CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Stapinii Digi 24 – datori vinduti la banci, restantieri mari la stat

4 comentarii / 6603 vizualizări / 7 noiembrie 2016

Compania RCS-RDS, care deține și un trust de presă cu Digi 24 pe post de navă-amiral, este o campioană a datoriilor pe toate planurile.

Astfel, compania a fost nevoită să recurgă, în ultimele săptămîni, la o rostogolire a datoriilor de cca.1,2 miliarde de euro pe care le are la bănci private, prin contractarea unui nou împrumut de sute de milioane de euro.
Dacă la bănci e datoare vîndută, RCS-RDS nu stă prea grozav nici la achitarea obligațiilor către stat.

În replică la o interpelare parlamentară a senatorului Valer Marian, ministerul Finanțelor a dezvăluit recent, printr-o adresă oficială, că trustul lui Zoltan Teszari e dator statului, în acest moment, cu suma de 45.486.092 lei, adică cca.10 milioane de euro, reprezentînd obligații aferente lunii august cu scadența deja depășită în septembrie.
În cazul în care trustul nu își va achita respectivele obligații, Finanțele urmează să declanșeze operațiunea de executare silită.

1-1

De asemenea, alt mare datornic la stat e trustul Adevărul Holding, aflat în insolvență de patru ani de zile și care are restanțe, conform aceluiași document, de 16.599.064 lei, adică în jur de 3,7 milioane de euro. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Mass media cinstita traieste din audiente si, respectiv, din vanzari. Cum dracu’ sa faci audienta sau sa vinzi ziarul, cand tu minti ca porcul si lingi zilnic jupanii ca o javra scarboasa?!?

  2. […] Sursa: InPolitics […]

  3. Dar Realitatea tv ?

  4. […] de proporții a procurorilor și asta chiar în momentul listării la bursă. În urmă cu un an, conform datelor oficiale, RCS&RDS avea datorii neplătite către buget de peste 45 de milioane de […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998