CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6562 RON UP | 1 GBP = 5.7565 RON UP

Rusia denunță un așa-zis atentat ucrainean cu drone la Putin. Ce represalii urmează?

2 comentarii / 2069 vizualizări / 3 mai 2023

Rusia acuză oficial Ucraina că a atacat azi-noapte Kremlinul cu drone într-o încercare eșuată de a-l ucide pe președintele Vladimir Putin. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea autorităților ucrainene cu privire la declarația de la Moscova, cea mai dură acuzație pe care a adus-o Kievului de la invazia de anul trecut, potrivit Reuters.

Kremlinul a declarat că două drone au fost folosite în presupusul atac asupra reședinței lui Putin din cetatea Kremlinului, dar au fost neutralizate de apărarea antiaeriană. Rusia mai spune că își rezervă dreptul de a riposta – un comentariu care sugerează că Moscova ar putea folosi presupusul incident pentru a justifica o nouă escaladare a războiului său cu Ucraina.
„Două vehicule aeriene fără pilot au fost dirijate spre Kremlin. Ca urmare a acțiunilor prompte întreprinse de armată și de serviciile speciale, dispozitivele au fost neutralizate”, a spus Kremlinul într-un comunicat.
„Considerăm aceste acțiuni drept un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui, desfășurat în ajunul Zilei Victoriei, Parada de 9 Mai, la care este planificată și prezența oaspeților străini” se mai arată în comunicat.

Situația se complică.

E de așteptat ca primele represalii ale rușilor să fie ruperea acordului privind transportul cerealelor prin Marea Neagră, ceea ce va transforma Bîstroe în principala rută de transport a acestora și va duce la accelerarea lucrărilor de extindere.
Pe 5 iunie, expiră interdicția impusă de C.E. la importul de cereale ucrainene și tot atunci ia start recoltarea cerealelor din noul sezon agricol. Avînd în vedere că ucrainenii nu au terminat de livrat nici recolta de anul trecut, pe Dunăre se va circula bară la bară, ca pe Valea Prahovei.
Cu atît mai mult cu cît meteorologii profețesc o vară mai secetoasă decît anul trecut, iar în 2022 circulația pe Dunăre a fost grav afectată de scăderea nivelului apei pînă la cote ne-navigabile, deci un motiv în plus să se grăbească.

E de așteptat ca Zelensky să dezmintă azi presupusa tentativă de asasinat, la fel cum a făcut-o și după precedentul ”atentat”, dezvăluit de Washington Post. Dar nu e limpede cîți îl vor crede. Și, avînd în vedere că un asemenea atentat se încadrează, cum am mai scris, la crime de război, imaginea internațională a regimului de la Kiev ar putea avea serios de suferit. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. ‘ RUSIA DENUNȚĂ UN AȘA-ZIS ATENTAT UCRAINEAN CU DRONE LA PUTIN ‘
    Cum , d-le BTI, ‘un asa zis atentat ucrainian;?
    Ati stiut ca asa va spune Zelenski?

  2. Cum inca nu s-a lamurit (!!??) cu cine a distrus North Stream-ul , la fel va fi si cu aceste drone , ce-i asa de
    greu ? Nu la fel si cu avionul ala care a mers peste cateva tari , nu l-a intrebat nimeni de sanatate , a coborat , a alimentat , a plecat din nou , l-au abandonat si cica nu stie nimeni nimic (anul trecut) . Oare ???

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998