CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un mare impostor în „operațiunea greva dascălilor”

6 comentarii / 1590 vizualizări / 7 iunie 2023

În dezbaterile și negocierile, unele delicate, altele crâncene, între dascăli și autoritățile statului, intervine din ce în ce mai frecvent un personaj ciudat. Se numește Iulian Cristache și se recomandă drept reprezentantul părinților elevilor din România. Și, în această calitate, este invitat de autorități și, ceea ce este mai ciudat, tolerat de sindicaliști. În realitate avem de-a face cu un impostor.
Anca Alexandrescu l-a luat ieri la scuturat pe acest Iulian Cristache. Punându-i fel de fel de întrebări, unele mai pertinente decât altele. Periculos de volubil, acesta a răspuns și a stat în direct minute bune. Ce a reieșit? Că acest individ se ocupă, vezi Doamne, de soarta educației din direcția apărării intereselor elevilor încă din 2016. Ciudată longevitate! În 2016, Klaus Iohannis încerca pentru prima dată să lanseze la apă proiectul său, pe atunci o simplă schiță, intitulat „România educată”. Și avea nevoie de specialiști. Unul dintre „specialiști” este fix acest Iulian Cristache, care nu mai este nici părinte de școlar, nici nu vine din mediul academic și nici nu are legături reale cu mediul profesoral. Oricât a încercat să-l descoasă Anca Alxandrescu împreună cu ceilalți invitați din platou, nimeni nu a reușit să afle cu ce se îndeletnicește de fapt acest om. Un detaliu totuși a reieșit. El a creat un ONG care i-ar reprezenta pe părinții copiilor încă de pe vremea lui Traian Băsescu. Iar ulterior afirmă că a înscris în justiție o ditamai federație, de asemenea ONG-uri, despre care nici profesorii și nici elevii nu știu prea multe.
Dar, în definitiv, pe câți dintre milioanele de părinți îi reprezintă acest Iulian Cristache? Cu chiu cu vai acesta, după ce răsuflă adânc de câteva ori, spune că în tolba domniei sale se află cam 10% din numărul total al părinților. E limpede că nu are nicio posibilitate să facă o dovadă în acest sens. Le transmite telespectatorilor că procentul de 10% este rezultatul unor acorduri pe care le-ar fi primit de la unii președinți ai comitetelor de părinți. Nu este capabil să dea și exemple în acest sens.
Și nici nu știe nimeni dacă are vreun mandat de reprezentare, fie și doar de la cei 10% dintre părinți și, dacă-l are, în ce constă el. Iulian Cristache a atras atenția zilele trecute când, în calitatea pe care afirmă că o are, în urma prezenței sale la negocierile care au avut loc – nu e deloc clar de către cine a fost invitat – a afirmat că propunerile Guvernului, cele prin care încearcă să-i aburească pe dascălii români, sunt „mai mult bune decât rele”. Iar în susținerea acestei teze vine și cu o altă afirmație, la fel de nefundamentată, și anume că cei mai mulți dintre părinți se distanțează sau chiar se dezic de cauza pentru care luptă dascălii. Curat murdar! Un caz demn de „Culisele statului paralel”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Pentru profesorii nemulțumiți există un belșug de joburi în construcții. 3000 net plus bonuri de masă!

  2. Toată lumea e de acord că salariile din sectorul educațional trebuie ridicate la un nivel decent. A crede însă că stoparea decăderii învățământului se va rezolva doar prin salarizare, ar însemna să ne autoamăgim : „prăbușirea învățământului” este o consecință a „prăbușirii morale” a întregii societăți. Prăbușire la care (și) Dascălii au fost „complici” – fie și numai prin tăcere.
    – Unde au fost Dascălii atunci când „incipientul kwj” le trăgea „o palmă” și „un scuipat” în obraz, „explicând poporului” că un profesor poate trăi „regește”, din meditații”? Au reacționat ei, în piețe, sau la urne, plini de revoltă și de indignare? Nu. Au preferat, cu toții, „lașa tăcere”.
    – Unde ne-au fost Dascălii atunci când toată România se umpluse de „M..E”, dirijată fix împotriva celor ce chiar începuseră să „miște ceva” pentru creșterea salariilor ? A văzut cineva vreun pro-test – ”STOP mârlăniei”? Nu. Ba mulți, mândri că sunt „de dreapta”, înjurau în rând cu „prosti-mea”. Și iată cum azi, Dascălii primesc și ei… tot „m..e”. „Prezidențială”, însă. E ceva !

