CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Uniunea Europeana in 2016 sau cind realitatea surclaseaza bancurile

0 comentarii / 1980 vizualizări / 14 septembrie 2016

Unii cititori își amintesc, poate, o glumă care circula pe internet la jumătatea anilor 2000, cam cu vreo doi ani înaintea integrării României în UE, intitulată ”Scenariu balcanic”, un text în care mucalitul autor anonim își imagina soarta Europei după admiterea ultimelor state foste comuniste. Recitind azi textul respectiv, constatăm, cu stupefacție, nu doar că textul voit bășcălios s-a dovedit a fi, de fapt, profetic, ci chiar că realitatea se dovedește mult mai dură – cel puțin în chestiunea termenelor – decît imaginația autorului glumei. Altfel spus, dezastrul se produce mult mai accelerat decît îndrăznea cineva să își imagineze acum mai bine de un deceniu și încă într-un text satiric, pe care îl reproducem mai jos, spre amintire…(B.T.I.)

SCENARIU BALCANIC

2007. Bulgaria intră în UE.

2010. România intră în UE.

2015. Croaţia, Macedonia, Bosnia-Herţegovina şi Turcia intră în UE.

2017. Albania, Kosovo, Serbia şi Muntenegru intră în UE.

2018. Administraţia UE angajează primul român. Acesta îşi angajează în administraţie toată familia nevestei, mulţi naşi, plus membrii familiilor vecinilor şi prietenii cei mai buni.

2022. Administraţia UE măreşte salariile de 3 ori şi introduce programul de lucru flexibil.

Din cauza stresului, 90% din membrii administraţiei europene sunt în concediu de boală. Cele mai multe îmbolnăviri se înregistrează între 15 iunie şi 5 septembrie şi între 15 decembrie şi 15 ianuarie. Bolnavii sunt văzuţi pe Mediterana, în Insulele Bali şi în Alpi, în locurile cele mai cunoscute pentru tratamente contra stresului.

Se dă legea cu privire la acoperirea cheltuielilor pentru tratarea acestor boli profesionale de către bugetul UE. Pînă la întoarcerea bolnavilor, se angajează noi lucrători, pe termen nedeterminat.

2025. Proporţia balcanicilor în administraţia UE este de 90%.

Macedonenii refuză din nou adoptarea euro, prin referendum.

2026. Se ajunge la reducere de costuri şi se dau afară 3 femei de serviciu, 1 bucătar, 2 şoferi, precum şi toţi cetăţenii belgieni, pînă la unul.

Proporţia balcanicilor în administraţia UE atinge 99,3%.

2027. Croaţia primeşte noi credite UE, printre care şi unul pentru protecţia musculiţelor beţive (specie ameninţată cu dispariţia).

Preşedinţia croată îşi termină mandatul de 6 luni.

România sfîrşeşte cu succes procesul de privatizare parţială.

Din ianuarie 2028, preşedinţia UE este preluată de Belgrad.

2028. Germania iese din UE în februarie. O lună mai tîrziu, fac acelaşi lucru Franţa şi Finlanda şi, pînă la sfîrşitul anului, în timpul preşedinţiei albaneze, ies şi Anglia, Belgia, Danemarca, Suedia, Olanda, Luxemburg, Italia, Spania, Portugalia, Austria, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Grecia şi Slovenia.

Toate celelalte ţări introduc un regim drastic de acordare a vizelor pentru cetăţenii din UE.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998