CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

SRI, DIICOT, miscarea #Rezist si traficul de droguri

5 comentarii / 7805 vizualizări / 22 noiembrie 2021

Un eveniment fierbinte produs azi ridică serioase semne de întrebare legate de figuri importante din cadrul mișcării #Rezist, mai precis conexiuni între celebra mișcare de protest și traficul de droguri. Să fie reale acuzațiile formulate acum cîțiva ani de figuri grele la adresa mișcării?

Aflăm azi că unul dintre liderii marcanți ai protestelor de stradă din ultimii ani, Cristian Dide, a fost săltat de procurorii DIICOT și se derulează ample percheziții la locuința lui sub suspiciunea că este implicat în trafic de droguri. Cristian Dide, mare activist civic, e cunoscut de multă vreme și drept mare promotor al legalizării unor droguri de risc în România, precum cannabisul, la fel cum alt mare lider #Rezist, Florin Bădiță, și-a manifestat interesul public pentru afaceri cu cannabis destinat scopurilor medicale.
Nu știm dacă Dide se face sau nu vinovat de trafic de droguri, ancheta fiind în plină derulare.
Dar anumite lucruri se leagă într-un mod tulburător.
În urmă cu trei ani, Cristian Dide, lider al asociației Evoluție în instituție, a fost implicat în derularea unei acțiuni de boicotare a PSD, proiectînd un mesaj pe clădirea Parlamentului, mai apoi participînd la o acțiune contra președintelui CCR, Valer Dorneanu.

În urma acestor acțiuni, senatorul PSD Adrian Țuțuianu a venit cu o solicitare explozivă:

„Parchetul General să efectueze o anchetă privind sursele de finanțare ale mișcării Rezist pentru că au apărut pe piață foarte multe informații de acest tip. E foarte important ca Parchetul General și DIICOT să analizeze în ce măsură anumiți membri ai acestei mișcări se fac vinovați de consum de droguri, eventual trafic de droguri. Sunt teme care trebuie să ne preocupe și care țin de agenda publică imediată”.
La acea vreme, Țuțuianu, fost ministru al Apărării, fusese pînă nu demult președinte al Comisiei SRI.
Calitate în care se presupune că avusese acces la anumite informații fierbinți din serviciu. În plus, cam în aceeași perioadă, Antena 3 difuzase o înregistrare în care liderul ”Corupția ucide”, Florin Bădiță, vorbea despre consumul de droguri. Un an mai tîrziu, în 2019, un alt lider #Rezist fusese săltat de DIICOT Iași tot sub acuzația de trafic de droguri. Același DIICOT Iași care se ocupă acum de cazul lui Dide.

De aici cîteva întrebări majore:
De unde știa Adrian Țuțuianu în 2018 despre posibilele legături între mișcarea #Rezist și traficul de droguri?
Dacă informațiile sale erau corecte, de ce Parchetul General și DIICOT acționează abia acum?
A știut SRI despre posibilele probleme ale unor protestatari anti-PSD de profesie, dar a tăcut?
Și, în fine, cea mai importantă întrebare: acțiunea de azi a DIICOT e una ”naturală”, sau se transmite un mesaj discret liderilor #Rezist, tentați în ultima perioadă să schimbe direcția de atac dinspre PSD spre Klaus Iohannis și PNL? (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Maestre BTI, intrebarile finale nu se poate a fi considerate decit retorice !!!
  Animalele naziste care tind sa muste mina care i-a hranit , sint sacrificate cu cinism prusac !!!

  Nu-i vorba ca isi merita soarta !!

 2. Sa-l salte si pe Ardei Cacamitra, asta la ce delireaza se injecteaza zilnic cu „vaxxxin”.

  Toti subumani astia sorosisti alde Dide, Tzivilic muiangioaica Angina Serban, chilotei roz Badita ca sa nu mai pomenesc de Puscarie Citzoid ar merita sa nu mai vada lumina zilei.

 3. La canal cu toți acești neofasciști și neomarxiști…

 4. evenimentul zilei 13 august: dide a publicat pe site-ul propriu informatia cu florin citu arestat in america. cica primita de la penelisti. hmmmm……

 5. Una peste alta, numai „oameni de calitate”: rezisti, securisti, procurori etc. Toti unul si unul. Unii au facut, altii au tacut si tot asa.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998