CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Securitatea, turnatorii, PLUS unele coincidente interesante

16 comentarii / 6547 vizualizări / 4 martie 2020

Vlad Voiculescu, despre colaborarea tatălui său cu Securitatea:” Tata nu e perfect, a făcut greșeli”. Spusă după ce s-a aflat că tatăl unei tinere speranțe a politicii își turna vecinii, colegii și prietenii la Securitate că ascultă posturi neprincipiale ori că sunt în relații prea strînse cu Dumnezeu. Și mai spune liderul PLUS că odraslele nu sunt răspunzătoare de păcatele părinților, ceea ce e foarte corect. Doar că nu ne spune ce e de făcut cu odraslele păcătoase ale păcătoșilor, iar la PLUS asta pare să devină o regulă.

„De câteva zile, pe câteva grupuri de whatsapp umblă un document. Este o decizie a unei instanțe de judecată care constată calitatea de colaborator al Securității a tatălui meu. E din 2014 si a fost mereu disponibila pe net. Probabil că o păstrau pentru mai târziu, dar acum că a apucat să circule, va apărea probabil în câteva minute pe wall-ul dumneavoastră”, a scris Vlad Voiculescu deunăzi, pe Facebook.

„Sunt deja câțiva ani de când greșeli sau păcate vechi ale unor membri ai familiei mele sunt scoase la suprafață și arătate lumii, la pachet cîteodată cu mizerii și minciuni fără sfîrșit. Toate din cauza mea și a implicării mele. Toate pentru a demonstra că “toți sunt/suntem la fel” și pentru a fi folosite ca intimidare. Ei, bine, nu. Nu suntem toți la fel. Vorbesc în numele meu”, a mai scris Voiculescu.

Disputele sunt aprige în mediile de presă și virtuale: unii sunt de acord cu apărarea lui Voiculescu, privind separarea morală a copiilor de părinți, alții îl critică tăios, pe principiul ”ce se naște din pisică șoareci mănîncă”.

Greu de spus care tabără e mai ancorată în realitate, sigur e, însă, că în jurul lui Vlad Voiculescu și al partidului său se petrec lucruri cam dubioase pe subiect, și nu de ieri, de azi.

Nu o să reamintim cum PLUS a fost înființat de oameni apropiați de fosta Securitate, un certificat de naștere cam neortodox pentru un partid care vizează reforme morale ale nației.
Dar o să amintim unele scandaluri interesante.

Cum ar fi cel din august anul trecut, cînd Vlad Voiculescu a cerut introducerea în protocolul alianței 2020 a unei prevederi conform căreia cei care semnaseră ca minori angajamente cu Securitatea să nu fie supuși rigorilor criteriilor de integritate stabilite de cele două partide. Între care criteriul extrem de important conform căruia cei care semnaseră cu Secu să nu poată fi desemnați candidați în alegeri.

La vremea respectivă, nu doar opinia publică, ci și membri ai celor două partide își manifestaseră nedumerirea vizavi de această ”clemență”: dacă ai semnat pactul cu diavolul de mai tînăr ești mai puțin culpabil?
Mai ales că Dan Barna, după desemnarea drept candidat prezidențial, anunțase tăios că Alianța va avea „zero toleranță față de colaboratorii Securității”.

”Colegii de la PLUS au ținut morțiș ca aceasta condiție să nu îi vizeze pe cei care semnaseră angajamentul când erau minori. La prima vedere nu e un capăt de lume. În realitate însă, avem o mare problemă, mai ales că unii ne acuză, și pe noi dar și pe cei de la PLUS, că suntem partidul securiștilor. Întrebarea mea acum este: suntem? Am impresia că cei de la PLUS au un interes aici, ceea ce mă nemulțumește profund. Pe cine protejează? Nu vedeți aici o problemă? Cel care a semnat angajament cu securitatea când era minor și a continuat colaborarea când a devenit major e ok pentru a fi desemnat candidat din partea USR PLUS?” scria pe Facebook deputatul USR Stelian Ion.

Misterioasa introducere a amendamentului nu era întîmplătoare: cu cîteva zile înainte, în iulie, Klaus Iohannis promulgase o modificare legislativă a OUG nr. 24 din 5 martie 2008 privind accesul la dosarul de Securitate, în sensul că:

„Persoanele care candidează, au fost alese sau au fost numite în una dintre demnităţile ori funcţiile prevăzute la art. 3, cu excepţia celor care la data de 22 decembrie 1989 nu împliniseră vârsta de 16 ani, fac o declaraţie pe propria răspundere, conform modelului prevăzut în anexa la prezenta ordonanţă de urgenţă, în sensul că au avut sau nu calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia. Verificarea calităţii de lucrător al Securităţii ori de colaborator al acesteia se face din oficiu pentru persoanele care au candidat, au fost alese sau numite în demnităţile ori în funcţiile prevăzute la art. 3, inclusiv pentru cele aflate în exerciţiul respectivelor demnităţi ori funcţii la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.”

