CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Tristețea cîinilor de liberali

2 comentarii / 2924 vizualizări / 16 august 2022

”Pe mine m-ați…, dar cu Toby ce-ați avut?” scrie pe Facebook fostul președinte al PN, Ludovic Orban, dezvăluind cu tristețe că un cățel de partid, adică trăitor în curtea sediului central din Modrogan, a fost recent alungat de liberali. Nu e prima dată cînd în ograda mare a liberalilor se petrec asemenea tragedii: pe la jumătatea anilor 2000, un cîine de legendă, Vasile, ar fi fost ucis din ordinul direct al lui Băsescu pentru simplul motiv că îl lătra cînd simțea damful lui de alcool. Concluzia: numai cîine de liberal să nu fii…

”În 2017 o amică m-a rugat să găsesc o soluție pentru cățelul ei, pentru că nu mai avea posibilitatea să aibă grijă de el. Acasă nu mai puteam să îl iau, pentru că aveam deja 3. Am întrebat mai mulți colegi dacă nu pot să îl adopte și, până la urmă, am decis să îi oferim „casă” lui Toby la sediul PNL, care are și o curte foarte spațioasă. Nimeni nu a avut nicio obiecție.
Toby a devenit un obișnuit al casei. Primea mâncare și atenție de la mulți liberali iubitori de animale. 5 ani de zile a fost tratat cu omenie. Nu a deranjat pe nimeni și nimeni nu a avut nicio treabă cu el. Asta până de curând.
Astăzi am aflat cu stupoare că epigonii instalați la ordin la butoanele partidului nu au mai avut loc de el și l-au alungat, ducându-l la un adăpost de căței. Cât de rău să fii, cât de insensibil ca să alungi fără niciun motiv un cățel nevinovat din locul în care s-a obișnuit să trăiască? Cum să îl duci la un adăpst de câini după ce a trăit 5 ani printre oameni? Nu au fost în stare să găsească niciun iubitor de animale care să îl adopte?
Asta a pus capac. Nici nu mai vreau să aud de ei” a relatat Orban, azi, pe Facebook.

Acum mai bine de un deceniu, fostul senator PD Marius Marinescu, autorul legii de protecție a animalelor și al cărui birou parlamentar era în Modrogan, făcea o dezvăluire de senzație pentru Inpolitics: legendarul cîine Vasile, intrat de mult în folclorul politic, nu murise de moarte bună, ci fusese ucis din ordinul lui Traian Băsescu.

Marinescu relata că celebrul cîine Vasile, apărut la sediul partidului în decembrie 1989 și popularizat intens de presă încă din anii 90, după ce îl mușcase pe liderul pedeserist Vasile Văcaru, fusese eutanasiat din ordinul lui Băsescu.

”Pe vremea aceea aveam biroul în sediul central al PD, fiind senator de București, și îl vedeam pe Vasile zilnic. Cam la vreo cîteva luni după ce PD cîștigase alegerile, într-o dimineață nu l-am mai văzut, și am aflat ulterior, de la angajații sediului, că, din ordinul lui Băsescu, venise o echipă de la primăria generală care îl luase pe Vasile și îl eutanasiase, sub pretextul că era bătrîn. Motivul real era, însă, acela că Vasile avea o problemă, în sensul că, la fel ca toți cîinii, nu suferea mirosul de alcool și obișnuia să latre furibund anumiți lideri care veneau afumați în Modrogan. În PD s-a dat, atunci, dispoziție să nu răsufle în presă vestea uciderii cățelului, pentru a nu apărea prejudicii de imagine și, într-adevăr, s-a aflat abia după un an” a dezvăluit Marinescu.

În 2004, imediat după alegeri, Băsescu declarase, în glumă, că maidanezul Vasile ar fi o variantă de premier, iar o altă dezvăluire de senzație venea de la Elena Băsescu, în 2009, acesta relatînd presei că Vasile fusese botezat astfel după Vasile Blaga.

“Cand stateam in curte la Modrogan, era si cainele Vasile, care era numit dupa numele lui Vasile Blaga, pentru ca acel caine era cel mai fidel partidului, la fel cum circula in folclorul de la noi din partid ca Vasile Blaga este cel mai fidel partidului” a povestit EBA.

În iunie 2010, cu prilejul unei reuniuni cu liderii PDL, la Snagov, Băsescu evocase iar personalitatea dispărutului: „Trebuie începută construcţia unui nou leadership şi desprinderea de Băsescu pentru că Băsescu nu va mai putea fi locomotiva partidului. Înainte la partid era tot timpul cineva, apoi a rămas doar câinele Vasile şi acum nici ăla nu mai este, c-a murit”.

În fine, un an mai tîrziu, în pregătirea congresului partidului, Vasile Blaga declara că regretă faptul că maidanezul murise fără să își scrie memoriile, pentru că ar fi putut relata cum, în perioada prigoanei pedeseriste, înainte de 2004, prin curtea din Modrogan nu prea se mai înghesuia nimeni, de teamă: ”Mai fac si cate-o gluma, ca eram doar vreo cinci – sase oameni in curte la Modrogan si cainele Vasile. Pacat ca a murit fara sa-si scrie memoriile, ca avea ce spune”.

Pornind de la această ultimă ipoteză a lui Blaga, devenit liberal cu toți pedeliștii, am putea lansa și noi una similară: poate cîinele Toby a fost alungat acum din curtea aceluiași sediu pentru că a văzut contrariul, adică prea multă și suspectă lume pe la sediul PNL. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Alţii îmi plăceau, dar chiorul de Băsescu m-a atacat degeaba şi de aceea îl lătram când îl vedeam. Venise beat şi a început să-mi dea şuturi cu toată puterea unde nimerea, dar eu nu l-am muşcat. M-a lovit peste tot, dar eu doar l-am lătrat.

  2. i-a bagat Partidu
    in casa Proprietarului…..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998