CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Schizofrenie politică: PNL refuză sancționarea oligarhilor ruși în țară, dar o solicită la nivel european

6 comentarii / 2165 vizualizări / 28 august 2022

Mostre de gîndire liberală:

În decembrie 2021, ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, anunță mîndru acordarea de ajutoare de stat în valoare de 130 de milioane de euro unor companii 100% private. Cinci dintre marile companii ajutate cu bani din buzunarele românilor aparțineau unor oligarhi ruși de notorietate și deloc necontroversați.

În mai 2022, PSD solicită ministrului liberal al Energiei să spună ce măsuri de sancționare a oligarhilor ruși cu afaceri în România se iau în calcul, în frunte cu naționalizarea respectivelor businessuri. În răspunsul oficial, Virgil Popescu informează că naționalizarea companiilor oligarhilor ruși ”reprezintă o măsură politică complexă, cu multiple implicații juridice și diplomatice, care necesită un consens politic și o implicare a tuturor instituțiilor aflate în arcul guvernamental”.

– Zilele trecute, europarlamentarul liberal Vlad Nistor semnează, conform Flux24.ro, o scrisoare către Înaltul Reprezentant al UE, vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borrell, în care solicită interzicerea accesului în UE și înghețarea activelor a celor peste 6.000 de oficiali, oligarhi și propagandiști ruși pe care organizația lui Alexei Navalnii i-a identificat ca fiind beneficiari ai regimului de la Kremlin.

Schizofrenie politică liberală ori doar fățărnicie? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Oligarhii rusi actioneaza impotriva statului roman ? Lezeaza interesele romanesti? Cele doua entitati, Rusia si Ucraina, au divortat din familia sovietica si se lupta acum pentru partajul bunurilor si teritoriilor. E fix treaba lor, nu e treaba statului roman, nici a oligarhilor care au investit peste granita. Cred ca Virgil Popescu a dat un raspuns diplomatic. Cat despre Vlad Nistor, acesta este o marioneta care isi apara postul bine platit de la Bruxelles. Din cate imi amintesc, numele de Vlad Nistor nu se afla pe lista europarlamentarilor romani care au votat IMPOTRIVA certificatului vaccinal. Romanii nu uita si nu iarta…Nu mai pupa el in veci un post la Bruxelles, daca alegerile vor fi corecte, nu trucate.

  • Corect.
   Vlad Nistor e un mare oportunist, care cand facea emisiuni la Realitatea TV (pe vremea lui Prigoana si a lui Vintu) avea invitati numai evrei (afaceristi, diplomati, expati israelieni), despre care credea ca-l vor ajuta in cariera sa politica.

   • Intr-adevar, Nistor este o lichea, un vierme si un cancer. Nu a facut nimic pentru Romania. Un bosorog corupt imputit si obez. Mananca bine pe banii romanilor la Bruxelles. Parazit.

 2. „stare de haloimis”

 3. Daca au fost identificati de Navalnâi ne-am lamurit. Acelasi tipar cu Zelenski: un escroc ridicat la rang de erou de paie. Si in general ce-am vazut prezentat pe aici nu prea sunt oligarhi rusi, asociatii lor sunt mafioti americani sau occidentali, cu ștate vechi. Cum se face ca pe cei 120 oligarhi din Ukraina nu ii identifica nimeni?

 4. […] Sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998