CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Americanii ii fac praf legea lui Dragnea. Și oarece explicatii…

1 comentariu / 2487 vizualizări / 15 februarie 2016

Ambasadorul american la București, Hans Klemm, face praf și pulbere legea anti-defăimare a lui Liviu Dragnea, într-o delarație de presă în care vorbește despre opoziția SUA față de legile care interzic exprimările ofensatoare.

”Referitor la proiectul legislativ cu titlul ‘Proiect de Lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup”, politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertății de exprimare, chiar și în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăți democratice sănătoase.

Condamnăm discriminarea și ura, dar în același timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu prețul libertății de exprimare. Așa cum a declarat președintele Obama: ”Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranței care se ridică împreună împotriva bigotismului…”” afirmă Klemm, potrivit Agerpres.

Declarația lui Hans Klemm e o grea lovitură la adresa lui Liviu Dragnea și a PSD, dar, în egală măsură, ar putea confirma dedesubturile poveștii. Așa cum Inpolitics a mai informat, miza ar fi președinția Congresului Mondial Evreiesc, cea mai puternică organizație a evreilor din întreaga lume, condusă, de ani buni, de americanul Ronald Lauder, fostul patron al PRO TV.

Legea lui Dragnea, pe de altă parte, este ”inspirată” și lăudată de o altă grupare, din jurul oligarhului rus Viaceslav Kantor, un apropiat al lui Putin și președinte recent reales al Congresului European Evreiesc, unde Dragnea a fost decorat.
Legea în sine, se dorește a fi o inspirație pentru alte state europene, o deschizătoare de drumuri, cum s-ar spune, fiind o premieră în domeniu. Dacă alegea anti-defăimare s-ar multiplica în alte cîteva state europene, Viaceslav Kantor ar căpăta o platformă solidă pentru atacarea, în aprilie anul viitor, a poziției de președinte deținută de Lauder, la Congresul Mondial Evreiesc.
De la sine înțeles cu cît ”entuziasm” ar întîmpina americanii plasarea în fotoliul cel mai important al comunităților evreiești din întreaga lume a unui om al lui Putin în dauna unui american precum Ronald Lauder. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto: adevarul.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Dar politica Guvernului SUA este de a calca in picioare 7,4 milioane de voturi?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998