CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UE pregătește interzicerea amestecului guvernelor în presă. Adio bani pe ușa din dos?

8 comentarii / 2827 vizualizări / 16 septembrie 2022

Conform unui proiect al Legii pentru libertatea presei intitulat Media Freedom Act, noile reguli ale UE ar putea acorda europenilor dreptul de a accesa o gamă largă de mass-media independente și ar putea interzice guvernelor să se amestece în libertatea editorială, relatează azi publicația europeană Politico.eu.

Instituțiile de presă ar putea fi, de asemenea, obligate să dezvăluie cine le deține – direct și indirect. Guvernele ar trebui să spună în fiecare an câți bani au cheltuit pe reclame în anumite instituții media. Ar putea exista controale mai stricte asupra proprietarilor și a consiliilor de administrație; precum și noi autorități de reglementare pentru a aborda mai bine și, eventual, a sancționa mass-media străină finanțată de stat, în cazul în care aceasta se face vinovată de răspîndirea dezinformării în UE.
Regulamentul ar putea forța, de asemenea, Facebook și YouTube să acorde un tratament privilegiat instituțiilor de știri și să le avertizeze înainte de a le suspenda sau a le elimina conținutul pe baza politicilor de conținut proprii, mai scrie Politico. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. „Instituțiile de presă ar putea fi, de asemenea, obligate să dezvăluie cine le deține – direct și indirect.”
  Si Guvernele ar trebui sa fie obligate sa dezvaluie cine le detine – direct si indirect.

 2. pai asta merge perfect la pachet cu munca „specifica” a Recorder..
  https://inpolitics.ro/fostul-sef-al-spionilor-intra-in-scandalul-presei-de-partid-foaaaarte-interesant_1837100234.html

  Chiar asa…, chiar gand-la-gand?
  mira-m-as ..

 3. Schisma la care s-a ”preoţit“ Vasilică Militaru îşi are baza în Ucraina şi e condusă de duşmanul Biserici Ruse în Ucraina, unul Varsanufie Solopov.
  ”Mitropolia” oamenilor lui Varsanufie Solopov din România colaboreaza practic cu serviciului secret ucrainean SBU, indirect.
  A se vedea pe net „Vasilica Militaru nu este ceea ce pare”.
  Duşman şi al Bisericii Ortodoxe Române, Vasilică Militaru se dă cu obrăznicie, după ce a fost fals ”preoţit“ de filiera ucraineană din România a schismaticilor – zisă şi ”Biserica KGB” drept
  „Vasilică Militaru, preotul Neamului Românesc“ (cum se poate gasi pe net)

 4. Vise desarte.Chiar ii vedeti pe nemernicii de la UE renuntand la monstruoasa masinarie de propaganda care le face treaba de distrugere a popoarelor Europei?

 5. Sa ne intelegem! Se interzice amestecul guvernelor și al serviciilor secrete?
  Ca sa știm și noi dacă aplaudam sau scuipam?

  • Da. Dar nu se interzice amestecul U.E. si al institutiilor sale progresist-fascistoide. Inca nu avem proiectul in fata, o sa vedem.
   In opinia mea, acest proiect merge in logica centralizarii puterii si deci a desuveranizarii statelor cu scopul federalizarii U.E.

   Problema lor este ca s-a interzis propaganda LGBT pentru minori in Ungaria si Polonia (tari normale la cap).

 6. O stire tipica de sondare a reactiei multimii si de calmare a celor care stiu de adevaratele legi ale cenzurii ce se aplica deja.

 7. Ma intreb daca adoptarea acestei reglementari ar influenta in vreun fel controlul si finantarea externa/interna a G4media.ro, de exemplu?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998