CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Fost șef al Comisiei SRI cere demisia generalului Anton Rog: ”Vrea să restrângă libertatea românilor!”

1 comentariu / 1501 vizualizări / 18 iulie 2023

”Halucinant! Generalul SRI Anton Rog, director al Centrului Naţional Cyberint, amenință public partidele politice care nu sunt de partea sistemului!” afirmă pe Facebook fostul președinte interimar al Comisiei SRI, Marian Cucșa, în prezent președinte al Partidului Republican.

”Astfel, potrivit generalului SRI, începând cu alegerile de anul viitor nu se va mai putea repeta situația din 2020, când unele partide s-au folosit de campanii pe rețelele sociale pentru a convinge românii să voteze, invocând modificările recente ale legislației, prin care consideră mesajele unor partide pot fi considerate drept atacuri la ordinea constituțională în mod total subiectiv de către oameni precum domnul Rog, care își doresc crearea unui nou câmp tactic.
Este înfiorător avertismentul pe care domnul Rog îl lansează public. În perioada în care am fost vicepreședinte al Comisiei de control a SRI din Parlamentul României, nu mi s-a întâmplat să văd o asemenea atitudine din partea reprezentanților serviciilor. Însă, observ că domnul Rog nu are niciun fel de rețineri când vine vorba despre încâlcarea tuturor principiilor democratice și constituționale.
În loc să se ocupe de gestionarea situației geopolitice, domnul Rog de la SRI se gândește cum poate reduce libertatea de exprimare, libertatea de opinie, dacă ea este contrară intereselor celor aflați la butoane.
În orice țară din lume reprezentanții serviciilor de informații se ocupă cu gestionarea problemelor geopolitice, cu siguranța națională. Numai la noi, indivizi precum generalul Rog își propun să creeze un nou câmp tactic și să restrângă libertatea românilor.
Solicit de urgență domnului Anton Rog să își prezinte demisia din funcțiile pe care le deține. Totodată, condamn lipsa de reacție a Comisiei SRI a Parlamentului, care asistă impasibilă la un atac al generalului Anton Rog la ordinea constituțională din România. O astfel de gândire, precum cea a domnului Rog, reprezintă o amenințare pentru democrația din România și un pericol pentru viitoarele alegeri din 2024” mai solicită politicianul. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Infractorul Cucșa deschide larg botul. Închideți-i-l la Rahova!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998