CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

”Petrov”, definitiv!

1 comentariu / 4221 vizualizări / 23 martie 2022

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins, azi, recursul fostului președinte Traian Băsescu la decizia prin care a fost declarat colaborator al Securității. Traian Băsescu rămîne definitiv cu eticheta de turnător.

Băsescu nu va pierde automat statutul de europarlamentar, iar anunțul său că se va adresa CEDO sugerează că nici nu va demisiona din P.E.
Din acest moment, pe numele său se poate deschide un dosar penal pentru fals în declarații, înainte alegerilor pentru P.E. el declarînd la BEC că nu a turnat la Securitate. Spre norocul lui, șansele ca CNSAS să facă denunțul penal la Parchet sunt, practic, nule, după ce Germina Nagîț, membru al Colegiului CNSAS a declarat în toamna anului 2020:

”Aceste declarații pe proprie răspundere sunt practic zero, din păcate nu se întâmplă absolut nimic. Începând din 2015, CNSAS a sesizat parchetul privind falsul în declarații, au fost 131 de sesizări, care s-au soldat cu 4 amenzi penale. Cele mai multe soluții au fost de prescripție a răspunderii penale, renunțare la urmărirea penală, s-a mai invocat că nu există interes public. După turnee prin țară ale colegilor de la Juridic, pentru că aceste sesizări se depun acolo unde a candidat respectivul, după cheltuieli instituționale considerabile, s-au obținut 4 amenzi. Ce relevanță mai are să sesizezi falsul în declarații dacă te alegi cu 4 amenzi penale și în niciun caz cu interdicția de a mai candida? Așa că din 2017 CNSAS a renunțat la acest sport”.

Să reamintim, aici, o cronologie a declarațiilor, fascinante prin tupeul lor, făcute de Băsescu, de-a lungul anilor, pe tema colaborării cu Securitatea:

”Vidanjorul” clasei politice sfirseste in hazna

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

 1. Domnule Bogdan Tiberiu Iacob,
  Va rog frumos sa stergeti absolut toate comentariile ce apar sub pseudonimul de Caroline Gunderode preluat fraudulos de un bandit, deoarece sunt amestecate texte care nu-mi apartin, ostile fata de doua personalitati romanesti pe care eu le admir la superlativ: Domnul profesor Ion Coja si Maestrul Cornel Dan Niculae .

  Cu stupoare constat cata marsavie apare intre comentarii aici, substituindu-mi pseudonimul de Caroline Gunderode manipularilor unui estropiat – cel mai probabil Vasilica Militaru cu care am avut ciocniri la incorect politic ro datorita acuzatiilor lui aberante !
  Atat Domnul profesor Ion Coja cat si Maestrul Cornel Dan Niculae fac parte dintre intelectualii romani pe care eu ii reverez si pentru care eu nu am avut niciodata alt sentiment decat aprecierea cea mai profunda si mai ireversibila !
  Estropiatii astia care n-au ce manca si al caror obiect al muncii este calomnierea patriotilor romani, pentru mine sunt anti-oameni !
  In rest nu merita discutie , oricat s-ar zbate de ura in santul in care isi tarasc zilele !
  Va multumesc !
  La Multi Ani pe 2023 cu sanatate si succese in continuare .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998