fi bun MAE?! Eu, in locul lui Muntenegru, i-as fi inchis telefonul. Insa am o nedumerire: vad ca Italia nu figureaza intre convorbiri (bine ca s-a certat Șoșoacă cu ziarista aceea, ca a mai revigorat relatiile noastre cu Italia) si ma intreb, scuzele alea, cum le-o fi prezentat? In videoconferinta probabil, ca sa faca si o plecaciune…
P.S. Convorbirile secrete nu sunt afisate, ceea ce inseamna ca astea primeaza in procente, îi ocupă tot timpul. E șpion.
Are Kuie Mlaus politica externa pentru tot cartierul.
La salariul lu Aurescu, trebuia să aibă mii de telefoane , nu 14. Da așa e cînd ești favoritu lu Iohannis, nu contează ceț-i treci în carnețel
Bogdan AURescu pare mai mult o predestinare a AUR-ului care va ieși câștigător în România.
Ministerul Afacerilor Externe a desfășurat o activitate prodigioasă în elaborarea STRATEGIEI NAȚIONALE pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021-2023. Domnul minstru Bogdan Aurescu a dus o politică de promovare a imaginii unei Românii antisemite și xenofobe pe plan internațional. În timp ce clanurile interlope au invadat România, domnul Aurescu are grijă să-i protejeze pe etnicii membri majoritari ai acestor clanuri de „ura românilor”. Îl felicităm pe domnul ministru pentru atitudinea sa de promovare a antiromânismului pe plan internațional.
Ce mai are colonia, de ar trebui sa aiba politica externa? Cine sa o faca? Slugile? La ce i-ar folosi, daca e ocupata si executa ce spun altii? Politica externa are un stat cu coloana vertebrala, cu conducatori iubitori de tara si popor, care se bat (in argumente) pentru interesele tarii lor. Sunt astfel de specimene slugile romanesti?
[…] Bogdan Tiberiu IACOBSursa: infopolitics.ro […]