CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UE, in corzi: Dupa Germania, si Ungaria sfideaza o decizie a Curtii Europene de Justitie

1 comentariu / 3021 vizualizări / 19 mai 2020

În doar două zile s-a împlinit profeția lui George Soros despre care relatam ieri, anume că breșa creată în UE de refuzul Germaniei de a recunoaște o decizie a Curții Europene de Justiție de la Luxemburg va fi lărgită de alte state care îi vor urma exemplul, ceea ce ar putea semnifica distrugerea uniunii.

”Dacă instanța germană poate pune la îndoială deciziile Curții Europene de Justiție, atunci și alte țări pot urma exemplul acesteia? Ungaria și Polonia pot decide dacă respectă legislația europeană sau propriile instanțe – a căror legitimitate a fost pusă la îndoială de UE?” afirma Soros, într-un interviu pentru presa germană.

Și azi a venit răspunsul: Guvernul ungar a anunțat oficial că nu acceptă sentinţa pronunţată de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul în Luxembourg, privind zonele de tranzit şi examinează dacă funcţionarea acestora este în conflict cu Constituţia Ungariei. Anunțul a fost făcut azi, conform agenției Hirado.hu, de György Bakondi, consilierul-şef pentru securitate internă al prim-ministrului ungar, pe canalul de ştiri M1 al televiziunii publice ungare.

György Bakondi a subliniat că zona de tranzit este un element de control al frontierei, care funcţionează bine. Demontarea ei ar reduce efectul descurajant al gardului construit de-a lungul frontierei şi chiar ar provoca o situaţie similară crizei privind imigranţii din 2015.

Potrivit lui György Bakondi, odată cu ridicarea restricţiilor de părăsire a locuinţelor, se poate constata o intensificare semnificativă pe principalele rute de migraţie. Iar dacă Turcia îşi redeschide graniţele pentru imigranţi, numărul de persoane de pe ruta balcanică ar putea creşte în continuare, iar la graniţa greco-turcă se pot isca confruntări serioase, a explicat specialistul.

În prezent, imigranţii reprezintă o ameninţare nu doar pentru securitatea internă, ci şi pentru sănătatea publică, deoarece nu se ştie câte dintre cele 130 000 de persoane de pe ruta balcanică au fost infectate cu coronavirus, a adăugat Bakondi.

Consilierul-şef pentru securitate internă al prim-ministrului ungar a menţionat, de asemenea, că ţările europene sunt preocupate în prezent de combaterea epidemiei de coronavirus şi de provocările economice în urma pandemiei. Din acest motiv, sosirea în masă a imigranţilor şi încărcarea sistemului de asistenţă medicală nu sunt de dorit, a precizat acesta. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. o struto-camila (asa cum, din pacate este U.E.) nu poate supravietui prea mult timp…

    U.E. este pusa in situatia de a strabate Golgota (atat de necesara) a clarificarilor socio-politice si administrative.
    Din pacate, prin forte proprii nu o va face niciodata (sistemul infiorator creat in folos propriu de o armata de peste 60.000 de functionari nealesi de nimeni nu are interesul auto-reformarii) asa incat trebuie pusa o presiune din ce in ce mai mare pe acest proiect anchilozat, iar presiunea nu poate veni decat din acest tip de „razvratiri” care vor duce fie la clarificarea si desavarsirea proiectului european, fie la ingroparea definitiva a unui mecanism monstruos si nefunctional…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998