CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

Un sondaj cu cintec si dezastrul electoral al PNL

3 comentarii / 2973 vizualizări / 13 mai 2020

Un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale, în perioada 1-7 mai, relevă că la alegerile locale 32,5% dintre respondenţi intenţionează să voteze cu candidatul PNL, 25,3% cu candidatul PSD, iar 19,8% cu candidatul USR-PLUS.

De asemenea, 5,9% vor opta pentru candidatul UDMR, 5,3% pentru cel al PMP, 5,2% Pro România, 1,7% ALDE, 1% Partidul Verde şi 3% vor alege candidatul altui partid. 27,8% dintre respondenţi au declarat că nu vor vota sau ca sunt nehotărâţi. În ce priveşte alegerile parlamentare, 33% dintre respondenţi intenţionează să voteze cu PNL, 22,5% cu PSD, 22% cu USR PLUS, 6,5% cu PMP, 5,3% cu UDMR, 5,1% cu Pro România, 1,4% cu ALDE, 0,9% cu Partidul Verde, 3,4% cu alt partid. De asemenea, 25,8% vor absenta de la alegeri sau sunt nehotărâţi în privinţa votului.

Chestionarul mai punctează faptul că interzicerea finanţării bisericilor din bani publici e dorită de cei mai mulți români, 42%, doar 41% fiind împotrivă, iar 17% sunt indiferenți.

Mai aflăm de la Agerpres că Barometrul naţional „Lumea şi valorile ei politice” a fost realizat pe un eşantion de 1.545 de persoane, reprezentativ pentru populaţia adultă a României. Un număr de 155 de interviuri au fost aplicate românilor din diaspora (10%). Eşantionul are o eroare statistică de +/-2,7%, la un interval de încredere de 95%. Interviurile s-au realizat prin telefon (75%) şi online (25%).

De ce am afirmat în titlul că PNL stă dezastruos în sondaje, deși încă e pe primul loc, și că asta rezultă dintr-un sondaj ”cu cîntec”?

Răspunsul e simplu: conform știrii Agerpres, sondajul a fost comandat și finanțat de Comitetul Naţional al Românilor-Americani Republicani din Statele Unite ale Americii.

Comitet care e condus de Ionel Roiban, numit zilele trecute consilier de stat al premierului Ludovic Orban.

De aici marea întrebare: dacă partidul de guvernămînt are cca.32% într-un sondaj comandat și plătit de un om din guvern, salarizat de guvern, oare cîte procente o avea în realitate? ( Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. nu stiu, ca in sondajele facute de pesedistiii palada si CURS-ul lui iosif buble pnl avea peste 33%. inseamna ca
  sondajele prietene subestimeaza pnl?

 2. Cifrele din sondaje sunt mai putin importante. Important e trendul. Iar PNL e pe un trend clar descendent. PSD, cu insipidul si inodorul Ciolacu la carma, e pe un usor trend ascendent, in timp ce USR e plafonat. Acum e momentul aparitiei unui nou partid, al ,,patriotilor”. Catarama si alti sekuristi reciclati isi fac deja incalzirea la marginea terenului.

  PNL e inca sus gratie lui Iohannis, cel mai credibil politician in momentul de fata, mai mult in virtutea functiei prezidentiale. Daca cineva de prin sekuritate se gandeste sa i-o dea la temelie presedintelui, dispare cuiul de care e atarnat PNL si partidul se prabuseste. Orban, Vela, Citu, Anisie si Violeta au reusit in mai putin de sase luni sa faca PNL-ului ce nu putea face PSD-ul intr-un deceniu de opozitie.

  Evident, nimeni nu se indoieste de obiectivitatea lui Bruno Stefan, directorasul de la Biroul de Cercetari Sociale. Dincolo de faptul ca omu’ e un basist notoriu, deci un pedelist aproape cu acte, ar fi interesant de stiut cati ,,romani” mai sunt interesati de alegeri in momentul asta. Ce nu spun de regula ,,sondorii” nostri e cati cetateni ar fi dispusi sa voteze in circumstantele actuale.

 3. „…32,5% (…) PNL, 25,3% (…) PSD, iar 19,8% cu candidatul USR-PLUS.”
  –––
  > Parafrazându-l pe Churchill: „Singurele sondaje pe care te poţi baza, sunt cele pe care
  le-ai falsificat tu singur”
  > Așadar, deviza USR: „ Te uiți și câștigi! ”

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998