O prevedere care redeschidea posibilitatea verificării unor demnitari chiar dacă aceștia fuseseră deja supuși unor cercetări de către CNSAS și primiseră certificat de bună purtare.

De aici, următoarea problemă: noua legislație îi face scăpați pe cei care sunt născuți după 1973 și au colaborat cu Securitatea. Dar nu și proiectul inițial de protocolal alianței 2020, care nu făcea diferențe.

Introducînd prevederea cu turnătorii minori, Vlad Voiculescu a vrut, în mod categoric, să protejeze pe cineva care se încadra în prevederile criteriilor de integritate.
Pînă zilele trecute, se putea specula că a fost ales el să promoveze modificarea regulilor pentru că e deasupra bănuielilor, fiind născut în 1983.
De acum, se mai adaugă una: ca fiu de colaborator al Securității cu acte în regulă, era încă și mai potrivit pentru ”misiune”.

Nu e mult de cînd unul dintre liderii alianței USR-PLUS, Cristian Ghinea, dădea de pămînt cu Tăriceanu pentru vina de a fi fost fiul (vitreg) al unui turnător la Securitate. În cazul Voiculescu, Ghinea tace mîlc. Ca de obicei, turnătorii ”noștri” sunt mai onești decît ”ai lor”.

Confruntat, anul trecut, cu acuzații publice privind cam multele legături dintre oameni ai partidului său – cu el însuși în frunte – și fosta Securitate, Dacian Cioloș declarase public că „Având în vedere cât de mulți români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate demonstra că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate”.

Din nefericire pentru el și al său partid, trecerea timpului nu face decît să confirme legături, directe ori ba, în special între liderii PLUS și poliția politică din comunism. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. Securitatea se chinuie de 20 de ani să controleze politruci prin șantaj. Abia în ultima decadă s-a apucat direct să-și crească puietul securist pe tot spectrul politic direct în văzul lumii.

  De asta mi se bârlăre că SRI și-a mai plantat un cioban prost în fruntea PSD sau că-i tot fentează pe alegători cu mafia PDL sau cu gașca de copilași securiști din USRI+.

  Românii trebuie să realizeze singuri cine este adevăratul lor inamic, cine îi fură de 3 decade, cine îi judecă de 3 decade și cine se asigură că viitorul lor va fi la fel: S E C U R I T A T E A !!!

 2. Hahahahahahahahahahaha

  Ieri am comentat într-un răspuns adresat adevăratului securist prost Franklin despre Gabriel Biriș, securist mic puțulatec de care s-a folosit SRI în perioada de mare degringoladă electorală de la finalul mandatelor bețivului securist Traian Băsescu.

  Gheorghe Piperea a scris cu doar 30 de minute în urmă că e pe țeavă o dezvăluire de olimpic racolat de Securitate în 1988.

  Garantat puțoiul securist de care se face vorbire este tocmai „liberatiranul” securist infect Gabriel Biriș!

 3. toate partidele”batrane”colcaie de fosti…militieni,in special si alte structuri ale unui regim care a durat 50 de ani in romania +30 de ani de hoti toti au devenit vocali ,alergici la partidele noi,in special Plus, noi avem stampila,asta ne-a mai ramas,o sa primiti o lectie toti,politicieni,moderatori,jurnalisti …ati avut mentori fosti….

  • Partidele noi sunt structurate pe ofițerași SRI și umplute cu puradei de Securiști școliți în străinătate pe bani furați de către securiști.
   În special PLUS este o organizație securistă parazitară prin care stradalii proști din USRI s-au trezit peste noapte fuzionați cu nimeni de la PLUS, 3 puțulici securiste mici și proaste.

 4. Nu e nici moral, nici legal sa acuzi copiii de faptele parintilor…aici, insa, avem de-a face cu o situatie particulara, nu e vorba de un parinte care a gresit, la un moment dat, e vorba de un mod de a fi, de o alegere a parintelui, de filozofia lui de viata, de o mentalitate tortionara in care si-a crescu plozii, cu avantajele vremurilor pe care le calarea…e vorba de tztza securista cu care si-a dezvoltat odrazla muschii de neoprogresist cu manifestari neonaziste…Cand ii vezi cu cata superioritate ii trateaza pe ceilalti, necopii de securisti, neprofitori ai regimului de teroare, cum astern ei strategii de inregimentare si de eliminare din societate, pe principii nedemocratice (ca, de unde?!), te cam apuca dorul de a vedea dosarele (de cadre!) nu numai ale parintilor, dar si ale bunicilor…macar sa stim…Si nu sunt de acord sa-l judeci pe individ dupa tac-su, ori dupa gospodaria de partid care-l adapa, e corect sa-si ocupe locul conform competentelor dobandite…dar, sa lase, dracu-, politica celor cu ascendent democrat, cu umanitatea la ei, macar fara pietrele de moara ale turnatoriei!