    – Dar unde ne-au fost Dascălii când sub ochii lor, învățământul se degrada an după an? Și pen-tru ce mai chemăm elevul la Școală în „România Educată”? Ca să-l inițiem în „tehnica masturbă-rii”, sau în „arta curismului”? Să-l îndemnăm spre „eliberarea” de sub „jugul părinților”? Să-i „tur-năm în cap” că suntem o nație „fără valoare”, fără realizări, fără tradiții și fără cultură / istorie, învățându-l istoriile fabricate, și „patimile altora”? (mai nou, și ale țiganilor)
    Iar în Societate, ce învață elevul atunci când vede că, numai „cu munca”, rămâi „un nimeni”, de bază fiind doar hoția, șmecheria și „învârteala”? De ce s-ar omorî el cu învățatul, când vede că „diplome” și „distincții” se vând „pe tarabă”, „la liber”, care ce poftește și cât îl ține buzunarul ?
    … Când Școala a devenit mai degrabă un „focar de infecție” cu vicii și desfrânare ; când elevii au ajuns să exerseze în sala de clasă „iepureasca” (sau „cățeleasca” etc.), trebuie să înțelegem că e nevoie de ceva mai mult decât BANI, dacă vrem să mai vedem „vremuri normale la cap”.

    P.S.
    De altfel, fie vorba’ntre noi : chiar și „PIB-ul SUA” de l-am avea pe mână și tot n-am fi în stare să ne ridicăm din „mizerie”. Căci, în timp ce „prostimea” „trage targa pe uscat”, Șmecherii au grijă de „Destinele Țării” : vile, mașini „bengoase”, iahturi și elicoptere, excursii exotice, mâncăruri, băuturi, „curve de lux” și alte „plăceri rarisime” (etc…) a.î. în cel mai scurt timp am ajunge ”mai săraci și mai proști” ca la’nceput.

  3. Atata timp cat profesorii muncesc 6 luni pe an, adica nimic, iar leafa merge, beneficiile de stat merg, spaga merge, cadourile merg, vacantele platite de scoala si primarii merg, iar parintii muncesc 11 din 12 luni pe an majoritatea fara vacante, cu program in plus fara plata, nu mai spun ca majoritatea profesorilor au job si la afterschool cu aproape aceeiasi copii. Unii profesori muncesc 3-4 zile pe saptamana si nu fac mai mult de 4-6 ore pe zi, daca le fac si pe alea, unii muncesc 6 ore toata saptamana.

    Parintii isi iau amandoi cate 2 joburi doar ca sa poata sa isi tina copilul la afterschool si sa tina pasul cu facturile.

    Majoritatea profesorilor traiesc de 4-10x mai bine decat parintii de rand, asa ca „mars” la munca, e un populism ieftin sa le plangi de mila profesorilor, majoritatea elevilor din Romania sunt analfabeti functionali si nu trec BAC-ul.
    In privat, daca nu ai rezultate, esti dat afara. La stat, profesorii au cele mai proaste rezultate din Europa si vor mariri de salariu. Hai „mars”.

  4. @ Deci, probabil că nu s-a negociat oferirea de locuri eligibile pe listele electorale și la guvernare, liderilor sindicali, care să aducă voturi partidelor, ?

  5. & Probabil că sindicaliștii îl caută pe „Agamemnon Dandanache” , cară să îi reprezintee la alegeri, ?

  6. Cristache?
    1.asociatia T.A.T.A a ramas fara prezident!

    2.invatzamint obligatoriu CU TAXA!
    (pentru co-interesare;
    ” iar parintii muncesc 11 din 12 luni pe an majoritatea fara vacante,” scrie un idiot
    -exact:doar in concediu nu se ocupa de plozi;nimeni nu a obligat pe nimeni sa devina parinte
    dar sa nu ne oblige prea mult cu tva si acciza la tzigari!)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998