CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6874 RON UP | 1 GBP = 5.7148 RON UP

Scandalos: Fundatia lui Vlad Voiculescu – promovare gratis la TVR pentru stringerea de bani

12 comentarii / 6456 vizualizări / 16 mai 2022

Comitetul Director al TVR a luat în aceste zile o decizie extrem de controversată, conform căreia fundația MagicCamp, a fostului ministru userist Vlad Voiculescu, va beneficia de o campanie gratuită de promovare pe post, în scopul convingerii românilor să îi doneze 3,5% din impozitele pe salarii, conform informațiilor Inpolitics. MagicCamp este singurul ONG din cele peste 120.000 funcționale în România care beneficiază de asemenea privilegiu, lucru care ar putea atrage TVR în miezul unui imens scandal public.

În urmă cu ceva mai mult de un an, Inpolitics atrăgea atenția asupra unei situații ciudate, respectiv faptul că MagicCamp, care se ocupă cu ajutorarea copiilor bolnavi de cancer, adună sume imense din donații, milioane de euro, dar uită să le și cheltuiască în scopurile declarate.
Cîteva luni mai tîrziu, liberalul Mario de Mezzo, îi aducea acuzații grave lui Voiculescu, într-o scrisoare deschisă, la loc de cinste fiind folosirea guvernul Ciolos pentru promovarea fundației MagicCamp:

”În 2016, ai luat o mare parte din guvernul Cioloș și ați făcut un team building la tine, la MagicCamp. Eu eram încă director executiv la acea organizație și mi s-a părut revoltător. Mi s-a părut necinstit față de breaslă să iei un întreg guvern ”pe val” și să îl duci ”la tine acasă”, doar pentru a-ți promova asociația. Mai mult, dacă ați fi făcut în fiecare lună câte un team-building la o altă organizație, te-aș fi aplaudat. Din păcate, în urma ta au rămas doar câteva zeci de hashtaguri #magicgovernment #magicamp… și atât. Am fost trist, dar eram încă dispus să îți acord ”the benefit of the doubt”(…) Cea mai bună dovadă, Vlad, că am avut bună credință este că am venit spre voi (spre Melania, ca să fiu exact) și v-am semnalizat că nu aveați rapoarte anuale, deși strângeați deja milioane de euro de la oameni și le erați datori cu raportări financiare publice. Ați făcut, și sunt sigur că mesajele acelea au avut legătură cu rapoartele anuale. Doar că, în ultimii doi ani iarăși nu mai ai, Vlad, și aleg să îți spun public și nu tot în mesaj privat, pentru că observ cum opacitatea nu îți întunecă doar chipul în conferințe de presă, ci și transparența organizațională si pe cea guvernamentală” mai scria de Mezzo. (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: Hotnews.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Statul paralel a uitat sa il bage si pe asta la puscarie.

 2. Bai, sunteti penibili! Titlu de 2 bani, articol de 2 bani. Sclavii Budancei.

  • Mai bine sclavii unei femei, decât beutori de pisat și culegători de ciuperci cu fundul ca la usrpls!

 3. Uitasem de cel mai prost ministru din toate timpurile.

 4. Grup infractional organizat – asta-i modelul de jaf la nivelul statului, musai sa bagi in ¨grup¨ oficiali si institutii care sa-ti asigure spatele…bineinteles ca justitia noastra, organizata paralel in ONG-uri e parte satioasa a gastii, de-aia-i mai mult stabor decat justitie, celelalte institutii, ¨de forta¨ sunt, la randul lor parte si initiatoare a sistemului…
  P.S. E o mare problema la nivelul tuturor ONG-urilor care (pretind ca) strang bani pentru tratamente/transplanturi in strainatate, nimeni nu spune ca, in fapt, sunt antrenate sume imense ale Casei Nationale de Sanatate, banii contribuabililor, in baza fantomaticului formular, pe baza de santaj real si pentru un copil ¨salvat¨, zeci, poate sute pierd sansa unui tratament complet, fie si in tarisoara…iar justitia…

 5. Dobitocul PSD Budeanu-Firea , incasator de la tote siturile PSD, un jeg de om : Bogdan Tiberiu Iacob

  • BTI îți provoacă și insomnii. :))))))

 6. Sunt de acord că USR a dovedit că nu este un partid coerent. Însă mi se pare ciudat că USR este capra tuturor relelor din România. Să încercăm să vedem ONG-urile abonate la Bugetul de stat care au conexiuni cu partidele tradiționale care au condus și vor mai conduce România mulți, mulți ani. Regretabil este faptul că românii nu sunt capabili să se organizeze în afara Sistemului.
  Anca Alexandrescu la Realitatea Plus: Domnule Marian Munteanu ce părere aveți despre partidul AUR. Marian Munteanu răspunde: Dar ce, AUR este partid? Dacă nu se iau măsuri urgente, AUR va avea soarta USR și PP-DD.

  • Vorbisi fara cap si fara coada, Sisilicule! Doar sa zici ceva de AUR.

   • Ce nu pricepusi oltenica? Marian Munteanu a afirmat cu subiect și predicat că AUR nu este un partid. Sisilica esti tu, oltenica sisilica.

    • Da’ cine pizda mă-ti de cretin te-a întrebat ceva, căcatule bolnav?
     AUR oricum e partid, oricât căcat ai în tine cu toată familia ta.
     Și ce pizda mă-ti, târâtură, mai bagi şi Oltenia în demenţa ta oligofrenică?
     Hoddoronc tronc, cretinu e şi mai cretin!
     Sisilică, Vasilică, cretinică-militărică, boul!
     Hai sictir, scursură de pripas!

 7. Cum se sug banii de la români spre propria bunăstare ! Cam asta fac ong ( fundații și asociații) și culmea multe iau bani și de la buget.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998