CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandalul Udrea: conspiratie planetara contra lui 3%?

0 comentarii / 2722 vizualizări / 31 octombrie 2014

Scriam ieri, într-un material, că Udrea a făcut o greșeală uriașă ridicînd, miercuri seara, la proporții exagerate alegațiile din presa germană, în spatele cărora a susținut că s-ar afla chiar SIE. Riscul era, în opinia noastră, ca electoratul să înceapă abia după conferința candidatei PMP să-și pună întrebări serioase privind adevăratele motive ale implicării serviciilor secrete contra Elenei Udrea. După publicarea materialului, însă, au explodat alte două evenimente care încep să facă lumină în scandal.

Să o luăm metodic.
Dacă ne-am lăsa pradă teoriei conspirației, am putea introduce elemente interesante în ecuația Udrea, după ce au apărut fotografiile cu ea la Paris, iar șeful statului a mers pînă la a decreta că e victima serviciilor secrete autohtone, în colaborare cu cele franceze.
Spre exemplu, ne-am putea întreba dacă pozele respective nu sunt un soi de avertisment la adresa tandemului Băsescu-Udrea, ca să-și controleze foarte bine dezvăluirile de campanie. În caz contrar, poate vor apărea altele, din aceeași serie, și mai compromițătoare.

Imaginile au fost capturate, potrivit Elenei Udrea, de Sf.Valentin, adică pe 14 februarie.

O zi interesantă, o zi a iubirii…

O zi în care liderul opoziției, Crin Antonescu, lasă baltă partidul în miezul celui mai mare scandal – posibila rupere a USL – și pleacă la Bruxelles să serbeze Valentines Day cu soția.
O zi în care Traian Băsescu pleacă și el la Bruxelles, unde discută cu președintele Comisiei Europene despre admiterea în spațiul Schengen, și unde declară că ar fi foarte fericit ca Iohannis să devină ministru de Interne în guvernul Ponta, ca o garanție a intrării noastre în spațiul amintit.
Răstimp, presa de la noi stă pe jar grație informației că Antonescu a plecat ca să discute, de fapt, la Bruxelles, cu Băsescu, despre ruperea USL și ieșirea PNL din ALDE în favoarea PPE.
Seara, Crin dezminte informația, în direct la TV.
Odată întors în țară, însă, el acționează de așa manieră încît, după cîteva zile, USL se sparge.

Să fie imposibil, dat fiind că între Paris și Bruxelles e o distanță mică, să fi avut loc o întîlnire politică de taină Băsescu-Udrea-Antonescu-Vălean, în care să se fi bătut palma pentru proiecte pe termen lung?
O întîlnire de la care cineva rău-intenționat să fi tras cîteva cadre, aidoma celor cu Udrea la La Fayette?
Ce ar însemna aruncarea pe piață a unor asemenea imagini, cu un șef de stat punînd țara la cale imoral, ilegal și neconstituțional, împreună cu liderul opoziției, departe de casă, într-un local franțuzesc?

Fără îndoială, ar fi o bombă atomică în capul președintelui.

Cum spuneam, însă, e vorba doar de teoria conspirației. Din informațiile noastre, Crin Antonescu chiar nu s-a văzut în acel week-end buclucaș, la Bruxelles ori la Paris.

Scandalul amorsat zilele astea la București de către tandemul Udrea-Băsescu are toate șansele să fie motivat de lucruri mult mai pămîntești.
Cum ar fi inerența unui scor dezastruos al candidatei PMP în alegerile de duminică, de numai 3-4%.

Un scor care ar lovi năprasnic două cariere politice deodată.
Pe cea a Elenei Udrea, care s-ar plasa sub scorul PMP de la europene, demonstrînd că e nu locomotivă, ci piatră de picioare. Un adevăr pe care mulți fruntași populari trebuie să-l fi intuit încă din vară, cînd au început să-și ia zborul spre zări mai calde.
Și pe cea a lui Băsescu, garantul total al ”singurului candidat onest”, care ar dovedi că tot ce atinge, de la o vreme, se sfărîmă.

Pentru a face față întrebărilor stînjenitoare care ar veni, potop, după asemenea eșec, Băsescu și Udrea au nevoie disperată de argumente, de explicații. Cum ar fi că împotriva candidatei populare s-a pus în mișcare o conspirație planetară a unei armate de oameni din fosta DIE, din actualul SIE, din serviciile secrete franceze, din mass-media germană și română, plus nelipsitul Voiculescu, bien sur.

Dacă am avut un președinte care a mers pînă la a abandona complet o candidatură, învins de servicii, de ce nu am avea și un candidat tras în jos tot de servicii?

Restul ingredientelor poveștii, tehnic vorbind (poze, facturi etc) nu e greu de asigurat cînd ai resursele celor doi la îndemînă.

Cît despre acuzațiile la adresa serviciilor secrete franceze, nici aici nu e mare belea: pe de-o parte, Băsescu nu a indicat care anume din cele cinci servicii franceze ar fi implicat, pe de alta, el e cunoscut, deja, ca un cal breaz în Europa pentru declarații neortodoxe, plus că are scuza campaniei. Din acest punct de vedere, Băsescu nu riscă nimic, nu-l va lua nimeni în serios. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998