CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Urmarile interviului lui Ghita: Udrea il face praf pe candidatul cotrocenist Maior

2 comentarii / 3393 vizualizări / 28 martie 2018

Serialul lui Ghiță s-a încheiat, după șase episoade și două săptămîni de suspans, comentarii și speculații. Unii spun că a fost apă de ploaie, mai ales că nu am văzut nici poze, nici filme. Alții sunt mai puțin defetiști, între ei și autorul acestor rînduri. În fapt, Ghiță a ajutat enorm la limpezirea apelor extrem de tulburi în această perioadă, prin delimitarea anumitor tabere politice care se pregătesc de zor pentru anul electoral 2019. La loc de cinste, cea a lui George Maior.

Scriam pe 13 martie, încă după primul episod, că sunt vădite eforturile lui Ghiță de a-i îngropa pe Coldea și Kovesi, în schimb de a-l curăța la maxim pe George Maior. Cel care, din poziția de director al SRI, vedea lucruri neortodoxe, încerca să le repare, dădea avertismente etc, dar, ce să vezi, nu era ascultat. Pentru că Binomul Coldea-Kovesi o luase razna.
Finalmente, după alegeri, Maior a suferit lucrătura definitivă, fiind debarcat de Iohannis din cauza unor probleme create, de fapt, tot de binom.
O fi, nu o fi așa, nu știm cu precizie.

Un lucru e aproape cert, de acum, în opinia noastră: George Maior s-a lansat deja în pre-campania electorală pentru prezidențialele de anul viitor.
Va fi un jucător liber de contract, mandatul de ambasador terminîndu-se la jumătatea lui 2019.
Pînă atunci, el trebuie să își ”aloce” un partid care să-l susțină (Pro România? PSD?), să-și prezinte solid omagiile administrației republicane de la Washington și să-și blocheze cît mai mult posibil eventualii contracandidați.
Nu e de mirare că meciul lui cu Dragnea e tot mai tăios.

O analiză extrem de interesantă pe acest subiect vine azi dinspre Elena Udrea, intitulată ”Jocul lui George Maior” și postată pe Facebook cu obișnuitul pseudonim ”Gelu Vișan”(pentru cine știe cum stau lucrurile). O analiză din care Maior, descris ca un personaj duplicitar la extrem, iese mototolit zdravăn, dar în care se remarcă și faptul că el este tot mai prezent, în ultima vreme, în viața politică autohtonă. Nu întîmplător.

În material, prezentat mai joc su subtitlurile noastre, e punctat modul în care Ghiță se chinuie să curețe imaginea lui George Maior și a SRI, în paralel cu afundarea binomului Coldea&Kovesi, singurii ”negativi”.

Maior știa permanent ce fac Coldea și Kovesi

”Sunt meritorii încercările lui Ghiță de a-l salva pe Maior. Ne-a spus că a învățat de la el, că îi recomanda cărți de „Intelligence”, că, ce mai, Maior era bun și ăștia sunt răi. Asta arată un anumit respect pentru Maior. Fără să vrea însă, Ghiță i-a băgat pe toți mai adânc: Maior știa foarte bine ce face Coldea și cu Koveși, „Calvin-Klein”, și cum arestează ei pe cine vor mușchii lor. Nu tu legi, nu tu Justiție, ci voința lui Coldea și Koveși.
Ceea ce nu știe Ghiță, este că George Maior, întrebat de mai multe ori de președintele Traian Băsescu despre excesele lui Coldea, a răspuns: „Sunt doar zvonuri, domnule Președinte, am vorbit și eu cu el, nu e așa”. Deci Maior îl mințea pe Traian Băsescu și-l acoperea pe Coldea. Deci Maior făcea un joc dublu, dacă nu triplu.
Lui Ghiță îi spunea că Coldea și Koveși au înnebunit și arestează după capul lor, președintelui Băsescu îi spunea că Coldea și Koveși nu fac ilegalități, dar de fapt el încerca să controleze și să coordoneze acțiunile acestei echipe de infractori, știind foarte bune ce fac; mergem mai departe”.

Guvernul Ponta-Grindeanu, opera lui Maior

”In ultima vreme, Maior este din ce în ce mai prezent în viața politică a României. In vizita lui Iohannis la Washington a aranjat ca „Lupta Anticorupție” dusă de Koveși să iasă în prim planul discuțiilor, nu s-a lăsat până ce un jurnalist nu l-a făcut pe Trump să laude această „Luptă”, deci și pe Koveși.
Episodul Ponta-Grindeanu, care s-au baricadat în guvern a fost în proporție de 100% opera lui George Maior. Știu lucrul acesta din mai multe surse, dar și o analiză atentă ar fi putut evidenția această situație. A mers atât de departe, încât a spus, inclusiv președintelui Traian Băsescu, că Dragnea este susținut de Coldea și că viitorul guvern Grindeanu-Ponta va fi unul reformator, dacă ieșea la vot, ceea ce a fost foarte aproape. Mai mult, Maior a activat toată rețeaua de influență din Parlament, inclusiv pe Pahonțu, pe Oprea, dar a pus-o pe Laura Codruța Koveși să amenințe parlamentarii direct cu DNA. In ceea ce mă privește, știam clar, cu informații, despre jocul lui Maior, de aceea cel puțin pe mine n-a reușit să păcălească și m-am exprimat public vehement împotriva jocului lui Maior, motiv pentru care a fost și vestitul moment de la RTV.”

