CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vanatorii de dusmani

0 comentarii / 1558 vizualizări / 27 noiembrie 2011

Nici nu vreau sa ma gandesc la numarul de adversari pe care si i-au facut trei autori de carti care, in acest an de gratie, 2011, si-au permis sa atace frontal, din trei directii diferite, realitati istorice extrem de dureroase. Despre unul dintre ei am scris cate ceva. Este vorba de Tesu Solomovici si a sa voluminoasa biografie a maresalului Antonescu. Un altul, Larry L. Watts, are si el o lucrare tot de aproape 1.000 de pagini, la fel de meticuloasa, “Fereste-ma, Doamne, de prieteni” si trateaza razboiul clandestin al blocului sovietic cu Romania. A treia bomba editoriala a acestui an a fost lansata vineri, la targul de carte, tot de catre editura RAO, care l-a tiparit si pe Larry L. Watts, se numeste “Intre linii” si il are drept autor pe cunoscutul grafician Eugen Mihaescu. Un evreu, un american si un roman genereaza, fiecare in felul lui, adevarate seisme, pentru ca spun adevaruri demolatoare despre institutii si persoane si tot fiecare isi colectioneaza, cu aceasta ocazie, la capatul unei veritabile vanatori, dusmani redutabili.
Tesu Solomovici trebuie sa se astepte la reactii extrem de virulente si din tabara comunitatii evreiesti din Romania si din lumea intreaga, pentru ca si-a permis sa identifice, in vasta sa lucrare, o serie de calitati ale maresalului Antonescu, care a fost executat ca un criminal de razboi, intre altele si pentru genocidul impotriva coregionalilor lui Solomovici, acelasi Solomovici va fi contraatacat de partizanii, nu putini, ai maresalului Antonescu, care vad in acesta un brav si stralucit erou al luptei anticomuniste, al intregirii neamului si un exemplu de cinste si verticalitate si de adeptii extremei drepte nationaliste, destul de numerosi si de reprezentanti ai tuturor generatiilor, pentru devoalarea unor evenimente care privesc miscarea legionara.
Larry L. Watts, care a cotrobait prin toate arhivele fostelor state comuniste, face o senzationala demonstratie, extrem de meticuloasa, a faptului ca intotdeauna, inclusiv in perioada comunista, serviciile secrete sovietice dar si ale statelor satelite au plasat Romania nu numai in randul statelor cu grad ridicat de risc, ci chiar, si nu de putine ori, in randurile inamicilor. Iar Watts demonstreaza ca aceasta viziune a Kremlinului si a bratului sau inarmat a caracterizat si politica Uniunii Sovietice din 1989 si, mai departe, a Federatiei Ruse.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998