CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un mister de campanie: de ce nu il apara Orban pe Nicusor Dan?

4 comentarii / 3023 vizualizări / 22 septembrie 2020

Presa apropiată dreptei scrie deja, de ieri încoace, ca despre o înfrîngere aproape certă a candidatului PNL-USR/PLUS și chiar a trecut la analiza cauzelor. ”Nicușor Dan, cu 33%, este sub scorul celor două formațiuni care îl susțin, PNL și alianța USR PLUS, în timp ce Firea este peste cele aproximativ 25% ale PSD-ului” scrie, aproape cu resemnare, Andreea Pora în Revista 22. SpotMedia, preluată și de Deutsche Welle, scrie că Gabriela Firea e înaintea lui Dan în ultimele sondaje, Newsweek scrie că 80% din voturile lui Băsescu sunt rupte de la Dan. În tot acest iureș, nimeni nu remarcă o bizarerie: de ce Ludovic Orban nu iese cu pieptul gol în apărarea candidatului său?

Orban a fost, se știe, vîrful de lance al PNL în lupta cu Traian Băsescu în perioada cînd acesta era președinte. Pitbull-ul asmuțit pe acesta pe frontul declarațiilor belicoase, ani și ani de-a rîndul. Cîndva alcătuiam aici și o antologie a acestor atacuri.

Spicuim cîteva:

„Sunt foarte îngrijorat de noaptea trecută când am văzut că Traian Băsescu conduce sub influenţa alcoolului. Să sperăm că-şi conduce numai maşina proprie şi nu România, în ansamblul ei”

„Nu pot să nu remarc faptul că, din nou, Băsescu s-a suit la volanul propriei maşini după ce a consumat nu numai mâncare, ci şi alte ingrediente”

”Singurul vecin cu care nu s-a certat Băsescu este Marea Neagră”

„Preşedintele s-a dovedit un cârpaci, un dezinformator, un om lipsit de orice fel de scrupule”

”Nouă nu prea ne place să facem tot felul de lucruri unui licurici mare, aşa cum îi place lui Băsescu.

„Ce este asta suspiciune? Şi eu bănuiesc că Băsescu era beat mort când a condus maşina personală după ce a stat la şpriţ cu Becali. S-a autosesizat cineva în cazul asta?”

”Băsescu este ca un patefon în lumea LCD-urilor, plin de şlagăre vechi, pe care nu le ascultă nimeni.”

”Preşedintele României nu are voie să fie membru de partid, ca atare este obligat să candideze ca independent, aşa cum prevede legea, dar el este independent precum e Hong Kong-ul”

„Traian Băsescu ar fi în stare să behăie dacă oile ar avea drept de vot”

”Brevetul de comandant de navă îl va ajuta pe Băsescu în viaţa de apoi să vâslească în cazanul cu smoală”

”Traian Băsescu va fi votat doar de drogaţi, prostituate şi ţigani”

„Mai avem cinci zile până când putem scăpa de dictator. Mai avem cinci zile până când o să îl trimitem acolo unde îi este locul: în cazanul cu smoală pentru că şi-a bătut joc de noi”

Spumos și veninos liberalul Ludovic Orban.

De aici marea întrebare: de ce președintele PNL de azi, același Ludovic Orban, nu a scos un cuvînt împotriva lui Băsescu în actuala campanie în condițiile în care acesta îi atacă violent candidatul la primăria generală – teoretic, pariul personal al lui Orban – iar sociologii punctează deja că aceste atacuri au toate șansele să îi aducă înfrîngerea lui Nicușor? Ludovic Orban nu reacționează nici măcar cînd el însuși e terfelit de Băsescu, numit ”rebut politic” și ”gogoșar incompetent” și spune doar că „Suntem în campanie electorală. Sunt declaraţii politice”. Ori, se știe de mult, Orban nu rămînea niciodată dator la asemenea atacuri.

Plus o întrebare secundară: unde a dispărut, în campanie, armata de postaci și influenceri ai dreptei, de odinioară, într-un moment în care te-ai fi așteptat ca în jurul lui Nicușor Dan să se fi creat un ditamai scutul, pe principiul totul pentru front, totul pentru victorie? De ce e liniștea asta în online cînd pandemia ar fi trebuit să supradimensioneze, nu să reducă, turația motoarelor de campanie?

Simple coincidențe ori înțelegeri oculte pe sub mese? Va mai dura ceva timp pînă ne vom dumiri. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Stilul lui Orban, palida replica a stilului Cacarau e perimat de mult. Nu mai tine cu smecherii, mai trebuie sa fii si putin bazat. In plus, atunci nu-l durea gura sa vorbeasca, acum are ceva responsabilitati de pandemie. Nu prea-i mai arde de glume. Se apropie valul doi, pesedeaua a votat majorari de pensii, visteria e goala ca Dana Budeanu pe chat … nasol moment

    • Se majorează pensiile cu apocalipsa economică la ușă, de către același guvern de rapandule securiste proaste marca PDL. Aprile 2010 se’ntoarnă!!!!!!!. :)))))))))))))

  2. De ce nu-l apara Orban pe Nicusor Dan ? Asta-i o gluma ? Pai Orban are problemele lui cu…adunatura de japitze ce-i compun cabinetul si-n plus , spun surse credibile , c-ar fi posibil sa-i dea la temelie RARES BOGDAN care se si vede viitor Prim Ministru . De la Bruxselles la Palatul Victoria , nu-i decat un pas din multitudinea de ” pasi ” facuti de catre Klaus Werner Johhanis si cine stie ce-o mai urma …dupa ?

  3. E simplu! Armata de postaci si influenceri ai dreptei a ramas FARA BANI. Deunazi, o organizatie dubioasa precum DECLIC solicita pe net contributii banesti pentru publicarea afiselor electorale ( fara a preciza ce candidat sustine) si confectionarea de urgenta a vizelor de flotant pentru tinerii migranti in Bucuresti. ” Societatea civila in actiune” fiind propulsata de dolari, pluteste acum in deriva, si toata dreapta romaneasca pare putin estompata in ceata de la FOGGY BOTTOM.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998