 5. Ii dau dreptate in ce priveste faptul ca zice ca taica’su a gresit ca a semnat cu secu.Dar daca el era revoltat de aceasta greseala,ar fi trebuit sa-i urasca pe securisti cu atat mai mult ca i-au racolat tatal,nu sa se asocieze cu ei in partidul noii SECU in care s-a inscris.

 6. Urat !!! Rau am mai ajuns. Ce are una cu alta !? Sa te legi de un om pentru ceva ce a facut tatal lui !!! Cata josnicie….Maine pomaine nici nepotul nu va beneficia de drepturi si libertati politice din cauza unui bunic care a fost ce a fost !! Pana la urma sigur este mai bine sa fi colaborat cu un serviciu strain de informatii decat cu unul romanesc !!!! Ne meritam soarta……

  • De unde victimizarea asta lacramoasa, cand e vorba de puii securisti de partid?! Problema in discutie nu e culpabilizarea unui individ pentru faptele parintilor, e vorba doar de o dumirire publica, dupa analizarea individului si omului politic Voiculescu, lumea s-a lamurit de unde i se trage….ce atata jale?! Cand am lucrat intr-o institutie de stat, dupa 90 (!) si am avut pretentia ca oamenii sa fie tratati cu respect, un sefututz mi-a reprosat ca am pretentii aristocratice, de parca-s urmas de boier…si ce sa vezi, asa e! Am inteles ca locul meu nu era acolo si mi-am cautat de viata pe coclauri…La asta ma refeream, totusi, cand a iesit poporul in strada si a cerut disparitia securistilor, se referea si la tatal individului…nu cred ca au vrut sa-i inlocuiasca pe turnatori cu copiii lor denuntatori (un soi de turnatori cu pretentia mai mica…) si „competentul” ,in orice altceva decat meseria in care l-a scolit tac-su pe banii securisti, a dovedit un real apetit pentru denunturi publice, pentru abureli politice si afaceri de partid…la asta ne refeream…

 7. Sa imi explice si mie cineva cum de tocmai acum, cand N Dan a fost stabilit de PNL drept candidat la primaria capitalei s-a descoperit brusc, dintr-o data, ca tatal lui Voiculescu a colaborat cu securitatea ! Daca Voiculescu nu isi anunta candidatura la primarie si nu era contracandidatul actualului candidat al „dreptei”, mai reluau o decizie din 2014 !!??

 8. Draga Jiji! In propozitie nu este vorba ca fiul sa sufere pentru ceea ce a facut tatal. Este vorba ca a tainuit acest lucru. Ori suntem cinstiti, ori nu mai suntem! Daca nu apareau in presa informatiile, era cinstea intruchipata. Si omisiunea tot minciuna este; ori asta trebuie sa fie calitatea politicienilor?

 9. Sa nu ne mai ascundem dupa degete.Romanii in majoritatea lor sunt o populatie de securisti, turnatori si codosi.

  • Realizezi ce spui?! Ori, dupa modelul turnatorului Peatrov si „nepotului” Ciolos diseminati si voi idiotenia asta cu toti suntem, mai mult sau mai putin securisti?! Este o abominatie, de-aia Romania nu mai progreseaza de vreo trei decenii…ca adevaratii vinovati, ticalosii si profitorii ticalosiilor, criminalii stiuti si odraslele lor tot flutura tampenia asta cu „toti am colaborat”, adica, daca suntem toti vinovati, nu mai e niciun vinovat…Jalnic si rusinos! Pentru stiinta ta, in caz ca esti de buna credinta si nu doar o alta goarna securista – nu toti am colaborat, majoritatea romanilor au oroare de turnatorie si incercarile astea de generalizare nu fac decat sa previna scandalurile unor eventuale dezvaluiri…Oamenii cu ceva bun simt au inteles ca suntem in plina pandemie de securisti, turnatori si odrasle…din fericire, astia nu se ating decat de functiile bine platite, la stat, ca toti au devenit „de dreapta”…

 10. Draga „Taica Lazar”, cu siguranta tu acum ai aterizat in Romania !!! Bine ai venit in tara justitiei in care toata lumea judeca pe toata lumea, iar politica trebuie facuta doar de sfinti !!!!

  • Politica trebuie făcută și în România numai de către securiști, membri ai mafiei securiste.
   Ardem păcură, intoxicăm 2 milioane de bucureșteni și clamăm în campanie că luptăm împotriva poluării produse de plăcuțele de frână.
   S E C U R I Ș T I P R O Ș T I !!!

 11. Fiii de turnatori se apara intre ei!

 12. Mâncați căcat ccu lopata

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998