Maior se folosește de Ghiță pentru a fi reabilitat

”In stilul său, Maior se folosește de Sebastian Ghiță care este cu spatele la zid, pentru a fi reabilitat. Chiar dacă socrul său este atacat de LCK, Sebi Ghiță nu poate da filmul niciodată, dintr-un singur motiv: Pentru că, pe de o parte, în film apare George Maior și Vasile Dâncu alături de Coldea și Koveși, nimic special, doar că din aceste imagini ne-am da seama că echipa era condusă de Maior, dar mai ales pentru că Maior, nu Ghiță, vrea să-și negocieze viitoarea poziție cu LCK, adică viitoarele arestări pe care trebuie să le facă Laura Codruța Koveși. O să explic imediat de ce.
Motivul, deci, al nepublicării filmului se numește George Maior, iar Ghiță (pentru a câta oară) este folosit și mințit de Maior. Este remarcabil faptul că Sebastian Ghiță, după ce în tot interviul l-a reabilitat pe Maior, încearcă să iasă de sub controlul lui și după ce spune că LCK nu poate fi schimbată, afirmă într-o intervenție directă că va fi revocată de Iohannis. De fapt, Ghiță sare peste Maior și se duce direct la Hellvig și Iohannis, singurii care mai pot face ceva. (Mă tot întrebam de unde poziția cel puțin ciudată a președintelui Traian Băsescu privind nerevocarea lui LCK; acum nu mai am nici un dubiu)”

Echipa lui Maior vrea să preia puterea odată cu prezidențialele

”Iarăși se explică de ce Ghiță a atacat-o netam-nesam pe Elena Udrea, la pachet cu Alina Bica și l-a lăudat pe Traian Băsescu. Tocmai pentru că Maior, care tot timpul a fost stresat de influența Elenei Udrea, încearcă, a sută oară, să/i transmită lui Traian Băsescu că Elena Udrea este răul, că de fapt, ei nu au avut nimic cu Președintele, doar cu Udrea.
De ce toată această strategie, această ițăreală complicată, făcută de George Maior?
Pentru că echipa politică și de forță a lui Maior vrea să preia puterea, odată cu alegerile prezidențiale. Acest control va fi în două etape:
1) Preluarea PSD după ce-l dau pe Dragnea Jos. (Aici sunt remarcabile eforturile pe care le face de a-l „lipi” de Coldea) și
2) numirea unui guvern controlat direct de Maior, așa cum trebuia să fie guvernul Ponta-Grindeanu. Intr-o astfel de situație are nevoie de fiecare vot din Parlament, inclusiv de cele ale opoziției

Maior are nevoie de Kovesi pentru viitoare arestări

3) Mai mult, în această etapă Maior nu are nici un interes să o schimbe pe Koveși, ci să o controleze și să controleze viitoarele arestări. Practic, echipa Maior-Dâncu-Rus-Oprea se pregătește din nou pentru a avea controlul Puterii, indiferent cine ar fi președinte. De preferat altcineva decât Iohannis, care deranjează doar prin numirea lui Helvigh, lucru pe care Maior nu-l poate uita și ierta.
Am spus-o public de nenumărate ori, dar și în multe discuții private, Florian Coldea și Laura Codruța Koveși nu aveau mintea politică pentru a controla tot jocul complicat din România ultimilor ani. Din păcate nu am fost crezut. Mai mult, de multe ori mi s-a propus, în urmă cu ani să-l susțin public pe Maior, pentru că „el este viitorul”; am făcut referire la acest subiect. Un PSD condus de Maior sau Dâncu este ceea ce-și doresc, bineînțeles cu Ponta pe undeva pe acolo sub formă de Paiață, precum și controlul total al puterii în România. Iar pentru asta nu se vor da ” înlături” de la nimic”.

Analiza Elenei ”Vișan” Udrea se încheie destul de apocaliptic, semn că bătălia e serioasă.

Trebuie să recunoaștem că scenariul dorinței de ascensiune a lui Maior se susține destul de bine, inclusiv prin interviul-fluviu al lui Ghiță. Un interviu în care a contat mai mult ce a fost lăsat deoparte decît ce s-a dat pe post. Iar cine era în miezul lucrurilor știe asta foarte bine.
Nu întîmplător, nucleara a fost lăsat pentru finalul-finalului, și nu e vorba de legendara, de acum, fotografie, ci de mega-dezvăluirea lui Dan Andronic privind mașina lui Kovesi.
O poză poate fi considerată trucată ori nesemnificativă.
Declarația de avere a șefei DNA, însă, în niciun caz.
Iar Kovesi ar putea fi nevoită să explice curînd inspectorilor de integritate cum i-a înflorit o mașină în declarația din 2013, în condițiile în care salariul, unica sursă de venit, abia de îi acoperă ratele la creditul ipotecar pe 25 de ani.
Ghiță zice că el i-a oferit banii necesari.
O afirmație cu impact catastrofal, dacă va fi și dovedită.
Dar, poate nu se va ajunge chiar pînă acolo, nu-i așa? (Bogdan Tiberiu Iacob)

P.S. Că Maior a intrat deja în campania electorală pentru prezidențiale o dovedește spectaculos și alt element. Dar, despre asta vom comenta mîine.

foto: ziuanews.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Ca sa candidezi la prezidentiale iti trebuie in partid mare in spate, un staff capabil, o carisma, un program!
    Maior n-are nimic din toate astea, asa ca de unde ideea de catindat?
    Nu vreau sa insinuez nimic, dar pastilele le-ai luat la timp?

  2. numele de elena visan basescu iti spune ceva?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998