CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Senator PSD: Ministerul Culturii sa demoleze statuia lui Bethlen Gabor

4 comentarii / 1699 vizualizări / 14 iunie 2022

PSD solicită ministerului Culturii, printr-o interpelare parlamentară a senatorului Călin-Gheorghe Matieș, dărîmarea statuii lui Bethlen Gábor, Principe al Transilvaniei și Rege al Ungariei ”care a avut un rol primordial în maghiarizarea sistematică a Ardealului și ștergerea identității naționale a românilor din Transilvania”. Statuia a fost dezvelită recent în Alba Iulia în prezența președintei Ungariei, Katalin Novak și a liderilor UDMR.

”Bethlen Gábor a avut o politică de eradicare a conștiinței naționale românești construite sub unificarea făcută de Mihai Viteazul, ștergând din istoria vremii realizările marelui voievod român și ideea de națiune română” amintește senatorul, care susține că există probleme juridice ale amplasării statuii lui Bethlen Gábor.
Motiv pentru care întreabă ministerul Culturii dacă va efectua, prin structura teritorială, un control privind modalitatea în care a fost aprobată și executată construirea și amplasarea statuii „Bethlen Gábor” în sensul giratoriu de pe strada Unirii, ca și dacă va dispune desființarea construcției și sesizarea organelor de urmărire penală. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Domnu’ draga Maties… daca tot te-a apucat rezolvarea unor probleme istorice – gen tradari miselesti – eu iti propun sa iti cāsune si pe italieni! Hai sa demolam si “Lupoaica cu puii”, ca – daca nu stiai – ala de l-a mazilit pe Mihai Viteazul a fost un ITALIAN! – Basta, pe numele sau…
  Mai “patri(h)otilor” de la PeSeDe… parca doreati sa faceti pace cu trecutul! – ca, nu-i asa, d’aia v-ati facut frati cu draqu
  Dupa ce ca – oricum – nu ne place nimeni, ca ne ignora toti… chiar va arde de galceava!?
  Ia bre, domnu’ senator, o pauza si mai pune mana pe o carte!
  Noua nu de la honvezi ni se trage, ci de la Roma!.. asa ca lasa-l in pace pe, bietul buzoian zis si minstrul culturii (de canal “De” si cancan-uri) sa-si vada de combinatiile lui si nu ii mai trasa sarcini “demolatoare”, ca incepi sa semeni cu Nicusor a lu’ Dan!

  • Se urcă nea Dem pe casă,
   Să-şi arate pizda rasă.
   Că de pulă a uitat
   De când nu s-a mai sculat,
   Iar apoi i s-a tăiat,
   De-i un porc emasculat.

   • Handicapatule, tu esti o GONOREE!

    • Dem.enţilor, voi vorbiţi, care v-aţi apucat să apăraţi statuile iredentiştilor, a lui Bethlen Gábor, regele Ungariei „care a avut un rol primordial în maghiarizarea sistematică a Ardealului“? Ori aveţi căcat în loc de creieri, ori sunteţi agenţi maghiari, lepădăturilor.
     Mai degrabă sunteţi otrepele bolnave rezultate în urma pandemiei de prostie, cretinism şi demenţă, veche de peste 50 de ani, ţinută la secret şi pornită de la suprapopulare. Deja sunteţi avortoni congenitali, proştii cu pretenţii la funcţii şi la şefie. Proştii care cred că au ceva de spus, mâncând căcat de fapt.
     Pentru voi au făcut ăştia şi vaccinurile, să vă mai lichideze.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998