CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

M.M. scoate iar capul. Si cu el vine si o bomba politica….

3 comentarii / 4047 vizualizări / 1 iunie 2016

Fostul candidat liberal la primăria generală, Marian Munteanu, a scos iar capul din anonimat, într-o emisiune TV, pentru a anunța că intră în linie dreaptă cu lansarea unui nou partid, care va participa la alegerile din toamnă și cu care vrea să intre și la guvernare, ”că doar n-o să dormim în parlament”.

Marian Munteanu a declarat, aseară, la Realitatea TV, că „În interiorul Alianţei Noastre s-a constituit un nucleu pentru apariţia unei formaţiuni politice care va avea menirea să propună acele soluţii pe care le agreează şi sunt dorite de simpatizanţii alianţei noastre, pe care le aşteaptă categorii foarte largi ale societăţii româneşti profund nemulţumite de modul în care se face politică în România, de felul în care este administrată România, de halul de minciună, dezinformare şi ipocrizire care ne-a năpădit din toate direcţiile şi cred că aceste lucruri au fost văzute cu prisosinţă în perioada anterioară”.

Munteanu a mai spus că acest partid era pregătit încă de acum cîteva luni, dar a fost întîrziat de înțelegerea eșuată cu PNL privind candidatura sa la primăria generală.

El a dat asigurări că există suficiente resurse pentru a constitui, în acest moment, filiale puternice în toate județele țării, ba chiar și în străinătate, și că își propune să promoveze, prin noul partid, numai patrioți. Ce-i drept, la modul concret el nu a rostit, în toată emisiunea, decît două nume, și nici acelea ca fiind categoric membri ai viitorului partid, e vorba de Mircea Coșea și de Călin Georgescu, adică traseistul absolut și eternul candidat de premier, la bursa zvonurilor.

Nici pagina de Facebook a Alianței Noastre nu rupe gura tîrgului în materie de popularitate, cu doar 1279 de aprecieri de la lansare pînă azi.
Cît despre siteul oficial al AN, nici aici nu se regăsește măcar un singur nume din mulțimea invocată de Munteanu ca fiind interesată de noul partid.
Cu o singură excepție, notabilă, am spune, despre care MM nu a suflat o vorbă la TV.
Ba una care constituie chiar o bombă politică.

E vorba de președintele Comitetului de Inițiativă, care funcționează ca for suprem de conducere al AN pînă la congresul care va marca nașterea noii formațiuni.

Președinte care e nimeni altul decît fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu.

Una dintre cele mai controversate figuri din justiția post-decembristă, Nastasiu a fost eliminat din magistratură pentru eliberarea din arest a teroristului Omar Hayssam, efectul fiind evaporarea acestuia din țară, pentru mulți ani.
Nastasiu e considerat, totodată, un adversar înrăit al fostului președinte Traian Băsescu, pe care a încercat să-l lovească, în plină campanie electorală, în 2009, cu o carte de dezvăluiri, ”Predarea României”, cuprinzînd o serie de acuzații grele la adresa acestuia, pe fondul cazului Hayssam.

Nastasiu a mai lovit, de-a lungul timpului, și în oameni apropiați lui Băsescu, precum Elena Udrea ori Theodor Stolojan, dar și în Laura Kovesi, susținînd că tatăl și fostul său soț s-au ocupat cu spionaj anti-românesc și că șefa anti-corupție i-ar fi cerut să tergiverseze dosarul privatizărilor strategice.

Prezența lui Ciprian Nastasiu – suspectat de unii inclusiv ca fiind ofițer acoperit al SRI – în calitate de mînă dreaptă a lui Marian Munteanu e spectaculoasă și ar putea anunța meciuri politice interesante, mai ales că, despre fostul procuror, s-a spus mereu că știe mult mai multe secrete decît a lăsat să se creadă.

Putem specula chiar că, undeva, în anumite sfere, există temeri suficient de mari față de un posibil scor bun al PMP în toamnă încît să fie creată un soi de armă politică anti-Băsescu, care să-l atace la momentul respectiv.

Ca partid care mizează foarte mult pe naționalismul în creștere la nivelul electoratului, PMP ar putea pierde procente prețioase în favoarea noii formațiuni, al cărei congres va avea loc, cel mai probabil în septembrie, după cum ne-a declarat azi Ciprian Nastasiu, în prezent avocat în Baroul București.
Un lucru e sigur: dat fiind timpul foarte scurt rămas pînă la alegeri, incluzînd și vacanța judecătorească, nașterea noului partid nu va fi posibilă fără un sprijin puternic, din umbră, al unor forțe influente în stat. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. electoratul nationalist, crestin, bisericos, pupator de moaste si xenofob voteaza de 30 de ani cu psd si a votat in 2014 cu ponta. deci marian munteanu va rupe serios din scorul psd, asa cum a facut-o si gigi becali in deceniul trecut cand a rupt zdravan din scorul lui geoana

  2. Nu este exclusa numirea unui alt premier tehnocrat dupa alegerile legislative din toamna, in conditiile in care niciun partid nu va castiga o majoritate care sa ii permita sa formeze pe cont propriu un guverns, a afirmat Laurentiu-Mihai Stefan, consilierul pe politica interne al lui Klaus Iohannis, la evenimentul Reuters Eastern Europe Investment Summit.

  3. Draga MM
    Revad acum “La Piovra”.
    Si vad cum conducatorii de clanuri mafiote le spune celor expirati ca si matale: Timpul dumitale a trecut. Sa fie adevarat aceasta zicere si pentru matale? Eu cred ca DA.
    Cu respect!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998