CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tenace: Marius Oprea isi face propriul institut de cercetare a crimelor comunismului

0 comentarii / 1981 vizualizări / 16 aprilie 2010

Recenta inlaturare a istoricului si liberalului Marius Oprea de la carma Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, catalogata de scriitoarea Herta Müller drept “o victorie a structurilor vechiului regim comunist”, nu l-a scos pe Oprea complet din carti, asa cum nutreau, probabil, reprezentantii puterii.

Donatie de la Fundatia Konrad Adenauer
Concret, istoricul va conduce Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania(CICCR), proiect dezvoltat in cadrul Fundatiei Societatea Civila. “Acest centru se va ocupa de cercetarea crimelor pe care regimul comunist le-a comis in Romania. Este vorba despre o structura independenta, un proiect dezvoltat sub egida Fundatiei Societatii Civile. Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania va fi lansat oficial in 21 aprilie la Alba Iulia. CICCR a primit o prima finantare, substantiala, de la Fundatia Konrad Adenauer”, a dezvaluit Marius Oprea, in exclusivitate pentru Inpolitics.

Proiect dezvoltat sub egida Fundatiei Societatea Civila
„Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România are drept scop derularea acelor acţiuni care vor duce la identificarea actelor de încălcare a drepturilor omului în România comunistă, dinamizarea politicilor instituţionale în ceea ce priveşte condamnarea reală a abuzurilor şi crimelor săvîrşite în numele regimului comunist din România, desfăşurarea unor investigaţii de natură să furnizeze instituţiilor abilitate şi publicului larg date privind crimele şi abuzurilor săvîrşite de acest regim, sprijinirea oricăror iniţiative legislative, a procedurilor judiciare şi a cercetărilor ştiinţifice de natură să ducă la condamnarea penală şi morală a acestor crime şi abuzuri. Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România este un proiect dezvoltat în cadrul Fundaţiei Societatea Civilă, care asigură cadrul instituţional şi spaţiul necesar desfăşurării activităţii acestuia, precum şi autonomie bugetară în cadrul Fundaţiei, printr-un Protocol semnat de Preşedintele Fundaţiei şi Coordonatorul Proiectului”, se arata in preambulul proiectului. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998