CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

UPDATE – Premierul Florin Citu – prins beat la volan de politia americana. Si doua procese in SUA

9 comentarii / 7749 vizualizări / 11 august 2021

Judecînd după informațiile oficiale furnizate de tribunalul din statul american Iowa, premierul Florin Cîțu împletea armonios învățătura cu alcoolul din fragedă tinerețe, ceea ce ar putea explica, dacă am fi un pic malițioși, de ce și-a făcut studiile doctorale, dar nu a reușit să își susțină teza.

Siteul Flux24.ro al jurnalistului Andrei Bădin aruncă o bombă de proporții: în decembrie 2000, pe cînd își făcea studii doctorale la Universitatea Iowa, Florin Vasile Cîțu a fost prins de poliție băut la volan și a fost băgat în tribunal, unde și-a recunoscut faptele și a primit amendă plus, cel mai probabil, 6-9 luni suspendare a permisului. Informația apare pe siteul Curții de Justiție din Iowa, iar coincidența de nume e exclusă, fiind menționată și data nașterii, aprilie 1972. Greu de crezut, oricum, că în aceeași perioadă de timp se perindau doi Florin Vasile Cîțu prin statul Iowa.

 

Interesant de remarcat e că studentul sărac din România, ajuns la studii în SUA grație unui profesor american care vizitase țara noastră în anii 90 și se milostivise de el, conform poveștii lui Cîțu, conducea în facultate mașină. Gestul lui Cîțu de a conduce băut e, dincolo de orice, extrem de iresponsabil, pentru că, nefiind cetățean american în sine, puteau exista consecințe dramatice: exmatricularea de la studii, expulzarea din țară, trecerea pe lista neagră a vizelor șamd.
Riscuri pe care înțelegem că premierul de azi și le-a asumat fără probleme.
De asemenea, informația pare să confirme zvonurile răutăcioase din ultimii ani, potrivit cărora premierul ar avea anumite probleme cu alcoolul.
Conform aceluiași site al Curții din Iowa, Cîțu a mai apărut odată în postura de pîrît într-un proces, acționat în justiție de firma americană Clarke Jordan Financial LC, tot din Iowa, cazul fiind deschis în august 2008 și respins de tribunal în februarie 2009. Nu se cunosc, deocamdată, datele acestui litigiu financiar, produs cu două luni înaintea celebrului scandal în care Cîțu a fost acuzat de atac speculativ asupra leului, în toamna anului 2008, pe cînd era director la ING Bank. (B.T.I.)

 

UPDATE: Premierul Florin Cîțu și-a recunoscut azi faptele, confirmînd în direct la TV că a făcut două zile de arest pentru incidentul din SUA. „Acum 20 de ani. A fost vorba de conducerea sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani” a afirmat el, mirîndu-se că informația nu a apărut pînă acum în campaniile electorale, pe vremea guvernărilor pesediste și a apărut, în schimb, acum, în perioada bătăliei pentru șefia PNL: ”Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație. Apare acum, în competiția internă din PNL”. Interesant de remarcat, nici ziarista care i-a adresat întrebarea în conferința de presă, nici premierul nu au pomenit de America.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Pârnaia ca pârnaia, dar să conduci beat și să mai ai pretenții la politică e totuna cu pedofilia practicată din postura de președinte al ONG-ului Jos Labele de pe Copiii Noștri.

  Securitatea ceaușistă s-a stricat la cap de tot!!!

 2. Problema cu diliul asta e ca de atunci s-a drogat constant de-aia si azi se comporta ca un nebun.Asta drogat, Mutu retardat,avem niste conducatori…

 3. Din punct de vedere moral, nea Florin e ,,perfect”. ,,Perfect” pentru aia 1% care au lefuri de peste 3000 de euro pe luna. Pentru astia se guvernează in Romania. Restul contează doar în campania electorala. Sa traiti bine!

 4. Stai sa apară și pozele despre prietenul pidosnic!

 5. @ O chestiune evidentă cu publicarea fotografiilor cu Boc ar fi că SPP-ul „greu încercat” în mandatele lui Traian Băsescu nu asigură protecție ci doar urmăresc să ăși păstreze funcțiile, ? Sunteți de părere că ăștia încearcă să facă o asociere între Cîțu și Traian Băsescu, pe care spp-iștii ar putea să o considere chiar favorabilă lui Cîțu, aspect prin care s-ar implica în campania electorală din PNL în favoarea unuia dintre candidați, ?

 6. & Vă amintiți și că mulți dintre actualii PNL-iști l-au votat pe Traian Băsescu și pentru două mandate, ?

 7. […] 6 comentarii / 4680 vizualizări / 11 august 2021 […]

 8. Caricatura asta a mers 1 an de zile pe jos pentru ca i-a suspendat politia permisul. Având în vedere ce spune și ziaristul Vasilcoiu, sigur caricatura a condus drogata.
  Romania (A)normala!
  – iohannis, traficant de copii, imobiliare cu 27 dosare penale;
  – cîțu un repetent drogangiu și alcoolist, penal.
  Halal „conducători”!

 9. […] Am fost primii care am ridicat problema, miercuri, asupra existenței nu doar a unui dosar, ci chiar două, în justiția americană, pe numele premierului Florin Cîțu. Timp de cîteva zile, povestea litigiului cu o companie americană a rămas nebăgată în seamă pînă ieri, cînd, întrebat de un jurnalist, Florin Cîțu a declarat că habar nu are despre ce e vorba. Are ocazia să afle acum, după ce Mediafax și Aleph News lansează la apă al doilea dosar exploziv cu faptele din SUA ale premierului. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998