CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Uluitor: Cine e omul care a semnat cel mai important ordin al armatei din ultimii ani

14 comentarii / 10212 vizualizări / 4 ianuarie 2023

Zilele trecute, Inpolitics dezvăluia felul în care guvernul României, caz unic în UE, a instituit pe șest o prevedere legală prin care armate străine din afara NATO, inclusiv din spațiul ex-sovietic, au căpătat dreptul de a se instrui pe teritoriul țării noastre și chiar de a se lansa în operațiuni militare peste hotare, de pe același teritoriu al nostru. Dincolo de procedură – un banal ordin de ministru în locul unui vot în parlament – rămîne un mister de ce actul nici măcar de ministru nu a fost semnat, ci de cel mai ”crud” secretar de stat din MApN. Pe care îl vom prezenta în rîndurile de mai jos.

Ordinul M192 din 17 noiembrie privind antrenamentele și operațiunile militare ale armatelor străine nu a fost semnat de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ci de anonimul secretar de stat Eduard Bachide.

Numit în post pe 25 mai, Eduard Bachide a lucrat anterior la parlament, într-o poziție, să zicem, net inferioară soției sale, Anca Mihaela, director general la Camera Deputaților și lucrătoare la cabinetul președintelui Marcel Ciolacu.
Pînă la momentul numirii la MApN, Bachide fusese șef al direcției afaceri interne a Camerei, care se ocupă de paza bunurilor şi de acces în clădire, e responsabilă cu stingerea incendiilor, cu supravegherea parcării subterane, asigură însoţirea la lojile rezervate în sala de şedinţe a persoanelor care participă la şedinţe șamd.

Mai pe scurt, Bachide este responsabilul care înainte cu cîteva luni de promovarea în guvern, ar fi trebuit să demisioneze sau să fie demis în urma scandalului cu irlandezul beat, din decembrie 2021.

Drept răsplată, el e avansat, însă, și devine ministru adjunct.

La MApN, conform fișei postului, Bachide se ocupă de asigurarea relației cu Parlamentul; de elaborarea, promovarea şi implementarea politicilor şi programelor în domeniul calităţii vieţii personalului în activitate, în rezervă şi retragere; de coordonarea, la nivel naţional, a problematicii veteranilor, invalizilor, văduvelor de război şi văduvelor de veterani de război; de desfăşurarea strategiilor şi programelor sociale pentru veteran, răniţi, personalul cu grad de invaliditate şi pentru urmaşii celor decedaţi în acţiuni militare; de coordonarea relaţiei ministerului cu asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile care îşi desfăşoară activitatea în sfera de competenţă a MApN; de conducerea activităţii de dialog social şi pentru soluţionarea problemelor sociale ale personalului.

Cum a ajuns un fost responsabil (incompetent) cu paza holurilor și a garajelor parlamentului iar, mai nou, responsabil cu dialogul social al MApN ori cu veteranii și văduvele de război, să semneze în contul ministrului apărării cel mai important, mai serios prin implicații, ordin ministerial militar din ultimul deceniu rămîne o enigmă.
De ce nu a fost semnat ordinul de către secretarul de stat însărcinat cu politica de apărare și cu relațiile internaționale, Simona Cojocaru, rămîne o altă enigmă. O fi valabilă ipoteză că mai-marii ministerului au pasat spinoasa problemă celui mai ”boboc”, mai nou venit în instituție? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. opozitia controlata
  astia de la „inpolitics”:
  -nu conteaza ce scrie in articol CI FORMA,
  „…. nu a fost semnat, ci de cel mai ”crud” secretar de stat….”

  mah BTI,
  „bolnav TBC incurabil”
  cum pui virgula inaintea lui „ci” ??????

  • Mai drogatule… conform DOOM si regulilor gramaticii limbii romane, se pune virgulă înainte de: dar, iar, însă, ci, precum şi, deci, prin urmare, așadar, în concluzie… suge-o la sekuritate!

   • Ratatule, te-ai găsit băşit să faci pe aici pe profesorul, căci n-ai nici un rost pe lume? Ieşi ca jigodia bolnavă pe interval, dar nu eşti doar o căcare publică.

  • @Maxtor defect
   Care clase ai bifat ?
   Schimbă-ți numele în Samsung, și reia gimnaziul.
   Poți să-ți iei și numele cowboy-lui Western Digital.

 2. Tare!

 3. A fost purtatorul de mapa a lu dușa

 4. E vremea impostorilor. Si parvenitilor. Politica = KKT

  • Mult spor la luat muie cu sloboz in plamani, jigodie bolnavă ce eşti!
   Huuuuuo, sobolane umflat.

   • Oarba dupa tine, kkt bonav! altat te duce mintea, sa jignesti, cercopitecule! cauta in dex, sa vezi ce este.

    • Şi-mi bag şi un kăkat pe gâtul tău. Eşti mai prost ca vaca, boule de kăkat!

 5. MAPN e cotropit si paralizat de personalul NATO. Care decide totul acolo. Asa ca nu s-a mai obosit nimeni ca sa dea o lege – ce ne mai trebuie, avem un ordin al unui șui care nu știe ca nu poate reglementa prin ordin un domeniu important. Ciolacu tinde sa devină un dictator si un vânzător de Țară, cu ochii lui mijiți si obrăjorii plini.

 6. cine-e-omul-care-a-semnat?
  -un k’cat pizdificat!

 7. & Omul, cea mai dăunătoare specie făcută să viețuiască pe suprafața planetei, toate celelalte specii se mulțumesc cu ceea ce le oferă planeta în ecosistemele lor, ?

 8. PSD a trimis la MApN numai neaveniți : fie băiețași , fie experimentați cu pregătire dubioasă. Cum a fost Andrei Ignat la Înzestrare tot așa Bachide acum. Cum
  este cel de acum ilustrul necunoscut Angel ….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998